Известие

Collapse
No announcement yet.

Перфектната музика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Перфектната музика

От Алфите , харесвам най-много 156. Ама като гледам какви цени имат, трябва да почна да играя тото, за да си я взема. На Италфеста имаше една такава, яка музика на AC/DC. Огледах я отвътре, многоооо готина. 2,4 TD , колко коня е ?
    www.bgphoto.net/tuning-mix/
    089/ 8820032

Ама пак не успях да взема наградата за най-добро стерео
    Ами по принцип е 136 но има чип тунинг и би трябвало да е 170
    XTruck

Comment

На феста си мисля, че я заслужаваше тая награди и гласувах за теб. Наистина по-качествен звук не бях чувал. Много хора си мислят, че щом думка яко баса, значи е супер. А според мен това не е единствен критерий за оценка.
      Другият път успех!
      FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
      LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
      ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
      LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

В моята кола седна ли да чуеш....

Утре ще ходя да видя джантите евентуално....аз ще си продвам мойте...за пари или за бартер...искам 16 или 17ки
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

За съжаление не седнах и съжалявам за това. Но като дойдете живот и здраве в Пловдив на италсватбата ще се поправя.
          Аз говоря на базата на тези, в които чух. Ама черната 156-ца наистина си я бива.
          FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
          LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
          ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
          LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

kam KGB

KGB ako prodava6 kolko konti i kav e razmera na djantite 5x98 sa nali
            4e ednata ni 75 se mujdae ot nekvi kapli a tvoite gi gledah na festa i me kefqt!!

Comment

Първоначално публикувано от Quadrifoglio
              Пламене, и на мен ми хареса най-много звука от твоята. Цялата звукова картина беше най-мека и колоритна. На черната 147-ца на Сулункин баса беше по-тенекиен. Не трябва да забравяме, че акустиката на седана е по-добро от тази на хечбека - факт.

За гонките - не можах да повярвам на очите си какво направи твоята дизелова машина.

Аз съм със светло-синята 156-ца. То май нямаше други 156-ци на феста.

Предложение за следващия фест за най-добро стерео:
              НАДПРЕВАРАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ С ЕДНО И СЪЩО ПАРЧЕ ОТ ЕДИН ДИСК, защото има разлика в звученето - всички го знаете. Ако се подбере парчето добре може да се получи така че някой да вземе приза не заради уредбата а заради добре подбрания саунд!!!
              Какво ще кажете пичове?
              '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Абе, а кой беше тоя тъпак, дето му се прееба музиката, точно като събра очите на посетителите
                sigpic

Comment

Hristo156,

Това за хачбека и за седана от къде го измисли....От кола да кола има разлика колкото от земята до небето. Акустиката на една 145тица няма нищо общо с тази на 147мицата....както тази на 166 и на 156.

Куку, ами май беше ти....така е ако аз ти я бях инсталирал нямаше така да стане....
                  sigpic
                  Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Първоначално публикувано от Quadrifoglio
                    tuka mozeshe mnogo da posporim ) ama zakasnjah za festa i dori ne uchasvah
                    Volvo S80 2.0 T5 180hp
                    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                      Hristo156,

Това за хачбека и за седана от къде го измисли....От кола да кола има разлика колкото от земята до небето. Акустиката на една 145тица няма нищо общо с тази на 147мицата....както тази на 166 и на 156.
                      Ми да де, тя 145-цата не е седан, тя е нещо между хечбек и комби. 147-цата е хечбек, нали така! Точно 166 и 156 са коли тип седан - демек звучат по-добре.

А това, че уретба в седан звучи по-добре, не го измислям просто е така.
                      Много голямо значение за акустиката имат размерът, формата, разположението на активните мембрани и материалът на пространството/озвучителното тяло. В случая да приемем, че материалите във вътрешното пространство на алфите са почти едни и същи - значи отпада този фактор. Остават само размерът, формата и разположението. Аз по-горе написах, че седанът звучи по-добре - да така е подписвам се с две ръце за тази теза. Лично съм се уверил в по-приятните баси излизащи от коли с отделен багажник. Освен това е факт също така е, че колкото е по-малко помещението то се насища при по-малко налягане на звука, а насити ли се със звук след определена граница всичко започва да изпада във вреден резонанс - причинител на доста неприятни за ухото изкривявания в звуковата картина.
                      Пример: имах за известно време Опел-Вектра 1,7 Tdi-1993 година. Имаше жесток звук вътре, макар, че уретбата беше серийна (Philips) и нямаше усилвател, туба и други такива (имаше два говорителя на предните врати долу - за басите, на предното табло имаше две пищялки - L/R, на задната кора имаше двулентови говорители на Philips с диаметър не повече 16 см).
                      Тааа връщам се пак на темата за 156-цата на феста: Усещането за звук извън колата на Пламен просто беше най-добро, въпреки, че на черната 147-ца тубата беше като чели по-яка с два бас-рефлекса и по-голям диаметър на активната мембрана. А ние гласувахме не затова какво виждаме, а какво чуваме. Аз лично чувах от 156-цата по-агресивен звук с по кристални високи честоти.
                      Но, правя пак уговорката, че отделните коли се състезаваха с различни парчета от различни носители. Не трябва така. За следващия фест, предлагам предварително да решим кое ще е парчето, качваме го на диск и касета и го пускаме от кола на кола. Аз лично бих се заел да отговарям по тази част - какво ще кажеш KGB!?

В подкрепа на горното, ето още един пример: КГБ, вземи един бокс на една и съща марка за тонколони (кеф ти JBL, Jamo, C.Vega и т.н.) с обем 50 литра да кажем с мощност 100W и един от 100 литра обем, но със същата мощност - ами вторият има много по-агресивен саунд отколкото по-малкия бокс. Така е и с багажниците на колите. Хайде на следващия фест, ако трябва ще местим боксовете, те се демонтират лесно!

Comment

Ok,

Черната 147мица беше с гадна музика....вътре си беше със стандартните колини които са марка Фаитал...италянска фирма която произвежда предимно хладилна техника.....музикално мощност 20вата пикова 30.

трябва да изчезвам...иначе има какво да поспорим

Но най-добре.....виждаме се аз ти и Пламен...с един диск и сядаш и слушаш в моята и после в неговата...след това пак в моята и казваш кое ти по харесва без да си пристрастен към 156тица
                        sigpic

Comment

Ok,
                          Но най-добре.....виждаме се аз ти и Пламен...с един диск и сядаш и слушаш в моята и после в неговата...след това пак в моята и казваш кое ти по харесва без да си пристрастен към 156тица
                          Но проблемо. Съгласен съм, безплатно ли ще слушам или има тарифа? Шегувам се.
                          Предложението ти е, както викат политиците "конструктивно". Сядаме, слушаме и отсъждаме. Обаче не каза нищо за предложението ми за следващия фест.

Comment

...без да си пристрастен към 156тица
                            КГБ, без да обиждам 156-ците, признавам си, че много харесвам 147-цата. Ако бях ерген сигурно щях да си взема 147-ца. Това, към което наистина съм пристрастен вече, това е марката Алфа Ромео като цяло.

Comment

Maitapa na strana verno DIZELAKA napravo mi skri shapkata!

p.s. Sory za latinicata
                              Live a guidare la mia bella macchina,guidare per vivere e sentire il battito del mio CUORE SPORTIVO 145 1.9 JTD с джанти от Милано и новия цвят BLACK DAITONA FERRARI EX.bella 33Imola''156 2.4JTD''GTV

Comment

Working...
                              X