Известие

Collapse
No announcement yet.

Двигател 2.0 V6 turbo

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Двигател 2.0 V6 turbo

Здравейте колеги, пак имам въпрос свързан с двигателите, или по-точно със замяната на двигателите. Преди няколко дни разбрах, че има такъв двигател при 166 и GTV и тва нещо много ме зарадва! Защото ако тва което си мисля се осъществи, няма да се налага да си продавам колата!
    Та въпросите са ми:
    1 Може ли този двигател да се сложи на 156 2.0 ТС?
    2 Освен двигателя, трябва ли да взема и скоростите (или те са същите кат мойте) и съответно някви други специфични чаркове?
    3 Някой знае ли къде мога да го намеря тва чудо в БГ или човек дето може да ми го докара от чужбина?
    4 Може ли да се купи такъв чисто нов двигател и от къде?
    Като условието е да е от 166 или GTV щото е сравнително нов и няма да е много износен, докато при 164ката вече нещата са други!
    Много благодаря на отзовалите се колеги, защото ако някой може да каже нещо такова то мисля че тука е мястото!
    156 V6 turbo

Ами по принцип ще стане тои като големина е колкото и 2.5 в 6 . Вече въпроса е че трябва свестен майстор за да го нагласи като хората

Comment

сички мечтаем за таквиз конверсия.....аз даже за 3 литра.... Да възможна е, но както Гиги каза трябва добър майстор винаги.
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

определено 3.0 24 клапана е по-добрият вариант
        двигателите са с сходна мощност
        верно има разлика във въртящият момент
        но аз бих предпочел атмосферката

П.П. трябва ти и скоростната кутия определено

Comment

само ще се прецакаш ако се наложи някъв ремонт.

В момента една 166 - 3.0 24V седи в бокса от непомня колко много време и търсим конзола за маслен филтър - вече 3 ни докараха и всичките различн......
          Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Идеята ти е чудесна и ако нямаш грижи в финансов аспект резултат ще е чудесен .
            Обаче,няма да се разминеш само с двигател и скорости,ще ти трябват още и ЕКУ-то и полуоски в най-добрия случей.Аз също бих ти препоръчал да сложиш 3.0 V6 осен ако не си замислил някакъв по нататачен силов проект с турбо-то.
            Успех
            Hyundai Coupe 2.0 16v 03' Facelift 06'

Comment

Първоначално публикувано от Red Devil
              Идеята ти е чудесна и ако нямаш грижи в финансов аспект резултат ще е чудесен .
              Обаче,няма да се разминеш само с двигател и скорости,ще ти трябват още и ЕКУ-то и полуоски в най-добрия случей.Аз също бих ти препоръчал да сложиш 3.0 V6 осен ако не си замислил някакъв по нататачен силов проект с турбо-то.
              Успех
              Как бързо ме разкри! Искам турбо мотора за да може да се ъпгрейдне после и то доста!
              156 V6 turbo

Comment

тоя мотор 2.0 v6 не е много подходящ за доста ъпгреиди леки да но доста........ще имаш доста грижи

Comment

nkn66, просто си нямаш на представа с какво искаш да се захващаш. Казвам ти го като на приятел. Поне имаш ли друга кола, която да караш докато тази седи в бокса. Това не е работа за 1 ден. Ще излезе луди пари. Все пак да не забравяме, че нов такъв мотор едва ли ще намериш, а като взимаш втора употреба, ако не го ремизираш е равносилно да правиш всичко двойно.
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

Мисля да се доверя на момчетата от Drag power, скоро ще ги навестя отново да видиме кво ще ми кажат за този мотор! Дали има смисъл да го взимам, но досега всички викаха "Ако беше турбо мотор" е сега ще взема турбо мотор да видиме! Добре, колеги мотора на VW 1.8 150кс по- добър ли е от тоя на Алфата, щото в проспиид и в драг ми предложиха Голф или А4 1.8Т , а аз мисля че тоя мотор е по-добър и по-става за правене! Вие как мислите по тоя въпрос?
                    156 V6 turbo

Comment

Я погледни тук:

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=15722
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от nkn66
                        Мисля да се доверя на момчетата от Drag power, скоро ще ги навестя отново да видиме кво ще ми кажат за този мотор! Дали има смисъл да го взимам, но досега всички викаха "Ако беше турбо мотор" е сега ще взема турбо мотор да видиме! Добре, колеги мотора на VW 1.8 150кс по- добър ли е от тоя на Алфата, щото в проспиид и в драг ми предложиха Голф или А4 1.8Т , а аз мисля че тоя мотор е по-добър и по-става за правене! Вие как мислите по тоя въпрос?
                        Това са ти предложили защото имат опит с такива коли, това е нормално.

За 2.0 в6 турбо ако си решил да слагаш, мога да те свържа с Григор, той има две такива...може да ти даде съвети и от къде да си намериш...той си вкара цяла кола само за части с такъв двигател.

Този двигател е "скопена" версия на един мотор на Ферари от преди много години...ако не греша.

успех
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Мерси колега, аз днес гледах един такъв мотор и мисля че е хубав, така че съм решил тази седмица да го взема, ма като гледам къв кърък ме гони може и влак да ме блъсне скоро, та ще се свържа по-нататък с теб и ще говорим! Мерси все пак!
                          156 V6 turbo

Comment

Начи, тук искам да обясня нещо.

Не знам откъде е тръгнал тоя слух, но масово се пише и говори, че двулитровия V6 турбо (от 164 и други модели на Алфа) бил неква ферарска конструкция от малкото Ферари Дино 206 ГТ.

вероятно защото и двата са 2 литра V6 и имат версии по 205 к.с.

Въпросния V6 турбо на Алфа е 1996 куб.см, с ЕДИН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ВАЛ НА ЦИЛИНДРОВА ГЛАВА и 12 клапана (на два реда, разпред. вал е странично на главата и задвижва клапаните от другата страна с едни странни повдигачи)

диаметър х ход 80 Х 66,2 мм

мощност 205 - 210 к.с. при 6000 об./мин

МОТОРА Е С ТУРБО

конструкцията е на Алфа Ромео (май на Лампреди, ма не съм много сигурен).

----------------------------------------------------------------------

Обаче:

на Дино маторя е конструкция на Franco Rocchi

V6, 2 РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ВАЛА НА ЦИЛИНДРОВА ГЛАВА, 12 клапана (директно задвижвани от разпределителните валове).

обем 1987 см, диаметър х ход: 86 х 57 мм

мощност 180 к.с. при 8000 об./мин (има версия на тоя мотор с 205 к.с. при 8800 об./мин)

три двойни карбуратора Weber 40 DCN

ТОВА Е АТМОСФЕРЕН МОТОР

П.П. По-късно, при Дино 246 ГТ, тоя матор става 2,4 л (2418 куб. см) , диаметър х ход 92,5 х 60 мм, мощност 195 к.с. при 7600 об.мин.
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Не е слух а е истина, че единия двигател е правен в следствие на другия...и то точно май беше от този 2.4....че двата имат разлика и то съществени е така.

Ако намеря инфото ще го копи-пастна....не помня кой беше изотчника и дали може да е 100%сигурен
                              sigpic
                              Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                              " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                              "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Working...
                              X