Първоначално публикувано от WhitePower
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Charger vs Turbo compressor
Collapse
X
-
Малко образователен материал , сравнение турбо <> супер чарджер ТУКНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
не е въпроса колко коне му трябват или каквото и да е
удоволсвието което ти достава турбото , като надуе и като издиша не може да се сръвни със онази пищялка компресора , дето е и една кофа пари навсичкото отгоре
---------- Post added at 09:18 ---------- Previous post was at 09:16 ----------
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеМалко образователен материал , сравнение турбо <> супер чарджер ТУК)със почти никво инфо
Volvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
На тази как са и паднали конете, да ми я подаряват няма да я взема.http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...g=&tabNumber=1
sigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
Comment
-
Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
тоя е леко сектант и маняк на компреса, 5 филма за компреса и , некво смешно за турбото)със почти никво инфо
Ето ти се кефиш на турбо надув-а , аз се кефя на един компресиран Опел от време на време .
Карал съм и турбо бензин и компресорен бензин .
А ми се кара нещо което да ги има и двете .
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеВсеки с болеста си , нали знаеш
Ето ти се кефиш на турбо надув-а , аз се кефя на един компресиран Опел от време на време .
Карал съм и турбо бензин и компресорен бензин .
А ми се кара нещо което да ги има и двете .
B&B Racing | bb-racingteam.com
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
Comment
-
Четох някакво мнение че на по малък мотор е по добре турбо, на по голям компресор......но колкото повече соднирам мнения, май ще трябва да се слага Мега, щото дебитомера почти може би няма как да се излъже....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеЧетох някакво мнение че на по малък мотор е по добре турбо, на по голям компресор......но колкото повече соднирам мнения, май ще трябва да се слага Мега, щото дебитомера почти може би няма как да се излъже.....0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеМалко образователен материал , сравнение турбо <> супер чарджер ТУКПървоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщениетоя е леко сектант и маняк на компреса, 5 филма за компреса и , некво смешно за турбото)със почти никво инфо
http://www.youtube.com/watch?v=GyZ0r...eature=related156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от whorunit Покажи съобщениеВсички нови мотори на ФВ са с механичен и турбо тези които ги означават TSI (не старите означения TFSI) един познат има новата шкода суперб с 1.4 ТСИ мотор 122 к.с. и гледах под капака много странно излгежда
---------- Post added at 13:02 ---------- Previous post was at 13:00 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=aqMySTgUPGo
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеВъобще не е нужно да се лъже !
По скоро искам да те питам, мислил ли си да пробваш с "вълнов обменик на налягане" по популярен е като COMPREX. Бустът е в целият обхват и реакцията е мигновена. Има ги в дизеловите Мазди и в някой стари Сенатори (ако не ме лъже паметта) Старите конструкции се задвижват от коляновия вал, но пък в съвременните разработки са си с електромотор... така може да се напасне много по точно скоростта им на въртене. Мисля, че за Low Pressure Charge, това е едно добро решение. Даже съм си заплюл една система, която не можаха да подкарат от една 626-ца, Основният проблем с тия обменици е, че задължително трябва и сериозен междинен охладител.
Ако имаш някакви наблюдения или съображения ще ми е приятно да дискутираме по въпроса за плюсове и минуси.
П.П.
Забравих.... ето ви един евтин "ROTREX"Last edited by fade; d.m.y г., 22:36.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеЕ да... ако можеш да си пренапишеш картата а и се сменят дюзите. Но ако го правиш с пети инжектор задължително трябва да го лъжеш което при MAF сензорите... айде няма да изпадаме в "лирични отклонения" и подробности.
По скоро искам да те питам, мислил ли си да пробваш с "вълнов обменик на налягане" по популярен е като COMPREX. Бустът е в целият обхват и реакцията е мигновена. Има ги в дизеловите Мазди и в някой стари Сенатори (ако не ме лъже паметта) Старите конструкции се задвижват от коляновия вал, но пък в съвременните разработки са си с електромотор... така може да се напасне много по точно скоростта им на въртене. Мисля, че за Low Pressure Charge, това е едно добро решение. Даже съм си заплюл една система, която не можаха да подкарат от една 626-ца, Основният проблем с тия обменици е, че задължително трябва и сериозен междинен охладител.
Ако имаш някакви наблюдения или съображения ще ми е приятно да дискутираме по въпроса за плюсове и минуси.
П.П.
Забравих.... ето ви един евтин "ROTREX"Да можеби за ниски налягания и малко коне ще е добре, обаче ме притеснява факта че механичните преправяния са доста за да го монтираш а и не е особенно компактно
Тва са малкото ми наблюдения върху тази извънземна инерционно-газово-ролково задвижвана джвъга
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment