Известие

Collapse
No announcement yet.

Техники на шофиране

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не знам момчета, но направо съм раздвоен като ви чета - хем ви се кефя и си припомням младежките години, хем ме е страх за вас и околните. Явно съм поостарял и разумът надделява, а и отделен момент е като знам какви пари струва това удоволствие.
    Кефете се, но се и пазете и най-вече околните, които са съвсем невинни.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Поздравления за колегата пуснал темата - много съм се чудил, как може да няма такава тема във форума до момента... Но и колегата се е справил повече от отлично с приложените примери!
      Малко провокация - толкова много народ със силни аргументи имаше в темата за спирането - включвайте се! Кой е казал, че приложените примери и изводи са верните? Няма ли някой г-тек, рацер, ректор...ректум да оживи диалога?

Comment

Ествено , че теста го прилагам на права отсечка и като се провери , че зад мен няма кола , днеска се опитах да натисна спирачката с левия крак и стана и то доста добре , въпроса е , че ти трябва поне 1-2 секунди мислене определено си трябва тренировка , за го правиш много бързо
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

На мен пък педалите на алфата не са ми удобни, нито за хиил и тое, нито за спирачка с левия(като се има в предвид и чуствителноста на спирачките) за мен тва може да се ползва само на писта, където имаш свобода да си издевателстваш над автомобила с пълна сила.
          Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
          ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщение
            На мен пък педалите на алфата не са ми удобни, нито за хиил и тое, нито за спирачка с левия(като се има в предвид и чуствителноста на спирачките) за мен тва може да се ползва само на писта, където имаш свобода да си издевателстваш над автомобила с пълна сила.
            То heel&toe няма особено приложение при предно ми се струва
            Виж при задното е друга бира то затова на вентилаторите и мергелите педала им започва от пода и е по-удобен за такива изпълнения
            Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Само да ви попитам, да речем че сте посвикнали със спирането с левия крак, и изведнъж някой пред вас набива спирачки....и с кой крак ще натиснете педала на спирачката, левия...десния..... Този навик дали няма да ви изиграе лоша шега? Инстинктивно ще искате да натиснете спирачката с десния крак, но придобития навик ще постави под съмнение дали да не спрете с левия, .... и в крайна сметка може да стане опасно. По-добре си отренирайте бързата смяна на крака от газта към спирачката и обратно.
              Сега когато говорим за шофиране на писта, там вече всеки си решава как и с каква техника да кара.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                Само да ви попитам, да речем че сте посвикнали със спирането с левия крак, и изведнъж някой пред вас набива спирачки....и с кой крак ще натиснете педала на спирачката, левия...десния..... Този навик дали няма да ви изиграе лоша шега? Инстинктивно ще искате да натиснете спирачката с десния крак, но придобития навик ще постави под съмнение дали да не спрете с левия, .... и в крайна сметка може да стане опасно. По-добре си отренирайте бързата смяна на крака от газта към спирачката и обратно.
                Сега когато говорим за шофиране на писта, там вече всеки си решава как и с каква техника да кара.
                Тази техника се тренира много добре на картинг. Там най-точно се усещат нещата. След това обаче идва тренирането в автомобил. Аз редовно си тренирам спирането с ляв крак и когато той ми е на спирачката си спирам с него, но по принцип спирам с десния и повярвай ми никога не съм се бъркал с кой крак да натисна в екстремна ситуация. Трябва да имаш много объркана ориентация че да плеснеш с крака пред педалите!!!
                Имах сутиация когато ми излезе колездачот една пряка, докато левия крак ми беше на спирачката и спрях дооста бързо, само дето колата изгасна!

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                То heel&toe няма особено приложение при предно ми се струва
                Виж при задното е друга бира то затова на вентилаторите и мергелите педала им започва от пода и е по-удобен за такива изпълнения
                Да и при кола с десен волан! Не случайно тази техника идва от япония, а левия крак от европа.

Comment

Тази техника наистина се използва основно за автомобили със задно и то по мощнички такива както е написал Tedo! И е страхотна техника за каране на картинг (както е написал колегата xctr) ..... когато ми я показаха не ми се вярваше каква е разликата но никога не съм пробвал на личният атомобил!
                  Избери Твоят ... SOUND
                  https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

Аз не разбирам що пък hell and toe , да не е полезна и за наще коли докато спираш подаваш леко обороти за да влезне скороста по-гладно, да не забива муцуната.
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

точка
                      Last edited by kolev; d.m.y г., 17:41.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                        Аз не разбирам що пък hell and toe , да не е полезна и за наще коли докато спираш подаваш леко обороти за да влезне скороста по-гладно, да не забива муцуната.
                        Защото не е необходимо! Докато спираш на ляв крак спокойно може да извадиш скороста без съединител, да подадеш газ за да вдигне обороти и да забодеш по-долна предавка. Ако си умел с газта и знаеш какви са ти разликите между предавките влиза като в масло!! Вярно кутията се натоварва повече, но това е предимно за пистово каране. Цялото Калояново може да се мине така и се печели не малко време! Само трябва да си тренирал доста и да имаш опит с конкретния автомобил!

Comment

Бе прав си ама се пак после се качваме на тия коли и се връщаме в града , сега ако ми е само за писта така ще се прави, ама колко ще издържи тая ск.кутия да и ръгаш предавки без съединител :Д + това си е доста тренировки за човек който ходи 1-2 пъти в годината на писта едвали ще може всеки път да нацелва оборотите достатъчно бързо, докато с хелл и тое дори и да ги нацелиш няма да си прецакаш ск.кутия

Comment

Сигурен съм, че 90 процента от тези които пишат тук- не могат да натискат едновременно спирачка и газ с десният крак. От упражнението има смисъл за коли със всякакви задвижвания.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                              Сигурен съм, че 90 процента от тези които пишат тук- не могат да натискат едновременно спирачка и газ с десният крак. От упражнението има смисъл за коли със всякакви задвижвания.
                              99.5 %

---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:29 ----------

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                              колко ще издържи тая ск.кутия да и ръгаш предавки без съединител
                              10 хил км. стигат ли ?

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                                Аз мога, ама не го правя щото мога да си натискам спирачката с левия крак, дори не ми се налага понякога да давам газ тъй като си имам автоматик с темпомат. Въпроса не е кой какво може, то ясно че никой от нас не може да кара пилотски(ако можеше нямаше да кисне в този форум), а че някой от тези техники може да са колкото полезни, толкова и вредни в ежедневието из града. Мисля че нещата са достатъчно опростени, по-добре да се насочи вниманието в пътната обстановка и заобикалящите коли и пешеходци, отколкото "глей ся ква техника използвам и колко съм бърз до другия светофар, а..., видя ли ко ги напраЕх".
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X