Дайте аз да го почерпя, ма да не се оплаквате че ше тръгне лошо име на клуба
Известие
Collapse
No announcement yet.
AR 1.7TS vs BMW 520
Collapse
X
-
Сега и аз да кажа нещо по темата(макар и не съвсем), понеже карам често както алфата така и бмв-то (e39 525 tds)
Такова ускорение като на тдс-а не съм усещал в нито една друга кола - (дори сравнено с крайслер себринг - 207 коня )като те почне от 2000 и до към 4500 не те оставя на мираПреди 2000 обаче е тромаво. Може би чувството е субективано, понеже изведнъж се изстрелва, като набере обороти, но имам усещането, че на доускорение (80 -120 на 4та напр) алфата няма никакъв шанс (поне тази която карам) Ако говорим за светофарна гонка обаче, май резултатът ще се обърне (понеже трябва да чакаш да се задейства турбото при бмв-то)
бтв, направих един тест: 80-120 на 4-та алфата ги направи за около 10.0 сек (сам в колата).Това нормално ли е за 2.0 тс ? Не съм пробвал още бмв-то'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Баси, тва 10 сек от 80 до 120 много бе! Не съм много сигурен ма си мисля че и мойта дето е 1.4 ще го направи по-бързо, и понеше предпочитам нещта да се проверяват - утре ще си направя едно засичане!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderБаси, тва 10 сек от 80 до 120 много бе! Не съм много сигурен ма си мисля че и мойта дето е 1.4 ще го направи по-бързо, и понеше предпочитам нещта да се проверяват - утре ще си направя едно засичане!'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfaДо Насо-ФИАТ НЕ КАРАМ! Еле па кола с половин табло!Ти мразиш фиати ли,или аз нещо не съм те разбрал правилно?
ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
BMW e39 facelift
Comment
-
Първоначално публикувано от grishavПървоначално публикувано от virusalfaДо Насо-ФИАТ НЕ КАРАМ! Еле па кола с половин табло!Ти мразиш фиати ли,или аз нещо не съм те разбрал правилно?
Не бе колега обича ги ама той Вируса така си говориFiat Punto 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 2.4 JTD
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от grishavПървоначално публикувано от virusalfaДо Насо-ФИАТ НЕ КАРАМ! Еле па кола с половин табло!Ти мразиш фиати ли,или аз нещо не съм те разбрал правилно?
а тва с ЦЕЛото табло е ДГТ той обича така да му мигат поне 5 червени ламби, нито една от тех с основание, просто да му напомня че кара италианка'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Ми я да обобщим, значи 5-та серия на бмв е лимузина и е направена за дълъг път а не за светофарна гонка, най слабите двигатели макар и да звучат мощно не могат да изтрелят купето, но затова пък си има 530, 540 и М-power. Съвременните дизели вървят бая, ако си по спокоен шофъор са идеални особенно за дълъг път вкарваш си 5-та и след 90км(ч разполагаш с висок въртящ момент и не ти трябва да превключваш. Бензина обикновенно е по пъргав на старт, но на доускорение на ВИСОКА предавка е зле (с уточнението че важи само за атмосферен мотор) обаче ако се смъкне предавката и бензина доускорява бързо. Значи ако карам на 4-та мойта и 525тдс пак на 4-та мойта няма шанс, но аз ще върна на 3-та и дизела ще остане пак отзад. Тъй че и това с доускорението хем е верно че на дизела е по добро хем не е точно така защото ако на бензина върнеш предавка (което при дизела няма да е възможно) бензина пак ще върви повече. Ся ако вземем уно 1.4 и 525 тдс уното до 40 може да е първо, но после е ясно какво ще стане, мисълта ми е за горе долу с еднакви коне бензин и дизел.
Comment
-
пуу 4е се обясняваш в любовабе аз не мога да разбера до кога ще сравнявате турбо с атмосферни автомобили
и кои е тоя атмосферен дизел дето ще върви на едно със атмосферен бензин със същата кубатура
е не търсете такъв няма
п.с. а колкото до вирусатои така пише тука все едно кара ГТВ от 70-те :P
Comment
-
Като стана дума за БМВ - вижте това - аз точно тия по-старичките харесвам - тази Е30 325 кабрио - само като и махна лепенката от стъклото и съм готов
http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topm ... f1=details2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Тоя баварец го има и Тунинг.бг - гледам че собственика му е обявил разпродажба нещо, че и ма и една Тойота Селика /или Челика - както там се произнася/ - за тея пари трябва да върви кат F-16
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от 75 2.0 turboпуу 4е се обясняваш в любовабе аз не мога да разбера до кога ще сравнявате турбо с атмосферни автомобили
и кои е тоя атмосферен дизел дето ще върви на едно със атмосферен бензин със същата кубатура
е не търсете такъв няма
п.с. а колкото до вирусатои така пише тука все едно кара ГТВ от 70-те :P
А ако беше обърнал Фнимание,бях писал с удебелен шрифт ТУРБОдизел
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderТоя баварец го има и Тунинг.бг - гледам че собственика му е обявил разпродажба нещо, че и ма и една Тойота Селика /или Челика - както там се произнася/ - за тея пари трябва да върви кат F-16
Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
Comment