Известие

Collapse
No announcement yet.

как бързо и сами да си пооправим дросела

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как бързо и сами да си пооправим дросела

Какво да правим в тези студени дни освен да отидем на гости при познати от сервиз със едно дроселче в ръка Та аз си купих едно за целта, бормашина с накрайник "главина от много шкурки" /ще пусна снимки/ и много внимание към това което се прави. Ако си вземете единдросел ще видите че от страна към колектора гарнитурата оформя допирната част....и от стената на дросела до гарнитурата са 0,8-0,9мм намаляващи отвора. Пускате главинката вътре и с много алуминиев прах летящ навякъде отстранявате внимателно и равномерно до ръба на гарнитурата материала....от там близо 1,6-1,7мм се увеличава диаметъра. Накрая се полира до огледален блясък с почти нулев натиск върху стените. После обърнах отпред....две неща "дразнят" ламинарният въздушен поток : големият дебел грозен ръб още на входа и една немалка гърбица навътре. Като се отвори клапата на дросела и се погледне отдалеч гърбицата направо изкривява до елипса втрешността на дросела. Та гърбицата и отнемането на 0,7-0,8мм от стена си е операция както от другата страна. Но входният ръб след 5 минутна безрезултатна заигравка го изтъних с полуобла пила.....от вътрешна страна разбира се накрая пак си минах до огледален блясък от-до и стана като хромирано! Монтираха ми дросела и цели 5 секунди ми трябваха да реша да шунтирам отоплението му след като ми обясниха за какво служат тръбичките.....всички оптимизиращи решения гледат как да ползват по-студени флуиди в автомобила /кулери, радиатори, water-spray системи/ а защо са пуснали 70-80 градуса вода да минава през дросела и да нагрява входящият въздух не разбирам /прецаква се цялата идея за термощитове и изолирани филтърни кутий/. Шунтирането на водата стана много лесно ....металната тръбичка успоредно на бензиновата шина огъвате в посока към двигателят,за да я стига маркуча за горещата вода нормално и ги свързвате /+метална скоба разбира се/. Накичих всичко и излязох на разходка....само ще ви кажа че отзивчивостта на мотора и развъртането му се подобриха повече отколкото след чипването. G-Teck-а ми не е в мен, но колата се набира като нервна Honda VTEC. Пиша тези редове не за да давам съвети а да споделя, че описаните горе дейности ме впечатлиха повече от чип+JR Filter..... Думите с които мога да я опиша сега са: "....и стана една много нервна италиянска кучка...."
    Last edited by nesh; d.m.y г., 00:18.
    NESH
    156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

а за какво служи отоплението на дросела.
    точка

Comment

и аз си го мислих това, но не ми се беше избистрило като изпълнение . .

Браво чакаме снимките!
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от nesh Покажи съобщение
        Какво да правим в тези студени дни освен да отидем на гости при познати от сервиз със едно дроселче в ръка Та аз си купих едно за целта, бормашина с накрайник "главина от много шкурки" /ще пусна снимки/ и много внимание към това което се прави. Ако си вземете единдросел ще видите че от страна към колектора гарнитурата оформя допирната част....и от стената на дросела до гарнитурата са 0,8-0,9мм намаляващи отвора. Пускате главинката вътре и с много алуминиев прах летящ навякъде отстранявате внимателно и равномерно до ръба на гарнитурата материала....от там близо 1,6-1,7мм се увеличава диаметъра. Накрая се полира до огледален блясък с почти нулев натиск върху стените. После обърнах отпред....две неща "дразнят" ламинарният въздушен поток : големият дебел грозен ръб още на входа и една немалка гърбица навътре. Като се отвори клапата на дросела и се погледне отдалеч гърбицата направо изкривява до елипса втрешността на дросела. Та гърбицата и отнемането на 0,7-0,8мм от стена си е операция както от другата страна. Но входният ръб след 5 минутна безрезултатна заигравка го изтъних с полуобла пила.....от вътрешна страна разбира се накрая пак си минах до огледален блясък от-до и стана като хромирано! Монтираха ми дросела и цели 5 секунди ми трябваха да реша да шунтирам отоплението му след като ми обясниха за какво служат тръбичките.....всички оптимизиращи решения гледат как да ползват по-студени флуиди в автомобила /кулери, радиатори, water-spray системи/ а защо са пуснали 70-80 градуса вода да минава през дросела и да нагрява входящият въздух не разбирам /прецаква се цялата идея за термощитове и изолирани филтърни кутий/. Шунтирането на водата стана много лесно ....металната тръбичка успоредно на бензиновата шина огъвате в посока към двигателят,за да я стига маркуча за горещата вода нормално и ги свързвате /+метална скоба разбира се/. Накичих всичко и излязох на разходка....само ще ви кажа че отзивчивостта на мотора и развъртането му се подобриха повече отколкото след чипването. G-Teck-а ми не е в мен, но колата се набира като нервна Honda VTEC. Пиша тези редове не за да давам съвети а да споделя, че описаните горе дейности ме впечатлиха повече от чип+JR Filter..... Думите с които мога да я опиша сега са: "....и стана една много нервна италиянска кучка...."
        За каква кола говориш? Къде го това отопление на дросела? Гледам, че 156 караш. А тя няма такова?!?
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          За каква кола говориш? Къде го това отопление на дросела? Гледам, че 156 караш. А тя няма такова?!?
          Карам 156-ца 1,6TS и на самият дросел отгоре минават 2 маркуча по 16-18мм от които единият тръгва от водната помпа ,минава през дросела и се включва в една метална шина /боядисана в черно/ успоредна на бензиновата шина , и влиза в разширителното казанче с антифриза.....само че вече не минава промен през дросела и се случват едно много приятни моменти при пускането на съединителя......а съм със седемнайски 215/50/17
          NESH
          156 '99 1,6TS+JR Filter+ Ported&Polished head cut 0.42mm, 4mm скъсени водачи на клапаните, ported&polish trotle body, Lightweight Alu Crank Pulley 538g , cat. off, remap

Comment

Първоначално публикувано от nesh Покажи съобщение
            Карам 156-ца 1,6TS и на самият дросел отгоре минават 2 маркуча по 16-18мм от които единият тръгва от водната помпа ,минава през дросела и се включва в една метална шина /боядисана в черно/ успоредна на бензиновата шина , и влиза в разширителното казанче с антифриза.....само че вече не минава промен през дросела и се случват едно много приятни моменти при пускането на съединителя......а съм със седемнайски 215/50/17
            Мхм. При мен това маркуче отива директно в казанчето.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Брей със тия TS-и 1,6 летите е ..... 17-ките викаш на телове ги прайш
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Брей със тия TS-и 1,6 летите е ..... 17-ките викаш на телове ги прайш
                Само да хвана някои топъл ден /и да си купя малко свободно време/ и ще направя клип с G-TECK-а на 400метра........нека техниката сама говори за себе си
                NESH

Comment

Айде чакаме! От мене имаш браво за клипчето предварително И снимките кога ще ги качиш за дросела?
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

да бе верно,?
                      alfa romeo 145 1.6 t.s.
                      alfa romeo alfeta gtv 2000

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        Не ме питайте мен,защото единствено мога да предполагам Едно време на карбураторните и моно-инжекционни системи пускаха зимно време отопление, защото гориво-въздушната смес /бензиновата мъгла/ по-точно част от нея "лепне" по стените на карбуратора/моно-карбуратора . Затова ако се сещате имаше на старите коли преди въздушният филтър клапа "студен въздух/топъл въздух" и топлият се вземаше от металният термощит над колекторите обикновено. Но тук имаме пълен многоточков инжекцион и тези логики не важат...така че и на мен ми е изтересно защо ?!
                        Last edited by nesh; d.m.y г., 11:18.
                        NESH

Comment

Защото, може да се обледени през зимата вътре самия дросел и да залепне.
                          Заради много високата скорост на въздушния поток при каране извънградско с постоянна скорост.

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
                          YouTube
                          evo2 600

Comment

Значи едно рестрикторче на водата ще му подейства положително...
                            Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщение
                              Значи едно рестрикторче на водата ще му подейства положително...
                              Ти поне караш БМВ-та /другата ми страст/ и знаеш голяма част от моторите им колко са изпомпани ....не съм видял Бумер или Ауди с подгряване на дросела,а и влагата се поема от въздушният филтър до голяма степен. Дори тези коли които са правени за екстремни условия /Волво и Сааб/ нямат.......
                              NESH

Comment

Working...
                              X