Известие

Collapse
No announcement yet.

Чистачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чистачка

Днес установих едно нещо, при висока скорост чистачките ми започват да пълзят нагоре по стъклото и да треперят, та ми иде на акъла да сложа единична която стои изправена но си чисти и в двете посоки.Та откъде мога да си намеря такава машинка и рамо?!?

Re: Чистачка

Първоначално публикувано от MrX
    Днес установих едно нещо, при висока скорост чистачките ми започват да пълзят нагоре по стъклото и да треперят, та ми иде на акъла да сложа единична която стои изправена но си чисти и в двете посоки.Та откъде мога да си намеря такава машинка и рамо?!?
    От Фиат Уно например Друг е въпроса как ще стои изправена и как ще чисти и в двете посоки
    1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
    и делта

Comment

е кажи каде паркира това Уно да отиде и да си я свали
      по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

за тази цел се продават
        чистачки с спойлери
        които да ги притискат към стъклото

Comment

Ситроена ми беше с 1 чистачка... И много добре си чистеше...Никакви облаквания нямах Виж от някой Ситорен ЗХ и вече да се пригажда
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

Дотук само Еньо даде добра идея, те и мойте си чистват добре но след 180 започват да се качват на средата на стъклото от струята, немисля че с тази скорост ще използвам чистачките но така май не е много добр насилствено да се движат. Виждал съм по разни тунинговани коли такива единични вистачки които стоят изправени и като се пуснат първо минава пред шофера, след това прави пълен замах до другата страна и се връща пак по средата изправена. Не питам от каква кола да си пригодя, а откъде да си намеря такава единична

Comment

Дотук само Еньо даде добра идея, те и мойте си чистват добре но след 180 започват да се качват на средата на стъклото от струята, немисля че с тази скорост ще използвам чистачките но така май не е много добр насилствено да се движат. Виждал съм по разни тунинговани коли такива единични вистачки които стоят изправени и като се пуснат първо минава пред шофера, след това прави пълен замах до другата страна и се връща пак по средата изправена. Не питам от каква кола да си пригодя, а откъде да си намеря такава единична
              Брат, спорид мен пък тук отново се сблъскваме с проблем на Сюд/Спринт/33-ка, демек ел.инсталация. Просто до мотора на чистачките няма 12V когато са под товар. Когато не са пуснати имаш 12V до мотора, но като ги включиш напрежинието пада. Типичен проблем на старите 33-ки, които са със същата инсталация като на Спринт, същото табло с бушони, същити релета.
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Виждал съм на Ситроен C15 и на AX че са с една чистачка. До гаража на моя монтьор в Бургас има едно AX разхвърляно ако искаш мога да проверя за такава машинка.
                Иначе чистачки с протектор има на Бош за около 30 лв комплекта.
                '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

от две лостоветге лесно се преправят за една стига да ти се занимава
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    от две лостоветге лесно се преправят за една стига да ти се занимава
                    е той тва казва - че му се занимава.
                    кат е толкова лесно покажи в картинки как се прави. ейй аман от остроумници.
                    Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                    Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

вместо да се карате вземете ми прочетете мненията! Пак повтарям, чистачките ми работят задоволително, но така като са в покой в долният край на стъклото при висока скорост струята ги избутва нагоре. Идеята ми е да е единична която стои изправена, имма ги на много тунинговани и състезателни коли.Ето такава :

Comment

Ами от някоя морга, вече знаеш кои модели са с такива чистачки. Аз такава 33ка или спринт не съм виждал, но имаше едно момче от форума с 155 2.5 червена с такава чистачка, даже я беше пуснал в "продава" за 5000.

П.С. след каква скорост се появява проблемът?
                        2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                        ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Vesko84
                          П.С. след каква скорост се появява проблемът?
                          180+

Comment

На Дригата Спринта е с една чистачка Мрх обади му се
                            Днес го питах как така и той вика лесно не става с само с ядене трябва и .....
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                            Alfa Romeo 33

Comment

Иво ако толкова искаш да приличаш на голф няма ядове

трябва да си купиш рамо и чистака които са подходящи за твоято стъкло
                              слагаш ги на мястото на дясната чистака
                              и презацепваш оста на ел.моторчето към механизма на рамената
                              целта е да изместиш позицията на крайният изключвател

п.п по-култирният начин е с спойлерче
                              даже 156-цата оригинално е с такива
                              още по добре е ако си намериш спойлери
                              които се слагат на рамото, а не на перото

Comment

Working...
                              X