Известие

Collapse
No announcement yet.

Track day 2

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
    да разбирам, че дали ше стартирам с 1.8 или с 2.0... ако се кара агресивно няма голяма разлика в износването... в смисъл все ще е доста
    не. ако говорим за твоята кола. Аз давам пример за 156-ца с около 250 коня и брембо спирачки и каране на макс. Иначе колата си изкара сезона с тези гуми ....
    С нови гуми и срено бърза кола няма никакъв проблем. Както споменаха колеги имаше хора с по над 50 обиколки без проблем. Стилът на каране е много важен. На инструктажа миналата година го казах ще повторя:
    "ПО-ДОБРЕ В ПЪРВИТЕ СЕСИИ ДАВАЙТЕ ПО-МАЛКО ГАЗ И НАУЧЕТЕ ПИСТАТА И КОЛАТА. ЗАЩОТО ИНАЧЕ ДОКАТО СЕ НАУЧИТЕ ДА КАРАТЕ И ДА СИ ПАЗИТЕ ГУМИТЕ НЯМА ДА ИМАТЕ ТАКИВА НАСРЕЩА. ДЕНЯТ ЗА КАРАНЕ Е ДЪЛЪГ И ВРЕМЕ ИМА"

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
      в среден летен ден гуми 225/40или45/17 от 1.7 бара и температура на грайфера 30 градуса предни за 6 обиколки излизат на 2.8 бара при температура на грайфера около 75 градуса за предна дясна - алфа ромео 156 каране на макс
      МДа, това е може би едно от най - полезните инфота от карали на пистата и с наблюдения по тия параметри....щото все пак въздуха се разширява.....
      Само да доуточним 156 дали е била дизел или не, щото все пак 200 кила плюс или минус изместват малко цифрите.......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• предполагам дизел.

мен ме интересува как е положението със спирачките .... то е ясно че загряват,ама все пак нещо орентировъчно,няма да е излишно
        146 Turbo

Comment

• Това пак зависи от стила на каране ... а и при 2 сериозни спирания за цялата писта , като че ли спирачките имат възможността да се охладят без проблеми .
          Поне така мисля аз .
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
            предполагам дизел.

мен ме интересува как е положението със спирачките .... то е ясно че загряват,ама все пак нещо орентировъчно,няма да е излишно
            Ми ти ако мислиш да караш с тоя "симер" дет си го турил,ще го направиш много бързо на камък
            Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Comment

• ooo, какъв симер, той се пали на първите няколко обиколки.
              С деда ви иванко рс-а веднага като излезем на правата си пипваме спирачния педал леко с левия крак за да се уверим че е в кондиция, че се беше случило и на двамца ни да ни пропадне спирачката доста надолу след петата обиколка, даже една връзка с гуми след правата леко беше полетяла случайно заради едно такова прегряване на спирачната течност

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
              YouTube
              evo2 600

Comment

• При мен чак на 8-мата обиколка почва да се усеща липса на спирачно усилие и то не много фрапираща. Стига шашкали народа... ама то при вас с "дедо ви" скоростите са съвсем различни на левия след правата...
                Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

• вече си имаме и "международно участие" - колега от Македония

Тази година много турбо коли, но лимузините липсват. Миналата година Алекс показа как с 164 2.0 ТС може да се постигне едно от най-добрите времена за деня.

Иначе евала на автомобилите с марка Алфа Ромео, смазващо повече към момента.

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Чакаме само айбах стабилизиражите железа да додат, и сме готови....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

• не знам кой какво чака, аз чакам почивните дни за да си инсталирам частите в колата
                      зедния ми мост с унибал седи подпрян на вратата на сервиза
                      само да дойдат почивните дни и струпвам всичкото скрап на едно място и се почва
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Момци имам 3 бр. 215/45/17 и 1 бр. 225/45/17.... къде да я сложа ? Отпред дясно... или пък отзад дясно да не бяга задницата?
                        147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                        Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                        156 2.4 JTD - ex

Comment

Момци имам 3 бр. 215/45/17 и 1 бр. 225/45/17.... къде да я сложа ? Отпред дясно... или пък отзад дясно да не бяга задницата?
                          аз съм пас ....

но бих я сложил на предна дясна

Comment

• Чудиш се дали да сложиш гуми с различна обиколка на задвижващ мост, правилно ли съм разбрал ?
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                              Чудиш се дали да сложиш гуми с различна обиколка на задвижващ мост, правилно ли съм разбрал ?

Comment

Момци имам 3 бр. 215/45/17 и 1 бр. 225/45/17.... къде да я сложа ? Отпред дясно... или пък отзад дясно да не бяга задницата?
                                Моето мнение е да я сложиш задна дясна хем да ти е като патерица да помага хем на дифа да не му се завие свят
                                sigpichttp://www.album.bg/juli_1/images/8639029/

Comment

Working...
                                X