Здравейте колеги, става въпрос за Алфа Ромео 156 2.4jtd 136кс. Преди няколко дни ми се скъса пистовия ремък и след демонтаж на оптяжния механизъм установих,че има лек луфт във фтулката дето е болта с който се закрепва към блока. Също така единия от тампоните на амортисьорчето се е разкъсал. Подлежи ли на ремонт този механизъм? Вече съм поръчал чисто нов, но бих си оправил и този ако има начин за да имам резервен. Ще бъда благодарен ако някой може да ми помогне с малко информация от къде мога да намеря съответния тампон.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно ремонт на оптяжната ролка на 2.4jtd
Collapse
X
-
Въпрос относно ремонт на оптяжната ролка на 2.4jtd
Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
ex. Fiat Stilo 1.6 16v -
Извади щифта където влиза дългия болт, той се върти при работа и го смажи добре с грес.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=59972Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Освен да събереш от двата един.Провери им втулките и ролките и събери един за зорзаман.Иначе аз съм си играл навремето и раглобявах самия амортисьор,да видя какво има вътре,освен пружината има и масло,което като изтече поради някаква причина и запича окончателно.Бях пускал снимки тук някъде из темите.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Вчера смених оптяжния механизъм с чисто нов заедно с ремъка,но гадния звук остана. Също така ролката подскача като бясна до като колата работи на място. Прегледах ролката на алтернатора и тази на помпата на хидравликата и нямат луфтове. Също така и демфетната шайба е здрава,няма никакви следи от напукване по гумата. Ремъка който сложих е за кола без климатик,защото подузирах компресора,че ми прави мизерий.Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
ex. Fiat Stilo 1.6 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗа да вибрира толкова много новият обтегач, или не е читав или има сериозен проблем с лагеруването на алтернатора или на помпата.Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
ex. Fiat Stilo 1.6 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от TheRaDoOo Покажи съобщениеКак мога да разбера дали е алтернатора, защото него мога да сменя още сега?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПри мен всичко работи оптимимално и това нещо вибрира като лудо.Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
ex. Fiat Stilo 1.6 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от TheRaDoOo Покажи съобщениеИ при мен работи всичко, карах вече около 100км, но ме притесняваха тези вибрации. При теб има ли шум като почукване от оптегача?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment