If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
след смяна на накладки в един много прехвален сервиз за италиански коли са ми скъсали болт на предно колело и сега карам на 3 болта
моля дайте съвет как да го махна
Колега преди да започнеш интервенцията с разпробиване и обратния метчик е хубаво с един як център и сериозен чук да нанесеш силен удар точно в средата на скъсания болт по посока на затягането.Така ще освободиш натегнатите резби на болта и главината и ще си улесниш работата! Аз съм развивал с пръст скъсан болт по този начин от чугунена глава на едно старо Рено.
Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Защо ли ми се струва, че ти не си извадил главината и се мъчиш както е сглобена на колата? Така ще ти е невъзможно нито да чукаш правилно нито да разпробиваш а може и някоя поразия да направиш на лагера А иначе за пръскане има всичко и навсякъде.
Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
А разпроби ли го първо? Аи нама да навиваш до края шпилковадача щото той напъва в стените на пробития отвор и не отпуска на външната резба, а иначе пръскалки - дал господ!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
пичове много ви благодаря на всички /трима от толкова много/
та значи болта го махнах с чук и секач и вълшебните думички
не свалях главината защото ми писна оттакива ремонти а лека полека парче по парче го отчупих и изпадна всичко дори без да прецакам резбата /какъв касмет а ?/
и много ви благодаря за съветите
Comment