е то като го омасляваш преди това си го изпрал и изсушил. няма да го омасляваш както си е на колата...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос до хората със спортни филтри (конуси)
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеНема ко да се кахъриш,слагай го на високо и карай смело,и все пак гледай да не влизаш в езера"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Nikoror Покажи съобщениее то като го омасляваш преди това си го изпрал и изсушил. няма да го омасляваш както си е на колата...
П.С. Аз съм много доволен от спортния филтър в комбинация с чипа. Наистина има осезаема разлика спрямо стоковата. Особено вечер когато въздуха е хладен.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
като го пръскаш с маслото без да е пран все едно запечатваш прахта във филтъра и той почва да пропуска по-малко въздух. аз не бих го направил...
Comment
-
Днес като карах градско и спях пред нас отворих предния капак и пипнах въздуховода зад радиатора и той пареше. Температурата на металния смукателен колектор също беше доста високаИмам една изолация за соларни бойлери която държи до 100 150 градуса преди да почне да се сгърчва, но лошото е че при открит огън се пали. Та мисля поне въздуховода след радиатора да увия с изолацията. Да се свали малко температурата. Дали да не увия въздуховода със намачкан станиол и от горе тази изолация (тя прилича на станиол с лепило но найлонова ) Та поне той да е студен.
И имам 2 ри въпрос дали няма да е добре да увия изпускателните колектори с термоизолационна лента да се свали тем. в двигателния отсег. Знам че ефекта ще е положителен (дори и минимален) но след като си увия дали няма да се прегрее катализатора или високата тем да подейства негативно на ламбда сондата ? (Някой 155 ци нали имаха лампа която светва при прегряване на катализатора или поне така разбрах от PDF ите )sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
ако е чугунен изпускателния колектор като го обвиеш ще се спука.
за изолацията по смукателните пътища: ще помогне, но не очаквай огромни разлики
Comment
-
Първоначално публикувано от Nikoror Покажи съобщениеако е чугунен изпускателния колектор като го обвиеш ще се спука.
за изолацията по смукателните пътища: ще помогне, но не очаквай огромни разлики
Проблемът е че се нагрява много над 150 градуса.
Comment
-
нагрява се прекалено много от изгорелите газове (температури над 750Ц), с лентата като е не може да се охлади и задържа топлината ->термично разширение -> като истине отново се връща на предишния си размер и чугуна като го направи това затопляне->изстиване в новите граници (доста по-висока температура на затопляне от без термолента когато се отдухва) достатъчно цикли се получават пукнатини
Comment
-
Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщениеДнес като карах градско и спях пред нас отворих предния капак и пипнах въздуховода зад радиатора и той пареше. Температурата на металния смукателен колектор също беше доста високаИмам една изолация за соларни бойлери която държи до 100 150 градуса преди да почне да се сгърчва, но лошото е че при открит огън се пали. Та мисля поне въздуховода след радиатора да увия с изолацията. Да се свали малко температурата. Дали да не увия въздуховода със намачкан станиол и от горе тази изолация (тя прилича на станиол с лепило но найлонова ) Та поне той да е студен.
И имам 2 ри въпрос дали няма да е добре да увия изпускателните колектори с термоизолационна лента да се свали тем. в двигателния отсег. Знам че ефекта ще е положителен (дори и минимален) но след като си увия дали няма да се прегрее катализатора или високата тем да подейства негативно на ламбда сондата ? (Някой 155 ци нали имаха лампа която светва при прегряване на катализатора или поне така разбрах от PDF ите )
Да споделиш от къде се купува тая изолация, че и аз мислех някакви варианти по въпроса?156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
като всяка друга термодинамична система климатика има ефективност доста под 100% -> енергията необходима да изстуди въздуха трябва да я вземе от двигателя и няма никакъв шанс да върне повече енергия от колкото е взел. в тия жеги ако искате повече коне карайте без климатик
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеКолега, това за въздуховода е хитро...и моя се загрява много, въпреки, че е на сигурно 80см от мотора...
Да споделиш от къде се купува тая изолация, че и аз мислех някакви варианти по въпроса?
Ами мойта изолация е много смотана. Но поне е лъскаваТа може с термолентата с която увиват изпускателните колектори да се увие въздуховода, знам ли. някаква вата.
Защото моя въздуховод минава зад радиатора и направо си пари, а смукателние колектор не се пипа направо
п.п Модераторстваш ли още в Дата.бг клокинг раздела или вече не ти се занимава ?sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Преди около седмица се отписах от модераторската група
Заминавам за Англия след 20тина дена и без това156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
Като говорите за температури , тия дни ми се върти 1 идея. Някой пробвам ли е да доведе до възд. филтър студен въздух от климатикаВ тия жеги
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениетова отдавна ми се е въртяло, ама Nikoror е отговорил истината по темата...sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
Comment