Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 145 QV vs Golf III 2.0 16v ???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Crusader
    По статистиките ги дават с еднакви времена от 0 до 100 - 8.4 сек. но при 200 кг. по-голямо тегло при Алфа-та!
    А на колегата с Голфа - подобни просташки изказвания са доста безотговорни /ние тук спазваме уважителен тон към останалите марки/, но да пишеш подобни глупости във форума на Алфа Ромео - убеден съм че тук ще се намерят колеги да ти затворят устата

е кое му е просташкото на изказването, много културен си е тона , вас пък да не каже някой нещо против, да се дръпнат с Гиги и готово

Comment

Първоначално публикувано от golf 3 2.0 16v
      Пичове аз съм с голф 3 2.0 16в и се пусках с едно момче с такава алфа ама е слабичка нещо!!Бих си го доволно.Между другото повечето такива голфове са доста здухани и за тва се носи мит че не вървят.Ама ако иска някой с такава алфа може да направим едно тестче на бояна.

Ами то момчето е от форума и те знаеме ние тебе
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Naso
        Гиги ? Или мойта да прави демонстрацията ?

П.П. Немам против и батвас ама... много ще се засегне народната кола
        Ти не се пъни много че голфа ще те разцепи
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Пичове извинявайте ако съм обидил някой ,най малко тва съм искал да направя.Колата ми не е нищо особено ама съм бил такава алфа и за тва реших да споделя!А за килата само ше кажа че голфа е мерен-1280.Не вярвам алфата да е 1480.Ако има някой с QV желаещ да ми затвори устата на линия съм
          Golf 3 2.0 16v

Comment

Пичове извинявайте ако съм обидил някой ,най малко тва съм искал да направя.Колата ми не е нищо особено ама съм бил такава алфа и за тва реших да споделя!А за килата само ше кажа че голфа е мерен-1280.Не вярвам алфата да е 1480.Ако има някой с QV желаещ да ми затвори устата на линия съм
            ова ако е теглото и ако го мериш в килограми,НЕШО си у грешка,моя рейс празна е 1580кг ,а е колко един пасат и едно поло на размер,а на тегло колко две поло близо Теглото на голфа е близо 1000кг,алфа 145 QV e fuf.f 1260кг,за голфа може да се добавят около 40-50кг,не съм сигурен
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Имаше някъде тема относно дръпки с коли
              Там един фен на BMW се изказа много обективно, като каза, че не е нужно да имаш много по-бърза кола за да биеш, а да караш по-добре И съм съгласен на 100% с него
              Така, че ако аз се кача в ГОЛФ-а дори да стане +100кг. отгоре не е изключено и 1.8 ТС да ме бие, защото аз не съм чак такъв рацер И обратното е в сила
              Много ми е странно като вземете да сравнявате КС/КГ Ама Алфа-та била с 2 к.с. повече и затова щяла да бие или обратното - паднала защото голфа бил с 12 кг. по-лек (примерно)
              Изкарайте ги на шосето и ще си покаже кой е по-лек или по-БрЪЗ
              sigpic

Comment

Alfa 145 QV
                Объем топливного бака  51 
                 Время разгона (0-100 км/ч)  8.3 c.
                 Максимальная скорость  211 км/ч
                 Расход топлива на шоссе  6.6 л/100км
                 Расход топлива в городе  12.4 л/100км
                 Расход топлива Смешанный цикл  8.4 
                 Клиренс  120 мм
                 Снаряженная масса автомобиля 1240 кг
                 Допустимая полная масса  1760 кг
                 Размер шин  195/55R15 

Golf Mk.III GTI 16V
                Объем топливного бака  55 
                 Время разгона (0-100 км/ч)  8.3 c.
                 Максимальная скорость  215 км/ч
                 Расход топлива Смешанный цикл  10.8 
                 Клиренс  130 мм
                 Снаряженная масса автомобиля  1064 кг 
                Допустимая полная масса  1645 кг
                 Размер шин  205/50 R15 
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Moмчета почвате да ме плашите!Значи който ми докара голф3 под 1100кг без да е олекотявано нищо му давам 1000лв .Тва си е смешно вече ,голф 2 тежи 1000кг а тройката 1050 хахахахахаахх.Добре, алфата е с три тона по тежка и е по бърза от голфа.
                  Golf 3 2.0 16v

Comment

Излезте към софииските села и намерете един текезесарски кантар и ги мерете , смятайте и се гонете

Comment

Moмчета почвате да ме плашите!Значи който ми докара голф3 под 1100кг без да е олекотявано нищо му давам 1000лв .Тва си е смешно вече ,голф 2 тежи 1000кг а тройката 1050 хахахахахаахх.Добре, алфата е с три тона по тежка и е по бърза от голфа.
                      Колега, Алфа-та не е с три тона по-тежка, а с ~200 кг.
                      И незнам къде видя, че е по-бърза при положение, че максималната скорост на Голф-а е с 4 км/h повече, а ускорението е едно и също

Първоначално публикувано от EvgeniiM
                      Излезте към софииските села и намерете един текезесарски кантар и ги мерете , смятайте и се гонете
                      Може да ги замерят на ДАИ-джийските кантари - тези където ги опъват по шесетата да мерят камионите, защото вече няма ТКЗС-та
                      Само не мерете на Бобо Алфа-та, че тя има поне 200 кг. усилватели, туби и говорители :P

С тия сравнителни характеристики може да си обърша дупето
                      Шосето ще покаже
                      sigpic

Comment

хм, Влади, не си прав
                        Първоначално публикувано от http://catalog.auto.ru/
                        Volkswagen / Golf III (1HX) / 2.0 GTI 16V (150Hp) 1992 - 1997
                        "Снаряженная масса автомобиля 1164 кг "
                        100кг е по лек от QV
                        ама това си е проблем на италианците, че са направили толкова тежка кола, това обикновено е признак на неоптимален производствен процес, а там жабарите са спецове

най леката в тоя клас и тези години на производство е
                        Astra GSI 2.0 16v 150bhp - 1100кг

и нито една не е под 1000кг, колкото и да ни се иска
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Хм - моя грешка обаче тия 100 кг. не са непременно от неоптимален производствен процес /не че италианците не са спецове де/ Па и аз съм от генерацията дето смята че ако нещо не тежи колкото си трябва ->начи е менте те и кореските са леки ама...
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

Е тогава от Волво 85 -та година по-добра кола нема

Comment

Технически характеристики дал бог в безброй много сайтове.Ето какво мислят немците:
                              http://www.einszweidrei.de/vw/gti16v1994-1.htm
                              http://www.einszweidrei.de/alfa/145qv1996-1.htm
                              В automobilismo дават също малко предимство на алфата.Във всвки от по-новите броеве накрая са дадени резултатите направени в тяхното "centro prove",не на всички тествани коли през годините,но и голфа и алфата ги има там.
                              AR 155 1.8 8v '94

Comment

Няма ли желаещ за тест.Само де не ми дадете некой с валове че ше ме разперди лошо.Иначе тая алфа е много яка и вади добър звук ама тия дупета жабарите са прекалили с килата верно!
                                Golf 3 2.0 16v

Comment

Working...
                                X