Известие

Collapse
No announcement yet.

tuning 146 1.6 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• tuning 146 1.6 TS

Здравейте, интересувам се от тунинговане на 146/1.6ТС. Дали някой от вас е правил и на какво (чип, филтер, гърнета...), дали е видял промяна (положителна или отрицателна), какво ме е струвало. С 2 думи каквато и инфо да ми дадете ще да е полезна за мен.
    '97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Re: tuning 146 1.6 TS

Първоначално публикувано от kalfa146
    Здравейте, интересувам се от тунинговане на 146/1.6ТС. Дали някой от вас е правил и на какво (чип, филтер, гърнета...), дали е видял промяна (положителна или отрицателна), какво ме е струвало. С 2 думи каквато и инфо да ми дадете ще да е полезна за мен.
    ами виж на Nе0 подписа и се обади на Бобо, адреси телефон има в техническия раздел
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от MONI
      quote]

ами виж на Nе0 подписа и се обади на Бобо, адреси телефон има в техническия раздел
      това ми прозвуча като отиди в магазина и си купи туннинг

идеята маи на този раздел е да се споделя кои кво е правил

филтър К&Н - около 140 лева - за мене има ефект в високите
      генерация обикновенна иначе ще ми стане главата 3на
      чип за него бобо в форума или един друг ники ама на ники кординати нямам в момента
      но по сериозния туннинг е конверсия в турбина но там парите са около 2-3000к в лева наи ефтиния вариант
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

WhitePower е прав, мен ме интересува мнението на юзърите а не на продавачите. искам да знам до колко го намирате за ефективно (не само конете и въртящите моменти, а така нареченото " по добро поведение ") и колко дълго сте го експлоатирали (до колко е вредно за сърцето на Алфонсо).

Comment

WhitePower е прав, мен ме интересува мнението на юзърите а не на продавачите. искам да знам до колко го намирате за ефективно (не само конете и въртящите моменти, а така нареченото " по добро поведение ") и колко дълго сте го експлоатирали (до колко е вредно за сърцето на Алфонсо).
          Ами точно тия не са баш продавачи и ти ги посочих за да говориш с тях да ти обяснят щото разбират и доста се интересуват, но все тая не взимай поста ми под внимание.

@УайтПовер
          За колко тунинговани 1.6 ТС се сещаш освен на Не0, щото човека пита точно за този двигател???
          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
            Първоначално публикувано от MONI
            quote]

това ми прозвуча като отиди в магазина и си купи туннинг

идеята маи на този раздел е да се споделя кои кво е правил

филтър К&Н - около 140 лева - за мене има ефект в високите
            генерация обикновенна иначе ще ми стане главата 3на
            чип за него бобо в форума или един друг ники ама на ники кординати нямам в момента
            но по сериозния туннинг е конверсия в турбина но там парите са около 2-3000к в лева наи ефтиния вариант
            А ти кво предлагаш да му пейстна бин фаила да му кажа кво да прави и после да му се радвам както се радвам на теб и на твоя супер неуспешен тунинг А и да ми споменеш наистина както писа колегата колко 1.6 ТС тунинговани си виждал и вървежни Сигурен съм че тая не Нео ше ти отупа тунингованата 2.0 ТС и ше се чудиш откъде ти е дошло А че тунинга е евтин според теб знаеме ама при евтиния тунинг и резултатите са отрицателни (пак от тебе знаеме)
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

я да вадя Г-тека

Освен секунди, мога да меря и спирачен път, странично натоварване и тнт.

Тунинга да не е само 0-100, я да мерим на спирачки и други.

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy
                я да вадя Г-тека

Демек освен за основните неща като чип, филтър, гърне и т.н. ще трябва да наблегна и на спирачките? а аз си мислех че мойте са достатъчно добри. а конски сили мериш ли?

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                  А ти кво предлагаш да му пейстна бин фаила да му кажа кво да прави и после да му се радвам както се радвам на теб и на твоя супер неуспешен тунинг
                  това ще рече че не само чипа се сменя (след като опитите са неуспеши) а и нещо друго се гъбарка? така ли?

Comment

я да вадя Г-тека

Гуми: Дънлоп СП Спорт 01 195/50/15 2.6 бара
                    Спирачки: отпред и отзад вентилирани и перфорирани Нейшънал
                    Окачване: Пълен пауърфлекс комплект тампони + амортисьори и пружини H&R.

Тони от Ванто каза тая кола е като табуретка

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                      я да вадя Г-тека

Гуми: Дънлоп СП Спорт 01 195/50/15 2.6 бара
                      Спирачки: отпред и отзад вентилирани и перфорирани Нейшънал
                      Окачване: Пълен пауърфлекс комплект тампони + амортисьори и пружини H&R.

Тони от Ванто каза тая кола е като табуретка
                      Браво Нео ,а по мотора пипал ли си и ако си сподели на човека какво да знае и тои и другите юзери в форума ако е искаш просто кажи няма да кажа
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

По двигатела няма нищо пипано... Просто Бобо направи електрониката и смени консумативите те тва е.... Драго направи аирбокс и тва е...........

Колата е сток с чип и филтър........

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                          По двигатела няма нищо пипано... Просто Бобо направи електрониката и смени консумативите те тва е.... Драго направи аирбокс и тва е...........

Колата е сток с чип и филтър........
                          Само чип и филтър - и колко коня ти донесе това нововъведени.
                          за гумите - 195 какво предимство ти дават спрямо 185 (без да броим завоите)?
                          Вентелирани спирачки - предимства?
                          Филтър - конус или реплейсмънт?
                          А какво е направено по електрониката - чипът ли?

Comment

без да бъда нахален колко ти е AFR-a ( air/fuel ratio ) след чипа

kalfa146 инфо за тебе - винаги конус - защото така премахваш съпротивлението което създава кутията

Ей за тва говоря всеки казва какво е правил и има ли ефект

аз с тунинг на атмосферки не се занимавам щото е загубена кауза с алфите една причина - слаби скоростни кутии( а това се разбира като видиш колко хора са счупили скорости без да увеличение на конете
                            Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

нищо по-хубаво няма от читава отмосферна алфа
                              не пълни главите на хората с глупости
                              ако опелите не бяха с лотус двг нямаше да има друг конкурент освен хонда

па ти колко турбо коли си направил ?

за калфата:
                              пъро си правиш двигателя като нов оттам търсиш туниг .... кенефа и да го
                              лачиш пак си е кенеф

Comment

Working...
                              X