If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По статистиките ги дават с еднакви времена от 0 до 100 - 8.4 сек. но при 200 кг. по-голямо тегло при Алфа-та!
А на колегата с Голфа - подобни просташки изказвания са доста безотговорни /ние тук спазваме уважителен тон към останалите марки/, но да пишеш подобни глупости във форума на Алфа Ромео - убеден съм че тук ще се намерят колеги да ти затворят устата
е кое му е просташкото на изказването, много културен си е тона , вас пък да не каже някой нещо против, да се дръпнат с Гиги и готово
Пичове аз съм с голф 3 2.0 16в и се пусках с едно момче с такава алфа ама е слабичка нещо!!Бих си го доволно.Между другото повечето такива голфове са доста здухани и за тва се носи мит че не вървят.Ама ако иска някой с такава алфа може да направим едно тестче на бояна.
Пичове извинявайте ако съм обидил някой ,най малко тва съм искал да направя.Колата ми не е нищо особено ама съм бил такава алфа и за тва реших да споделя!А за килата само ше кажа че голфа е мерен-1280.Не вярвам алфата да е 1480.Ако има някой с QV желаещ да ми затвори устата на линия съм
Пичове извинявайте ако съм обидил някой ,най малко тва съм искал да направя.Колата ми не е нищо особено ама съм бил такава алфа и за тва реших да споделя!А за килата само ше кажа че голфа е мерен-1280.Не вярвам алфата да е 1480.Ако има някой с QV желаещ да ми затвори устата на линия съм
ова ако е теглото и ако го мериш в килограми,НЕШО си у грешка,моя рейс празна е 1580кг ,а е колко един пасат и едно поло на размер,а на тегло колко две поло близо Теглото на голфа е близо 1000кг,алфа 145 QV e fuf.f 1260кг,за голфа може да се добавят около 40-50кг,не съм сигурен
Имаше някъде тема относно дръпки с коли
Там един фен на BMW се изказа много обективно, като каза, че не е нужно да имаш много по-бърза кола за да биеш, а да караш по-добре И съм съгласен на 100% с него
Така, че ако аз се кача в ГОЛФ-а дори да стане +100кг. отгоре не е изключено и 1.8 ТС да ме бие, защото аз не съм чак такъв рацер И обратното е в сила
Много ми е странно като вземете да сравнявате КС/КГ Ама Алфа-та била с 2 к.с. повече и затова щяла да бие или обратното - паднала защото голфа бил с 12 кг. по-лек (примерно)
Изкарайте ги на шосето и ще си покаже кой е по-лек или по-БрЪЗ
Alfa 145 QV
Объем топливного бака 51
Время разгона (0-100 км/ч) 8.3 c.
Максимальная скорость 211 км/ч
Расход топлива на шоссе 6.6 л/100км
Расход топлива в городе 12.4 л/100км
Расход топлива Смешанный цикл 8.4
Клиренс 120 мм
Снаряженная масса автомобиля 1240 кг
Допустимая полная масса 1760 кг
Размер шин 195/55R15
Golf Mk.III GTI 16V
Объем топливного бака 55
Время разгона (0-100 км/ч) 8.3 c.
Максимальная скорость 215 км/ч
Расход топлива Смешанный цикл 10.8
Клиренс 130 мм
Снаряженная масса автомобиля 1064 кг
Допустимая полная масса 1645 кг
Размер шин 205/50 R15
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Moмчета почвате да ме плашите!Значи който ми докара голф3 под 1100кг без да е олекотявано нищо му давам 1000лв .Тва си е смешно вече ,голф 2 тежи 1000кг а тройката 1050 хахахахахаахх.Добре, алфата е с три тона по тежка и е по бърза от голфа.
Moмчета почвате да ме плашите!Значи който ми докара голф3 под 1100кг без да е олекотявано нищо му давам 1000лв .Тва си е смешно вече ,голф 2 тежи 1000кг а тройката 1050 хахахахахаахх.Добре, алфата е с три тона по тежка и е по бърза от голфа.
Колега, Алфа-та не е с три тона по-тежка, а с ~200 кг.
И незнам къде видя, че е по-бърза при положение, че максималната скорост на Голф-а е с 4 км/h повече, а ускорението е едно и също
Първоначално публикувано от EvgeniiM
Излезте към софииските села и намерете един текезесарски кантар и ги мерете , смятайте и се гонете
Може да ги замерят на ДАИ-джийските кантари - тези където ги опъват по шесетата да мерят камионите, защото вече няма ТКЗС-та
Само не мерете на Бобо Алфа-та, че тя има поне 200 кг. усилватели, туби и говорители :P
С тия сравнителни характеристики може да си обърша дупето
Шосето ще покаже
Първоначално публикувано от http://catalog.auto.ru/
Volkswagen / Golf III (1HX) / 2.0 GTI 16V (150Hp) 1992 - 1997
"Снаряженная масса автомобиля 1164 кг "
100кг е по лек от QV
ама това си е проблем на италианците, че са направили толкова тежка кола, това обикновено е признак на неоптимален производствен процес, а там жабарите са спецове
най леката в тоя клас и тези години на производство е
Astra GSI 2.0 16v 150bhp - 1100кг
и нито една не е под 1000кг, колкото и да ни се иска
Хм - моя грешка обаче тия 100 кг. не са непременно от неоптимален производствен процес /не че италианците не са спецове де/ Па и аз съм от генерацията дето смята че ако нещо не тежи колкото си трябва ->начи е менте те и кореските са леки ама...
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Технически характеристики дал бог в безброй много сайтове.Ето какво мислят немците: http://www.einszweidrei.de/vw/gti16v1994-1.htm http://www.einszweidrei.de/alfa/145qv1996-1.htm
В automobilismo дават също малко предимство на алфата.Във всвки от по-новите броеве накрая са дадени резултатите направени в тяхното "centro prove",не на всички тествани коли през годините,но и голфа и алфата ги има там.
Няма ли желаещ за тест.Само де не ми дадете некой с валове че ше ме разперди лошо.Иначе тая алфа е много яка и вади добър звук ама тия дупета жабарите са прекалили с килата верно!
Comment