Известие

Collapse
No announcement yet.

моля дайте съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• моля дайте съвет

след смяна на накладки в един много прехвален сервиз за италиански коли са ми скъсали болт на предно колело и сега карам на 3 болта
    моля дайте съвет как да го махна
    колкото повече толкова повече

ми разпробиваш ,после с обратен мечик

ама ми е чудно кои точно болт са ти скъсали на спирачния апарат или на джантата
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

на джантата и много ти благодаря
      не се бях сетил за обратен метчик

Comment

Болта!

Колега преди да започнеш интервенцията с разпробиване и обратния метчик е хубаво с един як център и сериозен чук да нанесеш силен удар точно в средата на скъсания болт по посока на затягането.Така ще освободиш натегнатите резби на болта и главината и ще си улесниш работата! Аз съм развивал с пръст скъсан болт по този начин от чугунена глава на едно старо Рено.
        Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

много благодаря за съветите утр като го махна ще ви кажа резултатът

Comment

нищо не стана болта е много затегнал даите още предлозения с какво да напраскам болта за да отхлаби малко

Comment

????

Защо ли ми се струва, че ти не си извадил главината и се мъчиш както е сглобена на колата? Така ще ти е невъзможно нито да чукаш правилно нито да разпробиваш а може и някоя поразия да направиш на лагера А иначе за пръскане има всичко и навсякъде.
              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

А разпроби ли го първо? Аи нама да навиваш до края шпилковадача щото той напъва в стените на пробития отвор и не отпуска на външната резба, а иначе пръскалки - дал господ!
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

пичове много ви благодаря на всички /трима от толкова много/
                  та значи болта го махнах с чук и секач и вълшебните думички
                  не свалях главината защото ми писна оттакива ремонти а лека полека парче по парче го отчупих и изпадна всичко дори без да прецакам резбата /какъв касмет а ?/
                  и много ви благодаря за съветите

Comment

Working...
                  X