И аз не карам докраи гледам като го дръпна с една кола и го оставям да ме размине с малко и посля само гас и му се залепям за задната броня зада види че ако искам можех да съм пред него, но ест е имало и мн коли дето ме наказват лошо последната беше един Сеат Ибиза нз с какъв двигател беше ама неми остави шанс да го стигна
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как са на старт вашите 2.4 JTD
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
аз един приятел един път за малко да го съсипа ,още като си е зех и утиваме към плд, той кара bmw E30 2.0 129 HP, ако нямаше трафик щеше да си замине,много хора си мислят че като караш няква италянска лелка и като карат бмв или хонда са най големите , една вечер един навитак BMW E 36 318 IS 140 HP му дишах зад връта , и пича после казал че не можел да ми избяга
Comment
-
Лично аз нищо не разбрах. (сигурно понеже съм тъп по рождение)
То бива неграмотност.....Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеЛично аз нищо не разбрах. (сигурно понеже съм тъп по рождение)
То бива неграмотност.....Last edited by Доко; d.m.y г., 23:46.
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеЛично аз нищо не разбрах. .....
идеята е че 2.4жтд е спортен автомобил и многУ въриии и тук сЪ фалим за кУетУ...
ама от дизел бИгачка нИ стаааааа
еххх СтефчУ кога шъ вденИш бреVolvo S80 D5 awd 2010г.
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеУмишлено ли се правиш на неразбрал? Смятам, че е ясно за коя кутия става въпрос, не ми се вярва да си толкова зле.Ето за тази кутия говоря:
http://www.volkswagen.bg/rund_um_vw/...riebe_dsg.html
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеЕ, и? Тове не е ли механична кутия??? Нещо май ти не си разбрал.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщение"Най-новото развитие в производството на скоростни кутии на Volkswagen представлява кутията с двоен съединител DSG. Напълно автоматичната 6-степенна скоростна кутия се отличава с . . "
Не е чист автомат, а е т.нар. АВТОМАТИЗИРАНА (ИЛИ РОБОТИЗИРАНА) МЕХАНИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ.
Няма хидротрансформатор на въртящия момент, няма планетарни редуктори, няма пакети фрикциони, не се управлява хидравлично с помощта на налягане на маслото - по принцип това са атрибутите на класическите автоматични трансмисии.
По принцип класификацията е въпрос на тълкуване, защото има още и безстепенни автоматични CVT-трансмисии. Но като цяло DSG-трансмисиите на практика са автоматизирани механични скоростни кутии.
И още нещо важно - не се подлъгвайте по Пиара на Холцваген - кутията не е тяхна, а си я пазаруват/произвеждат по лиценз на Борг-Варнер, и вече все повече производители ползват такива скоростни кутии.
Наскоро систематизирах информацията, ето я:
Производители на автомобили със скоростна кутия с два съединителя (СКДС)
BMW
През януари 2008 г. BMW представиха трансмисия с два съединителя за модела M3 която се доставя от Getrag и се нарича M DCT (M Dual Clutch Transmission). От пролетта на 2009 г. същата скоростна кутия се монтира и в новото Z4 (но само при върховия модел sDrive35i ).
BorgWarner (доставчик)
В момента BorgWarner е водещия доставчик на съединители в маслена баня и хидравлични модули за такива трансмисии. BorgWarner наричат технологията си DualTronic, са подписали допълнителни договори с три водещи европейски производителя за доставката на СКДС.
Ferrari
От есента на 2008 г. Ferrari монтират 7-степенна скоростна кутия с два съединителя в новия модел California.
Fiat/Alfa Romeo
Fiat Powertrain Technologies стартираха производството на Dual Dry ClutchTransmission (DDCT) към средата на 2009 г. . СКДС на Fiat използва управляваща система BorgWarner DualTronic и сух двоен съединител. Трансмисията C635 ще дебютира в Alfa Romeo MiTo в края на 2009 г.
Ford
Ford започнаха производството на трансмисията Powershift през 2008 г. при модела Ford Focus. Тя е конструирана от Getrag под ръководството на GETRAG FORD Transmissions group и от май 2008 г. се монтира и при други модели на Ford, Volvo и Peugeot (3008, 500. За американския пазар Ford ще представи през 2010 г. Ford Fiesta със скоростна кутия Powershift. Ford съобщи, че през 2010 г ще представи СКДС и при други автомобили на американския пазар.
От средата на 2008 г. при повечето модели на Volvo (S40, V50, C30) , базирани на платформата на Ford Focus, например S40 2.0D. Също и при S60, както и при новия SUV XC60.
Getrag (доставчик)
Getrag е разработил пълен набор от скоростни кутии с два съединителя тип трансаксъл, включително 7DCL750, седемстепенна трансаксъл трансмисия за надлъжен монтаж, която може да работи с въртящ момент до 750 Нм. От средата на 2008 СКДС на Getrag се монтира в много модели, напр. Dodge Journey и Volvo S40/V50.
Hyundai
През пролетта на 2009 г. на автоизложението в Женева Hyundai представиха концепцията Hyundai ix-onic , която е оборудвана с 6-степенна СКДС.
LuK (доставчик)
PSG (Parallelschaltgetriebe)
Mitsubishi
От ноември 2007 г. Mitsubishi Lancer Evolution X се оборудва с Twin Clutch SST (Sport Shift Transmission) СКДСтрансмисия, управлявана с лостчета на волана.
Nissan
Скоростната кутия с два съединителя на Nissan е задноразположена, тип трансаксъл и работи като диференциал на двойното задвижване на автомобила.Конструирана е от BorgWarner със съдействието на доставчика на трансмисии за Nissan Aichi. Според Nissan превключването става за 0,2 секунди. Това е чувствително по-малко отвремето, обявено от VW за техните СКДС.
Porsche
От 2009 г.при Panamera, Cayman, Boxster, Panamera, Carrera и Carrera SPorsche предлага серийна версия на своята PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe), която доскоро се вграждаше само в състезателните модели. . Седемстепенната PDK ще замени Tiptronic. Трансмисията Porsche PDK всъщност се състои от две отделни скоростни кутии в един корпус.
Volkswagen Group
През 2009 г. VW са произвели най-много автомобили с СКДС под името DSG (DirektSchaltGetriebe или Direct-Shift Gearbox (за Volkswagen, SEAT, Skoda и Bugatti) and S-Tronic (за Audi). СКДС на Volkswagen се произвежда по лиценз на Borg-Warner. Шестстепенната версия е с два съединителя в маслена баня (за въртящи моменти до 350 Нм), а 7-степенната – със сухи съединители (за въртящи моменти до 250 Нм). Ricardo Company от Великобритания произвежда 7-степенната СКДС за Bugatti Veyron 16.4. Lamborghini. Въпреки че е собственост на VW, Lamborghini монтират собствена роботизирана трансмисия с сух съединител и електрохидравлично управление (E-gear), която много прилича на SMG на BMW (без двоен съединител, но и без педал на съединителя.).
Проблема на тези трансмисии е фактът, че още никой не знае каква е надеждността и ремонтопригодността в дългосрочен план - и в повечето сервизи, даже и в Германия, все още ги гледат като голям камък.Last edited by pinko; d.m.y г., 12:21.
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщение"Най-новото развитие в производството на скоростни кутии на Volkswagen представлява кутията с двоен съединител DSG. Напълно автоматичната 6-степенна скоростна кутия се отличава с . . "Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеНе е механична, чист автомат си е, може би най-добрата на пазара за момента.
ДСГ е обикновена механична кутия със зъбни колела. Единствената разлика с "ръчката" е, че е комплектована с два съединителя и електронно управление, което позволява автоматично превключване.
И пак да попитам колегата Коде: колко шкоди с ДСГ си виждал да се движат по софийските улици?
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеПрестанете да филосовствате и да се мислите за по-умни от всички останали. Под "автоматик" обикновено се разбира хидравлична скоростна кутия, която няма зъбни колела, а има нещо като турбина. Явно за някои обаче всичко, на което предавките не се превключват с лоста е "автоматично", без зачение какво има под капака на колата.
ДСГ е обикновена механична кутия със зъбни колела. Единствената разлика с "ръчката" е, че е комплектована с два съединителя и електронно управление, което позволява автоматично превключване.
И пак да попитам колегата Коде: колко шкоди с ДСГ си виждал да се движат по софийските улици?
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение...Момчето което е изпреварено от Шкодата предполага ,че е била автоматик, превключвала е автоматично, и никой не го интересува дали това е била механична скоростна кутия с автоматично превключване , или чист автоматик, ама ти си знаеш твоята.Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение...колко шкоди с ДСГ си виждал да се движат по софийските улици?
Comment
-
По Софийските не знам, но в Бургас има и е на мой познат, продължавай да търсиш под вола теле и да обясняваш разликата м/у автоматична и автоматизирана кутия! Аман от дървени философиsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment