Може ли освен обеднена смес,при4ината да е и лошо мазане на мотора,особено в тези обороти?Все пак моята като я уморихме си беше хем с 4ип,хем на 100 октана,с 4исто ново масло и свещи,и пак стана белята,явно при4ините са едни и същи при вси4ки,въпроса е какви са?Не мисля 4е е само от бедната смес!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Айде и моята сдаде.. R.I.P. my 145 QV
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщениеТочно там е проблема за мен !!! в мазането. който и каквито чипове да си говори
От гледане и мерене на заминали валове става ясно, че проблемни са 3-та основна и 2-ра и 3-та биелни шийки!
Явно точно там е най-голям товарът-в средата на вала.
Ето Ви едно интересно инфо за плюсовете на боксера срещу т. спарка:
1)Боксерът има по-къс вал, което значи, че по-трудно се криви, по-малко се износва(от опит знам) и по-добре се маже!
2)Боксерът има компактен блок и хода на буталата е къс за разлика от т.спарковете с изключение на 1.4т.с, което води до по-малкото товарене и на биелите и на коляновия вал!
3)Боксерът има по-къси разпределителни валове от всеки т.спарк, което намалява вероятността някой от тях да се изкриви......просто и смешно можеби звучи, но е по-лесно да изкривиш или счупиш дълга пръчка отколкото къса!
4)Боксерът има по-малки глави(по площ) от т.спарка, което значи, че теоретично отклонението от равнинност при еднакво дълго ползване и натоварване би било по-малко!
Същото важи и за двете страни на блока на боксера!
Така мога да продължа поне до точка 10! Но вече смятам Ви е ясно защо липсват темите за гръмнали боксери!
Поздрави на всички и извинете за лирическото отклонение, но правя реклама на Боксер разделаLast edited by mitaka_cs; d.m.y г., 23:39.1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Май това е достаъчно,по добре да спрем,щот ша се включат хората с чиповете,да казват че не е от мазането а от бедна смес.Аз вярвам на това което виждам-а именно фактите:настройките ми бяха много добри!МАслото-Сеянийка,ама аз пове4е и няма да слагам същото.всеки си носи глава на раменете.Истината е 4е този двигател е Пиклив и не се държи добре на големи натоварвания.Казвали са ми го къдърни майстори от разли4ни места.Колите са си красиви,но мотора не еособено.....аиде спирам до тук.
PS:ЗА мен е важен фактор характеристиките на маслото и също това да се следят темп.и налягане при такива издувания за дълго време.Малко от нас предполагам слагат дат4ици.Но в този слу4ай те са необходимостGTV с ново сърце и валчета.....много/100км.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ivo Skoklev Покажи съобщениеМай това е достаъчно,по добре да спрем,щот ша се включат хората с чиповете
Мене ако питате кола над 100 000 km няма полза да се мапва! Това само би отложило краят!
Мапването на стар малолитражен двигател освен, че е скъпо като гръмне ремонтът му не е по-евтин! Пък и една кола за да се мапва то се има предвид че ще се юрка здраво........за това въобще не е ясно дали хубавият чип отлага снимките от първия пост при положение, че двигателят е имал проблеми преди мапването и то не със самият мап1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Да не забравяме излишните балансиращи валове заради чиито лагери вероятността за падане на налягането е по-голяма
Тези валове са били полезни само когато двигателят е бил нов предвид факта че се ползват и са добавени от Абарт при Ланчите за състезания, които не предполагат пробег от 200 000 km +
Отново се извинявам, но вече мисля че са изписани главните проблеми довели до счупването на QV-то и компания1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
И аз съм се наслушал на версии, че мотора не бил изчислен добре и мазането също му куцало, но по този въпрос пасувам.
Извода е ,че на определени километри мотора се нуждае от ревизия и чип за по-нататъшни ръчки.
На мен пък ми е интересно например колата на Бобо дали е със сток бутала , но все забравям да го питам като го видя..>?Last edited by миро; d.m.y г., 18:56.sigpicex
147Q2
300bhp/606nm
Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars
Comment
-
Абе незнам аз не го напъвам след 200 щото заради един прекъсвач ми отиде сондата бобината се прееба и кво ли още не и продължава да пуши на ниски обороти незнам кво му е ..... при германските не съм се замислял колкото и да ги плюем ..... на прекъсвач съм си карал много колата на алфата не смеяsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Aре бе, двигателя бил пиклив, що не карате с 300км/ч ако искате. Това да ви не е състезателна кола че я карате с по 200 че и повече километри в час. Ей за тфа такава им е славата на алфите, заради е те тая простотия да карате с по 220 по сума време. Абсолютно съм за! Тая кола не е за такова каране, среден клас кола, хората не са ви сложили 150к.с да и спуквате гъза. Като карате с по 200 или не с по 200 а по-скоро в 7-8к оборота там ви е мястото-в Бокса.
Не искам да обиждам никой, ама за мен това е адската простотия, на коята всеки нормален човек не би подложил колата си !
Поздрави
Comment
-
Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщениеAре бе, двигателя бил пиклив, що не карате с 300км/ч ако искате. Това да ви не е състезателна кола че я карате с по 200 че и повече километри в час. Ей за тфа такава им е славата на алфите, заради е те тая простотия да карате с по 220 по сума време. Абсолютно съм за! Тая кола не е за такова каране, среден клас кола, хората не са ви сложили 150к.с да и спуквате гъза. Като карате с по 200 или не с по 200 а по-скоро в 7-8к оборота там ви е мястото-в Бокса.
Не искам да обиждам никой, ама за мен това е адската простотия, на коята всеки нормален човек не би подложил колата си !
Поздрави
Ще ти дам пример за 2 години и нещо сигорно над 100 пъти до прекъсвач Мерцедес ЦЛК 200 136 коня имам предвид 2 та тампона само се късат на двигатела нищо му няма 99 година е произведен 2 тампона на магистралата под 200 не пада постоянно от смолян до софия са за нема 4 часа 287 км са незнам има нещо същия човек има и алфа 155 вика не карай над 220 продължителноsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Първоначално публикувано от миро Покажи съобщениеНа пък мен ми е интересно например колата на Бобо дали е със сток бутала , но все забравям да го питам като го видя..>?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщениеЩе ти дам пример за 2 години и нещо сигорно над 100 пъти до прекъсвач Мерцедес ЦЛК 200 136 коня имам предвид 2 та тампона само се късат на двигатела нищо му няма 99 година е произведен 2 тампона на магистралата под 200 не пада постоянно от смолян до софия са за нема 4 часа 287 км са незнам има нещо същия човек има и алфа 155 вика не карай над 220 продължително
Гледай сега, не споря, се пак си е Мерц, макар че това не значи абсолютно нищо, но все пак сигурно е малко по добър. Има и друг фактор. Как е обслужван, как е гледан, има ли фактор 2ра употреба и така и така и така. Но пак казвам: при нормална експлоатация мотора си е добър. Нямам опит за това си изказване, ама до тук каквото съм изчел за гръмнал мотор той се е в 7000+ оборота
Comment
Comment