Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново за Self-adaptive FRA parameter.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Точно за същия маркуч писах по-горе, само че обикновенно има и сензор за вакуум някъде по системата, има също и сензор на налягането в газовата рейка (често са в един общ корпус двата датчика и е описано къде се свързва вакуума и къде налягането)
    В някои газови тези датчици са в кутията на еку-то

Comment

Благодаря на всички, които взеха отношение по проблема ми.

Ще направя всичко това, което ми препоръчахте относно газовата.

Поръчах си и кабелче за диагностика, та ще погледна, дали има логнати грешки от страна на газовото ECU.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

После да напишеш какво що

Comment

аз имам същото гаснене на колата при взимането на десен бърз и продължителен завой с по-малко от половината бутилка газ,някой път минава на бенз някой път не
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
            аз имам същото гаснене на колата при взимането на десен бърз и продължителен завой с по-малко от половината бутилка газ,някой път минава на бенз някой път не
            като начало си смени филтъра на самия изпарител

Comment

Аз бих си разглобил изпарителя.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Аз бих си разглобил изпарителя.
                А аз бих загледал и в какво положение е монтиран на колата същия... (понякога и това е от значение колкото и да изглежда невероятно)
                sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                  А аз бих загледал и в какво положение е монтиран на колата същия... (понякога и това е от значение колкото и да изглежда невероятно)
                  Това с положението, като изключим височината на мотаж с оглед по-добро подгряване, е валидно за двукамерните изпарители за старите АГУ. Голямата мембрана лесно се влияе от инерционните сили. При еднокамерните изпарители за ГИ това не е от такова значение.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Това с положението, като изключим височината на мотаж с оглед по-добро подгряване, е валидно за двукамерните изпарители за старите АГУ. Голямата мембрана лесно се влияе от инерционните сили. При еднокамерните изпарители за ГИ това не е от такова значение.
                    Да, на една кола ми беше с плоската страна по посока на движението и понякога гаснеше при спиране.
                    ама като съм разглобявал доста тъжна гледка е било вътре.
                    Твърди мембрани и клапани, болкуци с вид на желе и други такива.
                    Не знам какво е устройството на твоя. Ама ако ти се занимава го разглоби, снимай и разглобявай.
                    Във филтъра нещо с вид на графит, което обаче се лепи на магнитчето, което съм сложил във филтъра, сигурно метал от вътрешността на бутилката.
                    Смазваш тук- там, ако прецениш и работи по- добре от нов.

Comment

Днес проверих щателно всички връзки на изпарителя. Особено вакуума през сензора за диференциално налягане до всмукателния колектор. Нищо нередно не установих.

Направих и диагностика на газовия компютър. Имаше записани следните грешки (временни):

- low gas pressure
                      - start on gas
                      - gas button failed
                      - maximum load on gas
                      - gas pressure too high

Постоянни грешки няма.

Лошото е, че не мога да проследя никаква хронология на грешките и така не мога да разбера, дали има такава, която е записана при дискутираната ситуация.
                      Това очевидно са всички записани грешки, откакто е монтирана уредбата (5 години и около 40К пробег).

Не можах и да ги изтрия.

Относно self - adaptive FRA параметъра, след ресета на ECU - то и изминати около 50 км., грешката пак се е записала и след триене се появява отново с първото натискане на педала на газта (въпросният параметър отново има стойност 1,23).

Относно тази грешка, все повече започвам да подозирам лабмда сондата. Напрежението и се изменя в нормалните граници (0,1 - 0,9 V) но е малко "мързелива". Т.е - прави по един, максимум 2 цикъла в секунда.

Вероятно трябва да планирам подмяната и.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Обслужван ли е въпросния инжекцион?
                        На колко работни часа е?
                        По спомен инжекторите кзкарваха около 1000 работни часа. Мисля че е добре да минеш през газаджия за да ти постави диагноза или поне да те насочи към проблема.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Днес проверих щателно всички връзки на изпарителя. Особено вакуума през сензора за диференциално налягане до всмукателния колектор. Нищо нередно не установих.

Направих и диагностика на газовия компютър. Имаше записани следните грешки (временни):

- low gas pressure
                          - start on gas
                          - gas button failed
                          - maximum load on gas
                          - gas pressure too high

Постоянни грешки няма.

Лошото е, че не мога да проследя никаква хронология на грешките и така не мога да разбера, дали има такава, която е записана при дискутираната ситуация.
                          Това очевидно са всички записани грешки, откакто е монтирана уредбата (5 години и около 40К пробег).

Не можах и да ги изтрия.

Относно self - adaptive FRA параметъра, след ресета на ECU - то и изминати около 50 км., грешката пак се е записала и след триене се появява отново с първото натискане на педала на газта (въпросният параметър отново има стойност 1,23).

Относно тази грешка, все повече започвам да подозирам лабмда сондата. Напрежението и се изменя в нормалните граници (0,1 - 0,9 V) но е малко "мързелива". Т.е - прави по един, максимум 2 цикъла в секунда.

Вероятно трябва да планирам подмяната и.
                          Не се занимавай с глупости. Ако колата ти работи добре на бензин проблемът е в газовата. Ако си сменил филтъра, дето ти казах по телефона, вече са мембраните на изпарителя. Затова ти се променя и налягането. Казах ти да следиш каква е ситуацията с диференциалното налягане на газта. Ако ти пада много при подаване на газ, направо сменяй изпарителя

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                            Не се занимавай с глупости. Ако колата ти работи добре на бензин проблемът е в газовата. Ако си сменил филтъра, дето ти казах по телефона, вече са мембраните на изпарителя. Затова ти се променя и налягането. Казах ти да следиш каква е ситуацията с диференциалното налягане на газта. Ако ти пада много при подаване на газ, направо сменяй изпарителя
                            И аз за това бих си разглобил изпарителя
                            Продават хубави мембрани, не са много скъпи и се сменят лесно.

Comment

Не четете, какво пиша и почвате с филмите

Колата ми работи добре и на бензин и на газ.

Тези дни ще сменя филтъра на изпарителя, щото трябва да се сменя на 10К пък аз съм минал 40.

Ако имаше някакъв проблем с диференциалното налягане, щеше да запише грешка.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

грешка

Comment

Working...
                                X