Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко сте вдигали най много със СОБСТВЕНАТА си кола!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от trustworthy
    180 км/ч с 185/60/14. То май това и е таванът ...ма не се оплаквам де
    Бате тази кола или не върви или много ти е жал

С моята 185км на пловдивската магистрала.

А за trustworthy с Пежо Партнер 1.9Д - 71 к.с. - 165 км по пътя към Благоевград. и още поне 3-4 пъти, като единя път 162 км на радара при ограничение 80 при Ботевград. Като е празна върви ама много е голямо челното съпротивление и си е направо опасно.

А в младите ми години с Фиат Панда 4х4 1000 кубика 150+ км на бул. България в посока била (по нанадолнището) е много е страшно.
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Comment

Ей хора никой ли не се е престрашил като мене с 225км/ч на магистрала ???
      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
        оптимист...
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano
          за мен си е се същия кенеф с 4 фара отпред ... независимо къв W e ..
          Абе, БЕЗ да е пипана, дава 13,4
          Старото Е 55 с атмосферния мотор

Comment

Праил съм 220+ с 215/45 17-задна дясна с балон ,ма не мисля че е кой знай кво,като се има предвид че с Брава 1,6/автоматик/съм праил 210+
            2011 Giulietta MA-ex
            1995 155 1.8 TS 8V
            2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от DeX
              Ми аз със мойта съм карал около 10 мин по километраж със 230 (с гуми 225/45/17) ама дали съм се движил със толкова вече не знам
              Alfa Romeo Stelvio 2.0T
              Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Ми аз със мойта съм карал около 10 мин по километраж със 230 (с гуми 225/45/17) ама дали съм се движил със толкова вече не знам
                Не вярвам
                Alfa156 Against All

Comment

ми като се видим ще те повозя да видиш. Иначе без проблем стига до 200 ама вече ме е страх да карам с повече щот кат видях едни как се бяха размазали на варненската повече не смея Интересно ми е що ти е чудно само ?
                  Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                  Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Струва ми се много за 1.8 - 230
                    Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40
                      Ми на мен не Даже мисля че ще може и 240 стига да имам достатъчно дълга права щото от 220 нагоре почва много зор да дига ама като дигне не проблеми
                      Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                      Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от jorko
                        С уното дето е 75 ие - 190 по скоростомер , по Джипиес - 177 бяха ... , с пунтото - 260+ ...
                        Жорко, не искам да се Заяждам, а само да попитам. Не е ли малко страшничко с Пунто 260 и отгоре/ GPS /,в смисъл как се справи с аеродинамиката, че предполагам Знаеш при тая скорост с колко кила олеква колата и особенно Задницата, с две думи как е държиш на пътя. ДифуЗор ли сложи ?, има ли в БГ канал дето да се пробва аеродинамиката при такива скорости ?

GPS говориме 260+ нали ?

Иначе , За шума в купето ми е ясно , там не питам

Comment

Ми на мен не Даже мисля че ще може и 240 стига да имам достатъчно дълга права щото от 220 нагоре почва много зор да дига ама като дигне не проблеми
                          1.8 си ги прави ама колко е полезно е друг въпрос, за справка Бат Вас - на връщане от италфеста миналата година си карахме с 200 и отгоре Аз, Бат Вас, Насо и Алф. А иначе аз права 230 и ме фаща шубето а и оборотите са си високи, но може и още. Имайте предвид че с 200 километража лъже с поне 10%

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                            1.8 си ги прави ама колко е полезно е друг въпрос, за справка Бат Вас - на връщане от италфеста миналата година си карахме с 200 и отгоре Аз, Бат Вас, Насо и Алф. А иначе аз права 230 и ме фаща шубето а и оборотите са си високи, но може и още. Имайте предвид че с 200 километража лъже с поне 10%
                            Тука те оспорвам веднага за лъженето на километража като ходих до Варна миналата седмица съм карал почти по цялата магистрала с 200 (от Шумен до Варна) и с включен ГПС, .. когато стрелката удареше 200 по ГПС беше 198. Проблема с точното отчитане е в това, че стрелката подскача малко, когато минавам през неравности и е трудно да се определи точно колко показва, но на новата настилка си заковава 200 по километраж и 198 по ГПС. Забелязах специално моя километраж, че лъже най-много около 170 там има около 8км/ч разлика. Иначе не е с повече от 4км/ч.
                            Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                            Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                              Първоначално публикувано от jorko
                              С уното дето е 75 ие - 190 по скоростомер , по Джипиес - 177 бяха ... , с пунтото - 260+ ...
                              Жорко, не искам да се Заяждам, а само да попитам. Не е ли малко страшничко с Пунто 260 и отгоре/ GPS /,в смисъл как се справи с аеродинамиката, че предполагам Знаеш при тая скорост с колко кила олеква колата и особенно Задницата, с две думи как е държиш на пътя. ДифуЗор ли сложи ?, има ли в БГ канал дето да се пробва аеродинамиката при такива скорости ?

GPS говориме 260+ нали ?

Иначе , За шума в купето ми е ясно , там не питам
                              не съм правил подобрения по аеродинамиката , освен заглаждане на емблемите .. Не знам с колко олеква , знам че си стои добре на прав хоризонтален участък от пътя с покритие с доста добро сцепление като за улица . Канал или тунел за целта не знам дали има в БГ . ДифуЗор ? Какво искаш да кажеш с това ? .. Шумно е , но на мен ми харесва Освен това окачването също помага колата да слуша мен а не вятъра

Comment

ДифуЗора съЗдава подналягане, и колата се впива в асфалта, колкото по добре е направен, толкова по голям е ефекта. Всички съвременни суперспортни коли го имат....
                                Та , понеже гледам си си играл с Пунтото много, мислех,че и ДифуЗор си сложил

Според мен при високи скорости, ти олеква бая волана, говора За над 230/240

П.П. Например на Чочонето над 240 почваше да олеква, ако и да беше с АМГ пакет споилери и окачване, особено като почнеш с 240 да вЗимаш Завой, си беше страшничко, а Завои по аутобана много.....
                                Та ако имаше тоя Бенц дифуЗор , щеше да е друго.Сега гледам слагат вече на някой коли фабрично

Ето два примера

При 300км. дивуЗора на Енцо натиска колата с 750кг. към асфалта

Естествено, има го и при по евтини коли, това е само пример

Comment

Working...
                                X