Известие

Collapse
No announcement yet.

Автомобил с евтина поддръжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сегашната Панда е доста добра за класа си, но е стара и крехка. Има само 3 от 5 звезди на краш-тестовете. Гранде Пунто е с 5 от 5. Догодина изкарват нова Панда и сегашната сигурно ще се харчи доста евтино. Ако това не те притеснява, мятай се на една 1.2 или дизел. За 1,1 не са толкова добри отзивите.
    П.С. А как върви 500 там? В Бг е някаква цифромания.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от anton_caro Покажи съобщение
      Но не искам български табелки, понеже... само бели мога да очаквам заради тях. Като сегашния ми проблем с алфата вероятно има нещо общо и с това.
      Китайски няма ли там, фиестата не е ли около тия цени, на твое място бих взел нещо френско, може и втора ръка, след като са националисти тия около теб.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от anton_caro
        Иначе аз съм дребен, 160 см висок, 60 кг, та вероятно пандата няма да ми е дребна.
        Гранде Пунто гледах за 9000 евро вчера, вероятно е същото като това в България.
        Но не искам български табелки, понеже... само бели мога да очаквам заради тях. Като сегашния ми проблем с алфата вероятно има нещо общо и с това.
        Още не съм тръгнал нищо да купувам, ще изчакам да ми кажат какви пари искат в сервиза за алфата - и ако не е много, ще се съглася. Но ако е много, ми няма да се съглася и ще си взема една нова количка.
        Ако наистина пандата е проста кола, става ми фаворит.
        За 900 Евро разлика няма смисъл да си купуваш Панда - купи си Пунто
        Карал съм такова чисто ново 2005-2006г. и според мен е по-добрия избор, особено с 1,9 дизелов двигател, който изобщо не се предлага при Панда
        Еднакво здрави са Панда и Пунто, еднакво евтини за поддържане, НО Пунто е един клас нагоре, а разликата е само 900-1000 Евро
        Друг е въпроса, от къде ще ти предложат старото Пунто, като то не се произвежда вече с емблема ФИАТ, а като Застава
        Да не ти пробутат някое залежало 3-4 години по складовете
        sigpic

Comment

Не защото са националисти.
          Пежо-Рено-Ситроен са най-евтини за ремонт. Много са, има ги навсякъде, тука ги правят и излиза евтино да се кара.

В България се карат коли, каквито никъде другаде в Европа...
          Карате са разни Мерцедеси, БМВ-та, Аудита, Волво, Алфа...
          Европейците масово карат други автомобили... щото джобът им не може да понесе цената на тези марки.
          Но понеже в България цените са на друга основа калкулирани, а и имаме братята китайци, които правят всичко... сметката е друга.
          За носач на Алфата веднъж платих 170 евро с монтажа, та помислете какви пари струва това в България.
          sigpic
          Alfa 145 1.6 - едно червено бонбонче!
          Fiat Ritmo 1984 - непретенциозен
          Fiat 125 1977 - а бяхме млади!

Comment

Пежо-Рено-Ситроен са най-евтини за ремонт. Много са, има ги навсякъде, тука ги правят и излиза евтино да се кара.
            Това имах предвид, някакво франсе 2-4 годишно на оферта в добра форма.
            Идеята ми беше, там продават ли китайски коли и на какви цени са?
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Европейците масово карат други автомобили... щото джобът им не може да понесе цената на тези марки.
              Но понеже в България цените са на друга основа калкулирани, а и имаме братята китайци, които правят всичко... сметката е друга.
              За носач на Алфата веднъж платих 170 евро с монтажа, та помислете какви пари струва това в България.
              Ако идеш в официалния сервиз на Алфа у нас като нищо ще струва горе-долу толкова.
              Ключа на 156 с доставката и програмирането ми струваше повече от твоя носач... в официалния сервиз тук.
              Както колите са ни предимно скрапове от моргите там, така и сервизите и частите ни са по-евтини.
              И пак е пълно с трошки пред саморазпад по улиците ни.
              А там при вас сигурно дават реална гаранция и си слагат главите с протокол след ремонта и ако стане нещо застрахователя ще съди и сервиза.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Я сега сравни ти колко пари взимаш там и аз колко взимам тука Дай като си говориме за разходната част от бюджета да споменеме и приходната такава..

Да не гледаме едностранно на нещата. Освен това, къде го разби тоя носач у Францията?

Иначе за колата- щом ще е нова ще взема тази, която ми харесва най- много. Нали затова взимаш нова, за да ти я оправят гаранционно. А от малките коли най- много ми харесва Тойота IQ или Smart. Може и миникупър.

П.С. В Швейцария в "квартален" сервиз на Тойота взимат 150 Евро на час, така че при вас е евтинийка. С други думи не се оплаквай :P
                Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 15:27.
                Lexus IS200

Comment

Момчета, нали знаете, че цената "на час" не се изчислява върху целото време на престой в сервиза?!
                  sigpic

Comment

1. Панда
                    2. Пунто класик
                    3. Гранде пунто
                    4. 500

Препоръчвам ти Фиат Панда 1.2 доста икономична. По е дървена от другите Фиат-и но със сигурност пътищата във Франция не са като нашите "надупчени" и возията ще е добра. Пример- на жена ми старото 15 годишно Пунто 1.2-60к.с. дава разход със лошия български бензин,извън градско под 5л (4.6л)на 100км,средно 6л. Направи си сам изводите,съотношение-разход на гориво,обслужване евтино,цени на резервни части,непретенциозен автомобил.Купи си Панда 1.2 моно. Или Гранде Пунто със същия двигател ако ги има още новички.
                    Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                    Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Аз не разбирам, какъв е изобщо смисъла 'Панда' да фигурира в списъка при наличието на 'Пунто'?!
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        Аз не разбирам, какъв е изобщо смисъла 'Панда' да фигурира в списъка при наличието на 'Пунто'?!
                        Подкрепям. Днес видях нова панда, никога не бих седнал в такова нещо. Хеле па да съм във Франция?! Че коя французойка ще ме погледне с тая панда
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Ако говорим за това Пунто, то е адски грозно с тия фарове.
                          Attached Files
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            A Вътре колко е грозно направо

http://www.motoroads.com/interior-20...pic-2-103.jpeg

Ето ти и Гранде-то от вътре http://www.redlineblog.com/autos/wp-...unto-int-3.jpg
                            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              Не знам да има красиво пунто от цялата им серия, виж, грандепунтото вече е друга бира, поне отпред е доста близко по вид до новото браво. Но пандата направо надминава туингото и форд ка по грозотия...
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                                Подкрепям. Днес видях нова панда, никога не бих седнал в такова нещо. Хеле па да съм във Франция?! Че коя французойка ще ме погледне с тая панда
                                Кво да те гледат тия грозотии, бе брат... Французойките са хубави само по филмите

Както обичам да казвам - Пунто, в случая Гранде.
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X