Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко сте вдигали най много със СОБСТВЕНАТА си кола!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от 156 m-jet
    ДифуЗора съЗдава подналягане, и колата се впива в асфалта, колкото по добре е направен, толкова по голям е ефекта. Всички съвременни суперспортни коли го имат....
    Та , понеже гледам си си играл с Пунтото много, мислех,че и ДифуЗор си сложил

Според мен при високи скорости, ти олеква бая волана, говора За над 230/240

П.П. Например на Чочонето над 240 почваше да олеква, ако и да беше с АМГ пакет споилери и окачване, особено като почнеш с 240 да вЗимаш Завой, си беше страшничко, а Завои по аутобана много.....
    Та ако имаше тоя Бенц дифуЗор , щеше да е друго.Сега гледам слагат вече на някой коли фабрично
    Ам не че нещо ама да нямаш в предвид антикрило .. щото тоя дифузиор на аеродинамиката и спецялно на даунфорса няма никакво ама абсолютно никакво влияние даже има негативно .. дифузиор се слага с цел по добро охлаждане, не и с цел подобряване на даунфорс-а.
    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Виж фотото колега

Антикрилото не може да даде тоЗи ефект, то натиска само Задника с около 50 до 75кг./при порше ГТ3 /

Енцо вобще няма антикрило

Comment

Виж фотото колега

Антикрилото не може да даде тоЗи ефект, то натиска само Задника с около 50 до 75кг./при порше ГТ3 /

Енцо вобще няма антикрило
        Да гледам го, но не е това целта на тоз дифузиор. Голям даунфорс се постига с аеродинамика и добра обтекаемост ама точно тия дифузиори дет ги говориш имат точно обратния ефект развалят обтекаемостта и в нито един случай не спомагат за по добър даунфорс или сила на притискане към пътя или както искаш го наречи.
        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Колега, моля те
          Интелигентно момче си, имаш интернет, раЗрови се това което написа, просто ...........

Comment

Тва за аеродинамиката е яка тема, ама тук е офтопик май .
            Може би отделно да я коментираме? Не съм сигурен дали се ползват точните термини, ма тва, дето е показал m-jet, има мноо голямо отношение към притискащата сила! Колите по принцип имат силует като на самолетно крило и това е кофти, щото там възд. струи създават налягане отдолу нагоре. С тоя пиниз на картинките се коригира силуетът така, че да намалее разликата между горния и долния контур на купето. Но тва с картинки трябва да се илюстрира, че едва ли много хора си спомнят учебника по физика за 8-9 клас...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Чаки са тфа дето е показал колегата не е дифузиор!! Говорим за Дифузиора тука.
              Alfa Romeo Stelvio 2.0T
              Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

задния дифузор използва ефекта на вентури като създава подналягане в задната част на колата. общо формата му е като обърнато крило. по-ниско налягане под колата от това над колата = downforce a, освен това е почти безмислено на кола без плосък под (т.е. върши работа на "външен тунинг" )

иначе по темата, веднъж карах с 140
                Rice SAE
                www.racingowls.com
                oo=v=oo

Comment

Първоначално публикувано от bass
                  ... Колите по принцип имат силует като на самолетно крило и това е кофти, щото там възд. струи създават налягане отдолу нагоре. С тоя пиниз на картинките се коригира силуетът така, че да намалее разликата между горния и долния контур на купето. Но тва с картинки трябва да се илюстрира, че едва ли много хора си спомнят учебника по физика за 8-9 клас...
                  Евала Колега

Comment

На батко физиците
                    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

ДифуЗора съЗдава подналягане, и колата се впива в асфалта, колкото по добре е направен, толкова по голям е ефекта. Всички съвременни суперспортни коли го имат....
                      Та , понеже гледам си си играл с Пунтото много, мислех,че и ДифуЗор си сложил

Според мен при високи скорости, ти олеква бая волана, говора За над 230/240

П.П. Например на Чочонето над 240 почваше да олеква, ако и да беше с АМГ пакет споилери и окачване, особено като почнеш с 240 да вЗимаш Завой, си беше страшничко, а Завои по аутобана много.....
                      Та ако имаше тоя Бенц дифуЗор , щеше да е друго.Сега гледам слагат вече на някой коли фабрично

Ето два примера

При 300км. дивуЗора на Енцо натиска колата с 750кг. към асфалта

Естествено, има го и при по евтини коли, това е само пример
                      Фифи...при 240 на баща ми колата стои залепена на пътя...на теб ти е олеквала...извод - грешката е или в колата или в шофьора!
                      www.facebook.com/workshox

Comment

Стопши , така е както ти каЗваш

Мерцедеса е боклук, вобще не може да се сравнява с чайника дето го караш ти...А освен това аЗ като карам, действат други Закони на ФиЗиката !!!

П.П. За да не се чудиш , какво е това, пояснявам, ФИЗИКА е вид наука, основите се учат в училище , а по натам в някой висши учебни Заведения, може да си чувал, че им викат ВУЗ

Comment

@ 156 m-jet имам едно предложение.
                          Тук стана яко оффтопик. Нека направим следното. Видно е че ги разбираш тези неща като аеродинамика и прочие сложни думички. Ето аз например съм много бос по физика, не съм я учил във ВУЗ-а. Та мисълта ми е ако можеш да отделиш малко от свободното си време и да направиш една темичка относно тези неща, както си му е реда с картинки и прочие. Какво и как помагат спойлери и анти крила и тези неща дофузьори ли бяха който даже и не съм ги чувал. Та нали форума е точно за това събрали сме се хора с различни интереси и не може всеки да знае всичко. А после като е готова темата ще я сложим в раздел технически справочник за да може да се образоват и непросветените колеги. Вместо да се дърлим и да се заяждаме за глупости - можем да си бъдем ползени един на друг нали ?
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                            Тук стана яко оффтопик. Нека направим следното. Видно е че ги разбираш тези неща като аеродинамика и прочие сложни думички. Ето аз например съм много бос по физика, не съм я учил във ВУЗ-а. Та мисълта ми е ако можеш да отделиш малко от свободното си време и да направиш една темичка относно тези неща, както си му е реда с картинки и прочие. Какво и как помагат спойлери и анти крила и тези неща дофузьори ли бяха който даже и не съм ги чувал. Та нали форума е точно за това събрали сме се хора с различни интереси и не може всеки да знае всичко. А после като е готова темата ще я сложим в раздел технически справочник за да може да се образоват и непросветените колеги. Вместо да се дърлим и да се заяждаме за глупости - можем да си бъдем ползени един на друг нали ?
                            такааа ... значи всяко мнение , свързано с аеродинамиката и т.н. ще се трие от тук нататък ... тук всеки пише колко е вдигал , а не колко му е стабилна колата при тази скорост , дали му вее през уплътненията и други таквизи

Comment

Първоначално публикувано от jorko
                              Първоначално публикувано от pr_00f
                              такааа ... значи всяко мнение , свързано с аеродинамиката и т.н. ще се трие от тук нататък ... тук всеки пише колко е вдигал , а не колко му е стабилна колата при тази скорост , дали му вее през уплътненията и други таквизи
                              оффтопик . jorko
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

6000 rpm na 5-та по магистралата държани 15 минути(свърши магистралата)

Comment

Working...
                                X