Първоначално публикувано от mirchozo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Отново за Self-adaptive FRA parameter.
Collapse
X
-
Благодаря на всички, които взеха отношение по проблема ми.
Ще направя всичко това, което ми препоръчахте относно газовата.
Поръчах си и кабелче за диагностика, та ще погледна, дали има логнати грешки от страна на газовото ECU.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
аз имам същото гаснене на колата при взимането на десен бърз и продължителен завой с по-малко от половината бутилка газ,някой път минава на бенз някой път неalfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщениеаз имам същото гаснене на колата при взимането на десен бърз и продължителен завой с по-малко от половината бутилка газ,някой път минава на бенз някой път не
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАз бих си разглобил изпарителя.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеА аз бих загледал и в какво положение е монтиран на колата същия... (понякога и това е от значение колкото и да изглежда невероятно)
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова с положението, като изключим височината на мотаж с оглед по-добро подгряване, е валидно за двукамерните изпарители за старите АГУ. Голямата мембрана лесно се влияе от инерционните сили. При еднокамерните изпарители за ГИ това не е от такова значение.
ама като съм разглобявал доста тъжна гледка е било вътре.
Твърди мембрани и клапани, болкуци с вид на желе и други такива.
Не знам какво е устройството на твоя. Ама ако ти се занимава го разглоби, снимай и разглобявай.
Във филтъра нещо с вид на графит, което обаче се лепи на магнитчето, което съм сложил във филтъра, сигурно метал от вътрешността на бутилката.
Смазваш тук- там, ако прецениш и работи по- добре от нов.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Днес проверих щателно всички връзки на изпарителя. Особено вакуума през сензора за диференциално налягане до всмукателния колектор. Нищо нередно не установих.
Направих и диагностика на газовия компютър. Имаше записани следните грешки (временни):
- low gas pressure
- start on gas
- gas button failed
- maximum load on gas
- gas pressure too high
Постоянни грешки няма.
Лошото е, че не мога да проследя никаква хронология на грешките и така не мога да разбера, дали има такава, която е записана при дискутираната ситуация.
Това очевидно са всички записани грешки, откакто е монтирана уредбата (5 години и около 40К пробег).
Не можах и да ги изтрия.
Относно self - adaptive FRA параметъра, след ресета на ECU - то и изминати около 50 км., грешката пак се е записала и след триене се появява отново с първото натискане на педала на газта (въпросният параметър отново има стойност 1,23).
Относно тази грешка, все повече започвам да подозирам лабмда сондата. Напрежението и се изменя в нормалните граници (0,1 - 0,9 V) но е малко "мързелива". Т.е - прави по един, максимум 2 цикъла в секунда.
Вероятно трябва да планирам подмяната и.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Обслужван ли е въпросния инжекцион?
На колко работни часа е?
По спомен инжекторите кзкарваха около 1000 работни часа. Мисля че е добре да минеш през газаджия за да ти постави диагноза или поне да те насочи към проблема.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДнес проверих щателно всички връзки на изпарителя. Особено вакуума през сензора за диференциално налягане до всмукателния колектор. Нищо нередно не установих.
Направих и диагностика на газовия компютър. Имаше записани следните грешки (временни):
- low gas pressure
- start on gas
- gas button failed
- maximum load on gas
- gas pressure too high
Постоянни грешки няма.
Лошото е, че не мога да проследя никаква хронология на грешките и така не мога да разбера, дали има такава, която е записана при дискутираната ситуация.
Това очевидно са всички записани грешки, откакто е монтирана уредбата (5 години и около 40К пробег).
Не можах и да ги изтрия.
Относно self - adaptive FRA параметъра, след ресета на ECU - то и изминати около 50 км., грешката пак се е записала и след триене се появява отново с първото натискане на педала на газта (въпросният параметър отново има стойност 1,23).
Относно тази грешка, все повече започвам да подозирам лабмда сондата. Напрежението и се изменя в нормалните граници (0,1 - 0,9 V) но е малко "мързелива". Т.е - прави по един, максимум 2 цикъла в секунда.
Вероятно трябва да планирам подмяната и.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе се занимавай с глупости. Ако колата ти работи добре на бензин проблемът е в газовата. Ако си сменил филтъра, дето ти казах по телефона, вече са мембраните на изпарителя. Затова ти се променя и налягането. Казах ти да следиш каква е ситуацията с диференциалното налягане на газта. Ако ти пада много при подаване на газ, направо сменяй изпарителя
Продават хубави мембрани, не са много скъпи и се сменят лесно.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Не четете, какво пиша и почвате с филмите
Колата ми работи добре и на бензин и на газ.
Тези дни ще сменя филтъра на изпарителя, щото трябва да се сменя на 10К пък аз съм минал 40.
Ако имаше някакъв проблем с диференциалното налягане, щеше да запише грешка.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment