Известие

Collapse
No announcement yet.

ел стъкла 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Galin Qnakiev Покажи съобщение
    няма да се меся във вашите спорове,но можете ли да ми отговорите за какво е модула,които е под задната седалка(черна кутия с 2 букси)или да ми кажете къде мога да прочета за инсталацията на тази кола?под инсталация искам да кажа за вс модули и релета.аз при Иво ще ходя,но не зная кога ще имам свободно време.
    Там имаш модул за управление на задните стъкла, който получава сигналите от предната шофьорска врата

Comment

ясно.сиг заради този модул не ми работят задните стъкла.благодаря

Comment

ясно.сиг заради този модул не ми работят задните стъкла.благодаря
        Не е гаранция все пак. Ако модулът на шофьорската врата ти е повреден и дава забрана, няма да можеш да ги отвориш. Опитай диагностика с МЕС

Comment

няма да се меся във вашите спорове,но можете ли да ми отговорите за какво е модула,които е под задната седалка(черна кутия с 2 букси)или да ми кажете къде мога да прочета за инсталацията на тази кола?под инсталация искам да кажа за вс модули и релета.аз при Иво ще ходя,но не зная кога ще имам свободно време.
          Това е модулът, който управлява задните стъкла. Информация и схеми можеш да намериш в приложението E-learn. Ако го нямаш, мога да ти го пратя.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

нямам го,кажи от къде и ще го сваля,да не те занимавам да го пращаш.а модула е работещ,от купиш го вчера от една морга

Comment

нямам го,кажи от къде и ще го сваля,да не те занимавам да го пращаш.а модула е работещ,от купиш го вчера от една морга
              Ето го:

http://dox.bg/files/dw?a=c3ddf19bd8

Не съм 100% сигурен, но мисля, че след като си сменил въпросния модул, трябва да се пусне процедура по опознаването му от боди компютъра през MES (proxi alignment).
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:26.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

и аз бях чел за подобна процедура.ще се обадя на Иво и ако е свободен,довечера ще я закарам

---------- Post added at 13:01 ---------- Previous post was at 12:47 ----------

изтеглих го.довечера ще го кача на компа и ще го разгледа.благодаря

Comment

и аз бях чел за подобна процедура.ще се обадя на Иво и ако е свободен,довечера ще я закарам

---------- Post added at 13:01 ---------- Previous post was at 12:47 ----------

изтеглих го.довечера ще го кача на компа и ще го разгледа.благодаря
                  Тук също може да има интересни неща. Казвам може, защото не съм гледал какво има за 147.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

ще погледна

Comment

проблема с предно дясно е решен.блокирала е машинката.с ега остава само задните да оправя

Comment

проблема с предно дясно е решен.блокирала е машинката.с ега остава само задните да оправя
                        Успех

Comment

мерси

Comment

мерси
                            Пиши, а и си провери CAN шината

Comment

говорих по телефона с Иво-pininfarina,ама каза,че има много работа и ще е свободен др седмица.а тази can шина какво представлява и къде да я търся?

Comment

говорих по телефона с Иво-pininfarina,ама каза,че има много работа и ще е свободен др седмица.а тази can шина какво представлява и къде да я търся?
                                CAN шината представлява логически комуникационен канал посредством който въпросният модул (за задните стъкла) комуникира с боди компютъра и с конзолата в шофьорската врата. За да се провери изправността и е необходима специализирана апаратура или поне диагностика на боди компютъра.

Както виждаш, това не е, като да си провериш налягането в гумите.

Поради това най-добре иди при Иво или при друг специалист и игнорирай съвети, които звучат, като "провери си CAN шината"
                                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:07.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X