Известие

Collapse
No announcement yet.

Дино - Alfa Romeo 33 1.7 16V

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    аз ти казах какво смята. оператора и задава 30% , ама те от кво са и за кво са и ква точно е сметката, кой го ебе. клиента доволен , с 20 коня над талона колата и той си вика- тя само ми се струва че не върви, астрата на светофара е била с чип сигугно да го ева.
    Сигурно си прав,само не ми стана ясно ти стъпвал ли си на дино,защото според мен НЕ и само си правиш проветрение на устата.

Спри да се правиш на такъв капацитет,какъвто явно или по точно очевадно НЕ си!!!!

Отвори учебниците по математика и се научи,образовай се и тогава лай!!!!!!

Наблюдавам те от доста време и се чудя за какъв претендираш,но ти казвам има много да учиш,а този занят се учи трудно и той е свързан пряко с хора който имат години в бранша,теорията и практиката са две различни неща макар и взаймно свързани,не бъркай тунинга със стъкмистиката!!!
    145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

аз ви се чудя как пишете карти, а не може едни проценти да сметнете.

имаме 10 ябълки, изяждаме 1 и остават 9. значи изяли сме 1/10 от ябълките което е 10% и са ни останали 90%

9 ябълки + 10%/от всички ябълки/ Е равно на всички ябълки
      това е равно на 9 + 10%х10 = 9+1 = 10 ябълки
      ето точно в това бъркате

или като знаем че 9 ябълки СА РАВНИ на 90% от 10 ябълки т.е.
      9=90% х 10
      следва че
      9 ДЕЛЕНО на 90% = 10ябълки

мерим 100 коня на колелата. Търсим конете на маховика Х. знаем че 20% от Х са изядени от трансмисията и 80% от Х сме измерили на колелата.
      това значи че :
      100коня + 20% по Х Е равно на Х
      или 100коня СА равни на 80%по Х
      т.е.
      100коня / 80% = Х
      т.е.
      100 / 0,8 = Х
      т.е.
      Х = 125 коня на маховика

или по обратния ред
      20% от 125коня са :
      125 х 20% = 125 х 0,2 = 25 коня
      125 коня МИНУС 20%/от 125/ загуби в трансмисията Е равно на мощността на колелата , което е равно на 100

ти мощността на колелата като я умножиш по 1,3 или колкото искаш , намираш колко са 130% от мощността на колелата, което е една цифра без никакво значение, просто 130% от нещо си
      Чудно.....
      На 105лв ако сметнеш ДДС-то каква сума ще изкараш??!!
      Тези сметки които правиш са си точно както ти оттърват на теб....
      Да речем че и на Kris на колата загубите са колкото едно ДДС, кажи сега колко коня е колата!
      Bobo ти го каза много точно, но май не искаш да го приемеш!
      Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Ми той Келеша скоро ще се включи ма човека каза че колата е не повече от 115 коня - в което и аз съм убеден
        Та смятам спора за приключен
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
          Сигурно си прав,само не ми стана ясно ти стъпвал ли си на дино,защото според мен НЕ и само си правиш проветрение на устата.

Спри да се правиш на такъв капацитет,какъвто явно или по точно очевадно НЕ си!!!!

Отвори учебниците по математика и се научи,образовай се и тогава лай!!!!!!

Наблюдавам те от доста време и се чудя за какъв претендираш,но ти казвам има много да учиш,а този занят се учи трудно и той е свързан пряко с хора който имат години в бранша,теорията и практиката са две различни неща макар и взаймно свързани,не бъркай тунинга със стъкмистиката!!!
          веднага ти отговарям, дино на живо не съм виждал, обаче и не съм спал в часовете по математика. то и Корольв никога не е бил в космоса
          Не съм от "бранша" и нямам намерение да бъда. просто имам алфа ромео и ползвам и давам информация от и във форума , а и не следя никого

Първоначално публикувано от Събев Покажи съобщение
          Чудно.....
          На 105лв ако сметнеш ДДС-то каква сума ще изкараш??!!
          Тези сметки които правиш са си точно както ти оттърват на теб....
          Да речем че и на Kris на колата загубите са колкото едно ДДС, кажи сега колко коня е колата!
          Bobo ти го каза много точно, но май не искаш да го приемеш!
          ддс се смята така

сумата Х + 20%поХ = Х с ДДС

мощността се смята така
          пълната мощност Х МИНУС 20%по пълната мощност = 80% от пълната мощност = мощността на колелата
          точка

Comment

@мод, математиката може да си иде и в друг раздел (ако ще ползвате общи - в чата моля).

@Колев, на колелата имаш стока без ДДС.

@Бобо/Дригата - е трябва ли да обиколя динотата из София, че да мога да чета из раздела и да разбера какво става?
            Не може ли да се обясни с 5 изречения?
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              не колега. на колелата имаш стока с приспаднат данък общ доход. толкова ли е трудно за разбиране.
              точка

Comment

И в крайна сметка при 103 коня на колелата и 15% загуби колко мощност има на вала????

Та според твоите велики математически познания колко е X на вала???

Comment

Колев
                  ако някой ни каже, че услуга струва 100лева
                  пък нашето ценообразуване покаже цена 60 лева
                  разликата ДДС ли е?

п.п. чичката
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

@мод, математиката може да си иде и в друг раздел (ако ще ползвате общи - в чата моля).

@Бобо/Дригата - е трябва ли да обиколя динотата из София, че да мога да чета из раздела и да разбера какво става?
                    Не може ли да се обясни с 5 изречения?
                    Ами всичките четете между редовете,на предната станица съм ви дал обяснение и клипчета за неуките!!!

И айде въздържай се от такива коментари в този раздел!!!!!!

Както аз не ти се меся в работата ,така и ти не трябва да се месиш по този ми ти начин.!!

Comment

И в крайна сметка при 103 коня на колелата и 15% загуби колко мощност има на вала????

Та според твоите велики математически познания колко е X на вала???
                      с подобрената формула от калкулатора
                      (103+10) / 0,9 = 125,56 коня на вала
                      _________

с 15% загуби на вала /т.е. на колелата отиват 85%/
                      103 / 0,85 = 121,18 коня на вала

за сверка 15% от 121,18 = 18,18 коня загуба
                      15% изгубени в трансмисията + 85% на колелата = 18,18+103=121,18 коня на маховика

това стоков 1,6 ТС ли е ?
                      точка

Comment

за сверка 15% от 121,18 = 18,18 коня загуба
                        15% изгубени в трансмисията + 85% на колелата = 18,18+103=121,18 коня на маховика

това стоков 1,6 ТС ли е ?
                        Както се казва - "златни ти уста kolev "
                        Ако всеки стоков 1.6 туинспарк в този форум успяваше да постигне такива резултати на диното, щяхме да имаме доста доволни форумници

Ако по някое време започне да ви става скучна темата, обадете се и аз да се включа с едни 40% загуби... на предно
                        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Ами всичките четете между редовете,на предната станица съм ви дал обяснение и клипчета за неуките!!!

И айде въздържай се от такива коментари в този раздел!!!!!!

Както аз не ти се меся в работата ,така и ти не трябва да се месиш по този ми ти начин.!!
                          Колега, извинявай... не е намеса, а отговор, на недоволствата, писал съм може

Клипчетата ги гледах, но освен двигатели, колела/главини и валци, не се вижда нещо особено.
                          А въпроса ми е по-скоро свързан с това какво се крие под тях и как после вадят сметките.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Бобо и Дрига, какво е това арогантно поведение от вас?
                            Колев много правилно е обяснил сметките и не си противоречи никъде.
                            Формулата по която вие смятате:
                            WHP * (1 + <%загуби>/100) = FlyWheelHP
                            <%загуби> всъщност НЕ СА % загуби, а % надбавка над резултата измерен на колелата, за да се получи резултата на вала на двигателя!!!
                            Така правилно смятате проценти, НО това не са проценти загуби от трансмисията !! Осъзнайте се. И аз не съм стъпвал на дино и незнам как смятат там, НО мога като разумен човек учил математика - да преценя, че като се кажат процент загуби - се има предвид, че от конете на двигателя се ГУБИ нещо и се получават конете измерени от диното на колела. Което разбирасе може да се сметне в обратната посока и формулата е следната:
                            WHP / (1 - <%загуби>/100) = FlyWheelHP

103 е 78.03% от 132.
                            иначе казано имаме 21.97% (от мощността на мотора) като загуба.

По вашата сметка имаме
                            103 + 28%(от 103) = 132
                            което са 28% надбавка над резултата на колелата, но не съм съгласен че това са 28% загуба! Защото не го "губим", а го "добавяме" към резултата получен на колелата.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                            EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                              Колев
                              ако някой ни каже, че услуга струва 100лева
                              пък нашето ценообразуване покаже цена 60 лева
                              разликата ДДС ли е?

п.п. чичката
                              караш една бангия на надин. там ти казват - даваме ти 400лв, обаче трябва да приспаднем от тях 10% данък примерно. взимаш чисто 360лв.
                              сега по твоята логика ако умножим 360 х 1,1 ще получим 400 , е да ама се получава 396 . това са просто 110% от 360
                              точка

Comment

Клипчетата ги гледах, но освен двигатели, колела/главини и валци, не се вижда нещо особено.
                                А въпроса ми е по-скоро свързан с това какво се крие под тях и как после вадят сметките.
                                Аз ще споделя моя скромен опит и знания, пък дано успея да осветля малко тази "тъмна" материя с дино-тестовете.

Преди време, когато мерех моята кола на дино с валяци, наблюдавах каква е процедурата и попитах туй-онуй.
                                Значи, автомобила се качва на стенда и се прави един рън. Този рън започва с ускоряване на двигателя от ниски обороти до максималните, като по време на целия оборотен диапазон, диното измерва въртящия момент/мощността на валяците, т.е. приемаме го на колелата на автомобила. След достигане на макс. обороти, автомобила се изключва от скорост и се оставя така, да се въртят валяците по инерция до спирането им. В този процес на инерционно спиране се измерват загубите - поне така разбрах.
                                Та на базата на тези измерени загуби, се изчислява колко е въртящия момент и респективно мощността на вала/двигателя.

За по-голяма ясното, прилагам една графика (виж тук: http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...t=29433&page=8), на която ясно се виждат измерени:
                                - мощност на колелата
                                - загубите на мощност
                                - мощност на двигателя (сумата от горните две)

Дано съм бил полезен!
                                AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                                Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                                X