Известие

Collapse
No announcement yet.

аеродинамика на Alfa 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobo
    Първоначално публикувано от Z:)m
    Верно... Като се замисля, В-Г-З е абсолютно прав. ЕКУ-то си завърта клапана и ти дроселира всекви по-високи налягания на входа. Но при по-богата смес на кислород се надявам, че ЕКУ-то ще се "държи адекватно" и би трябвало да се постигне желания ефект - little bit more power?!
    Екуто ще ти промени сместа но няма да ти промени аванса, така че сместта ще е перфектна но аванса ще е малък и увеличението на мощността ще е минимално и по-скоро ще се прояви като по-добра реакция на педала а не като повече мощност
    Няма ли да се промени ускорението?!
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

...сбогом и благодаря за рибата...
      ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Първоначално публикувано от hf hpe
        Първоначално публикувано от Bobo
        ....Екуто ще ти промени сместа но няма да ти промени аванса, така че сместта ще е перфектна но аванса ще е малък и увеличението на мощността ще е минимално и по-скоро ще се прояви като по-добра реакция на педала а не като повече мощност
        аз пък си мисля, че само с постигане на това което иска колегата ефекта ще е минимален и ще има само някъв по добър response на ниските обороти
        и само с промяна на авнаса няма да постигнеш пак повече коне
        а що ли си мисля че ефекта дори може да е отрицателен?
        много въздух малко гориво?
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Comment

[quote=hf hpe]
            Първоначално публикувано от "търтей":30ycnu4r

тук не си прав
            както стана ясно по-голямо количество, само с тази доработка няма да може да се вкара в двигателя
            но може въздуха да е с по голяма плътност, обаче според мен ефекта ще е такъв че ЕКУ-то чрез ламбда сондата ще може да направи нужните корекций, за оптимално съотношение въздух гориво
            поне така си мисля аз
            са като се появят разните турбо 75-ци и разни В_Г_З-та ще ни насеят и навеят[/quote:30ycnu4r]

турбинираните да си мълчат
            155 с турбинка още нямаме

Comment

Първоначално публикувано от търтей
              как ще нямаме бе......над теб е ще ти извади очите бе
              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                тази е фабрична не става
                ма мисля че крайно време някой да се заеме...
                '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

абе не става въпрос за ку4 - тва е ланча

Comment

Първоначално публикувано от alf
                    тази е фабрична не става
                    ма мисля че крайно време някой да се заеме...
                    ми дай ми 5 бона и почвам веднага-чесно
                    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

[quote=hf hpe]
                      Първоначално публикувано от "търтей":3emb2ez7

тук не си прав
                      както стана ясно по-голямо количество, само с тази доработка няма да може да се вкара в двигателя
                      но може въздуха да е с по голяма плътност, обаче според мен ефекта ще е такъв че ЕКУ-то чрез ламбда сондата ще може да направи нужните корекций, за оптимално съотношение въздух гориво
                      поне така си мисля аз
                      са като се появят разните турбо 75-ци и разни В_Г_З-та ще ни насеят и навеят[/quote:3emb2ez7]
                      ХФ-хпе ламбдата прави корекции когато е в затворен цикъл(до 50-75% отворен дросел без промяна на ТПС-а за единица време) така 4е тука смисъл от повер на ламбда контрол няма .... а при ускорение и газ ламбдата се игнорира и вси4ко върви по заложени карти ...
                      сега ако искате резултати черно на бяло взимате много чувствителен манометър(цифров да речем) (за по сложно направете софтуер с дата логинг ) и слагате гореописаните манометри преди филтъра след филтъра и след дебитомера в колектора ... няколко теста и записване на данните и опааааа черно на бяло кога каде с колко защо и как пада вдига задържа въпросното налягане в системата ... малко сложничко ама така се доказват нещата + дата лог от 6ирока ламбда и ей го ключа за палатката ...

Comment

Мдаа и след като изпълните заръките на V_G_Z (след месец опити) и оптимизирате всичко откривате че има +2 коня
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

ама само какви глупости про4етох не е истина зна4и на вси4ки които си мислят 4е с една тръба студен въздух ще убият рибата и ша укне каруцата им казвам:ЗАБРАВЕТЕ и докато не свалите главата (това е наи малкото)забравете всякакъв тунинг и коне +2 или там колкото сте ги сметнали
                          п.с. а доколкото 4увам скоро ще си имате тунингован атмосферна 155 даите инфо за нея тез които са у 4ас де те си знаят кои са

Comment

Comment

бе ти маи налко тряя се праиш на утрепан бръмбар 4е само им палиш фитилите на рацерите и после сеир им гледаш

Comment

нека да поясня за топлият въздух и карбураторите. Нещата са както Zm ги описа. Най-трудно се регулира сместа на ниски обороти и студен въздух, защото не стига, че потока на въздуха е с малка скорост, а допълнително студеният въздух трудно увлича бензина. Няма да усложнявам темата и с атмосферното налягане, но и това трябва да се взима предвид. Ако идеята беше да загрее двг. по-бързо, то същото щеше да го има и при инжекциона.
                                При тръгване или рязко натискане на педала на газта, тротъл сензора информира, че трябва да се обогатява сместа, не се отчита нищо друго, а аванса се определя в последствие от оборотите и октаните на бензина.
                                Готините неща, които ни намаляват разхода се отчитат само при постоянни и плавни режими на работа.

Comment

Working...
                                X