Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно ремонт на оптяжната ролка на 2.4jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно ремонт на оптяжната ролка на 2.4jtd

Здравейте колеги, става въпрос за Алфа Ромео 156 2.4jtd 136кс. Преди няколко дни ми се скъса пистовия ремък и след демонтаж на оптяжния механизъм установих,че има лек луфт във фтулката дето е болта с който се закрепва към блока. Също така единия от тампоните на амортисьорчето се е разкъсал. Подлежи ли на ремонт този механизъм? Вече съм поръчал чисто нов, но бих си оправил и този ако има начин за да имам резервен. Ще бъда благодарен ако някой може да ми помогне с малко информация от къде мога да намеря съответния тампон.
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
    ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Общо взето ремонта е сложен и ненадежден, няма смисъл, въпреки високата цена на механизма, може да ползваш само ролката, ако е здрава.
    преди да сложиш новата я смажи, защото вероятно няма смазка и ще се износи бързо.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И на двата механизма дето имам са им здрави ролките. А тази дето поръчах новата да я смажа, така ли?
      ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Извади щифта където влиза дългия болт, той се върти при работа и го смажи добре с грес.
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=59972

Comment

Добре, благодаря ти за съвета колега.
          ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Освен да събереш от двата един.Провери им втулките и ролките и събери един за зорзаман.Иначе аз съм си играл навремето и раглобявах самия амортисьор,да видя какво има вътре,освен пружината има и масло,което като изтече поради някаква причина и запича окончателно.Бях пускал снимки тук някъде из темите.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Така ще направя, от двата един и да има за аварийни ситуации. А на единия както каза ти, амортисьорчето е запекло свито.
              ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Вчера смених оптяжния механизъм с чисто нов заедно с ремъка,но гадния звук остана. Също така ролката подскача като бясна до като колата работи на място. Прегледах ролката на алтернатора и тази на помпата на хидравликата и нямат луфтове. Също така и демфетната шайба е здрава,няма никакви следи от напукване по гумата. Ремъка който сложих е за кола без климатик,защото подузирах компресора,че ми прави мизерий.
                ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

За да вибрира толкова много новият обтегач, или не е читав или има сериозен проблем с лагеруването на алтернатора или на помпата.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Така си прави, нормално е

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      За да вибрира толкова много новият обтегач, или не е читав или има сериозен проблем с лагеруването на алтернатора или на помпата.
                      Как мога да разбера дали е алтернатора, защото него мога да сменя още сега?
                      ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Първоначално публикувано от TheRaDoOo Покажи съобщение
                        Как мога да разбера дали е алтернатора, защото него мога да сменя още сега?
                        Като го смениш. Но щом така било нормално, на мен ми свършиха идеите.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

При мен всичко работи оптимимално и това нещо вибрира като лудо.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            При мен всичко работи оптимимално и това нещо вибрира като лудо.
                            И при мен работи всичко, карах вече около 100км, но ме притесняваха тези вибрации. При теб има ли шум като почукване от оптегача?
                            ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Първоначално публикувано от TheRaDoOo Покажи съобщение
                              И при мен работи всичко, карах вече около 100км, но ме притесняваха тези вибрации. При теб има ли шум като почукване от оптегача?
                              Мисля, че няма. Правилно ли е натегнат ремъка.

Comment

Working...
                              X