If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Провери първо реостата за първа скорост. Ако той е наред, пиши и ще мислим, но обикновено причината е в него.
...и е закачен на радиатора... Всъщност, не знам при 145/6 къде е, но на 155 е там. При мен също преди време не работеше 1-ва скорост на перката и когато свалих реостата, видях че вътре една жичка се бе откъснала и кородирала.
Иначе нормалната работа на перката е - включва на 1-ва скорост и след 10сек, ако температурата не се промени, включва 2-ра скорост.
Успех!!!
AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433 Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Нарочно не написах точно къде е реостата, че гледам колегата е с дизел. Да не се изказвам неподготвен. Но би трябвало да е някъде по радиатора. Вътре има съпротивление и термобушон. Обикновено съпротивлението е здраво, прекъсва бушона.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
на релето му допряхме пластинките и завъртя 2-ра скорост
на реостата му допряхме кабелчетата и пак се вкючи 2-ра скорост
за датчика разбрахме че той отчита кога да се включват и двете скорости бяха два вида датчици единия работеше на:
1-ва скорост на 88-83*
2-ра на 92-87*
втория датчик беше на по високи температури
най-вероятно утре ще отидем до ТиН и там ще решим кой да вземем но най-добре ще е този с по-ниската темп.
Първоначално публикувано от Alexanderbb
По-добре първо да си провери бушоните и релетата. Незнам дали колегата има клима но ако им и тя трябва да включва перката на първа скорост.
Да де само дето релето за 1 скорост няма нищо общо с това за 2. Нека някой колега ти каже точно къде се намират защото при мен едното е зад десния фар а другото в купето под таблото (странно изградена концепция според мен. А за датчиците или имаш един с 3 извода или два с по два. hf hpe е написал много подробно как се тества в темата http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... A&start=15
Вярно че не е точно за твоята кола но поне ще добиеш представа
момчета исказвам огромната си благодарност към компетентните ви съвети оказа се че на едно от съпротивленията на реостата е клеасало оправихме го и сега си работят и двете степени на перката :P
Alexanderbb благодаря ти че си издирил толкова стара тема колегата nick е бил с АБСОЛЮТНО същия проблем като с нашата алфа процедурите...абе същата работа само че при нас се губеше бавната скорост
отново искам да кажа че съм ви СУПЕР благодарен за помоща
Comment