Здравейте, интересувам се от тунинговане на 146/1.6ТС. Дали някой от вас е правил и на какво (чип, филтер, гърнета...), дали е видял промяна (положителна или отрицателна), какво ме е струвало. С 2 думи каквато и инфо да ми дадете ще да е полезна за мен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
tuning 146 1.6 TS
Collapse
X
-
Re: tuning 146 1.6 TS
Първоначално публикувано от kalfa146Здравейте, интересувам се от тунинговане на 146/1.6ТС. Дали някой от вас е правил и на какво (чип, филтер, гърнета...), дали е видял промяна (положителна или отрицателна), какво ме е струвало. С 2 думи каквато и инфо да ми дадете ще да е полезна за мен.98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
-
Първоначално публикувано от MONIПървоначално публикувано от kalfa146quote]
ами виж на Nе0 подписа и се обади на Бобо, адреси телефон има в техническия раздел
идеята маи на този раздел е да се споделя кои кво е правил
филтър К&Н - около 140 лева - за мене има ефект в високите
генерация обикновенна иначе ще ми стане главата 3на
чип за него бобо в форума или един друг ники ама на ники кординати нямам в момента
но по сериозния туннинг е конверсия в турбина но там парите са около 2-3000к в лева наи ефтиния вариантVolvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
WhitePower е прав, мен ме интересува мнението на юзърите а не на продавачите. искам да знам до колко го намирате за ефективно (не само конете и въртящите моменти, а така нареченото " по добро поведение ") и колко дълго сте го експлоатирали (до колко е вредно за сърцето на Алфонсо).'97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от kalfa146WhitePower е прав, мен ме интересува мнението на юзърите а не на продавачите. искам да знам до колко го намирате за ефективно (не само конете и въртящите моменти, а така нареченото " по добро поведение ") и колко дълго сте го експлоатирали (до колко е вредно за сърцето на Алфонсо).
@УайтПовер
За колко тунинговани 1.6 ТС се сещаш освен на Не0, щото човека пита точно за този двигател???98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
-
Първоначално публикувано от WhitePowerПървоначално публикувано от MONIПървоначално публикувано от kalfa146quote]
ами виж на Nе0 подписа и се обади на Бобо, адреси телефон има в техническия раздел
идеята маи на този раздел е да се споделя кои кво е правил
филтър К&Н - около 140 лева - за мене има ефект в високите
генерация обикновенна иначе ще ми стане главата 3на
чип за него бобо в форума или един друг ники ама на ники кординати нямам в момента
но по сериозния туннинг е конверсия в турбина но там парите са около 2-3000к в лева наи ефтиния вариантА и да ми споменеш наистина както писа колегата колко 1.6 ТС тунинговани си виждал и вървежни
Сигурен съм че тая не Нео ше ти отупа тунингованата 2.0 ТС и ше се чудиш откъде ти е дошло
А че тунинга е евтин според теб знаеме ама при евтиния тунинг и резултатите са отрицателни (пак от тебе знаеме)
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Nikiboyя да вадя Г-тека
Освен секунди, мога да меря и спирачен път, странично натоварване и тнт.
Тунинга да не е само 0-100, я да мерим на спирачки и други.'97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboА ти кво предлагаш да му пейстна бин фаила да му кажа кво да прави и после да му се радвам както се радвам на теб и на твоя супер неуспешен тунинг'97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Nikiboyя да вадя Г-тека
Тунинга да не е само 0-100, я да мерим на спирачки и други.
Гуми: Дънлоп СП Спорт 01 195/50/15 2.6 бара
Спирачки: отпред и отзад вентилирани и перфорирани Нейшънал
Окачване: Пълен пауърфлекс комплект тампони + амортисьори и пружини H&R.
Тони от Ванто каза тая кола е като табуретка
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0Първоначално публикувано от Nikiboyя да вадя Г-тека
Тунинга да не е само 0-100, я да мерим на спирачки и други.
Гуми: Дънлоп СП Спорт 01 195/50/15 2.6 бара
Спирачки: отпред и отзад вентилирани и перфорирани Нейшънал
Окачване: Пълен пауърфлекс комплект тампони + амортисьори и пружини H&R.
Тони от Ванто каза тая кола е като табуреткаVolvo S80 2.0 T5 180hp
Comment
-
По двигатела няма нищо пипано... Просто Бобо направи електрониката и смени консумативите те тва е.... Драго направи аирбокс и тва е...........
Колата е сток с чип и филтър........
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0По двигатела няма нищо пипано... Просто Бобо направи електрониката и смени консумативите те тва е.... Драго направи аирбокс и тва е...........
Колата е сток с чип и филтър........
за гумите - 195 какво предимство ти дават спрямо 185 (без да броим завоите)?
Вентелирани спирачки - предимства?
Филтър - конус или реплейсмънт?
А какво е направено по електрониката - чипът ли?'97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Comment
-
без да бъда нахален колко ти е AFR-a ( air/fuel ratio ) след чипа
kalfa146 инфо за тебе - винаги конус - защото така премахваш съпротивлението което създава кутията
Ей за тва говоря всеки казва какво е правил и има ли ефект
аз с тунинг на атмосферки не се занимавам щото е загубена кауза с алфите една причина - слаби скоростни кутии( а това се разбира като видиш колко хора са счупили скорости без да увеличение на конетеVolvo S80 2.0 T5 180hp
Comment
-
нищо по-хубаво няма от читава отмосферна алфа
не пълни главите на хората с глупости
ако опелите не бяха с лотус двг нямаше да има друг конкурент освен хонда
па ти колко турбо коли си направил ?
за калфата:
пъро си правиш двигателя като нов оттам търсиш туниг .... кенефа и да го
лачиш пак си е кенеф
Comment
Comment