От Алфите , харесвам най-много 156. Ама като гледам какви цени имат, трябва да почна да играя тото, за да си я взема. На Италфеста имаше една такава, яка музика на AC/DC. Огледах я отвътре, многоооо готина. 2,4 TD , колко коня е ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Перфектната музика
Collapse
X
-
На феста си мисля, че я заслужаваше тая награди и гласувах за теб. Наистина по-качествен звук не бях чувал. Много хора си мислят, че щом думка яко баса, значи е супер. А според мен това не е единствен критерий за оценка.
Другият път успех!FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.
Comment
-
В моята кола седна ли да чуеш....
Утре ще ходя да видя джантите евентуално....аз ще си продвам мойте...за пари или за бартер...искам 16 или 17киsigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
За съжаление не седнах и съжалявам за това. Но като дойдете живот и здраве в Пловдив на италсватбата ще се поправя.
Аз говоря на базата на тези, в които чух. Ама черната 156-ца наистина си я бива.FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от QuadrifoglioАма пак не успях да взема наградата за най-добро стерео
Ами по принцип е 136 но има чип тунинг и би трябвало да е 170
За гонките - не можах да повярвам на очите си какво направи твоята дизелова машина.
Аз съм със светло-синята 156-ца. То май нямаше други 156-ци на феста.
Предложение за следващия фест за най-добро стерео:
НАДПРЕВАРАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ С ЕДНО И СЪЩО ПАРЧЕ ОТ ЕДИН ДИСК, защото има разлика в звученето - всички го знаете. Ако се подбере парчето добре може да се получи така че някой да вземе приза не заради уредбата а заради добре подбрания саунд!!!
Какво ще кажете пичове?'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
-
Hristo156,
Това за хачбека и за седана от къде го измисли....От кола да кола има разлика колкото от земята до небето. Акустиката на една 145тица няма нищо общо с тази на 147мицата....както тази на 166 и на 156.
Куку, ами май беше ти....така е ако аз ти я бях инсталирал нямаше така да стане....sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
Comment
-
Първоначално публикувано от QuadrifoglioАма пак не успях да взема наградата за най-добро стерео
Ами по принцип е 136 но има чип тунинг и би трябвало да е 170) ama zakasnjah za festa i dori ne uchasvah
Volvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBHristo156,
Това за хачбека и за седана от къде го измисли....От кола да кола има разлика колкото от земята до небето. Акустиката на една 145тица няма нищо общо с тази на 147мицата....както тази на 166 и на 156.
А това, че уретба в седан звучи по-добре, не го измислям просто е така.
Много голямо значение за акустиката имат размерът, формата, разположението на активните мембрани и материалът на пространството/озвучителното тяло. В случая да приемем, че материалите във вътрешното пространство на алфите са почти едни и същи - значи отпада този фактор. Остават само размерът, формата и разположението. Аз по-горе написах, че седанът звучи по-добре - да така е подписвам се с две ръце за тази теза. Лично съм се уверил в по-приятните баси излизащи от коли с отделен багажник. Освен това е факт също така е, че колкото е по-малко помещението то се насища при по-малко налягане на звука, а насити ли се със звук след определена граница всичко започва да изпада във вреден резонанс - причинител на доста неприятни за ухото изкривявания в звуковата картина.
Пример: имах за известно време Опел-Вектра 1,7 Tdi-1993 година. Имаше жесток звук вътре, макар, че уретбата беше серийна (Philips) и нямаше усилвател, туба и други такива (имаше два говорителя на предните врати долу - за басите, на предното табло имаше две пищялки - L/R, на задната кора имаше двулентови говорители на Philips с диаметър не повече 16 см).
Тааа връщам се пак на темата за 156-цата на феста: Усещането за звук извън колата на Пламен просто беше най-добро, въпреки, че на черната 147-ца тубата беше като чели по-яка с два бас-рефлекса и по-голям диаметър на активната мембрана. А ние гласувахме не затова какво виждаме, а какво чуваме. Аз лично чувах от 156-цата по-агресивен звук с по кристални високи честоти.
Но, правя пак уговорката, че отделните коли се състезаваха с различни парчета от различни носители. Не трябва така. За следващия фест, предлагам предварително да решим кое ще е парчето, качваме го на диск и касета и го пускаме от кола на кола. Аз лично бих се заел да отговарям по тази част - какво ще кажеш KGB!?
В подкрепа на горното, ето още един пример: КГБ, вземи един бокс на една и съща марка за тонколони (кеф ти JBL, Jamo, C.Vega и т.н.) с обем 50 литра да кажем с мощност 100W и един от 100 литра обем, но със същата мощност - ами вторият има много по-агресивен саунд отколкото по-малкия бокс. Така е и с багажниците на колите. Хайде на следващия фест, ако трябва ще местим боксовете, те се демонтират лесно!'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
-
Ok,
Черната 147мица беше с гадна музика....вътре си беше със стандартните колини които са марка Фаитал...италянска фирма която произвежда предимно хладилна техника.....музикално мощност 20вата пикова 30.
трябва да изчезвам...иначе има какво да поспорим
Но най-добре.....виждаме се аз ти и Пламен...с един диск и сядаш и слушаш в моята и после в неговата...след това пак в моята и казваш кое ти по харесва без да си пристрастен към 156тицаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBOk,
Но най-добре.....виждаме се аз ти и Пламен...с един диск и сядаш и слушаш в моята и после в неговата...след това пак в моята и казваш кое ти по харесва без да си пристрастен към 156тицаСъгласен съм, безплатно ли ще слушам или има тарифа?
Шегувам се.
Предложението ти е, както викат политиците "конструктивно". Сядаме, слушаме и отсъждаме. Обаче не каза нищо за предложението ми за следващия фест.'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от KGB...без да си пристрастен към 156тица'98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark
Comment
Comment