Известие

Collapse
No announcement yet.

145 QV-Turbo - Започна се

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
    Не сме добавяли килограми балансира се с височините на окачването
    Тоест сте настройвали така наречения "tweak" ли?
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
    EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

• Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщение
      Тоест сте настройвали така наречения "tweak" ли?
      Термина "tweak" се използва доста широко в перформанс тунинга и немога да кажа че се ползва само за баланса на автомобила Мисля че ясно съм написал какво сме правили и подобни нарицателни - защото това не е и конкретен термин даже, немогат да конкретизират по добре това което е правено
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Термина "tweak" се използва доста широко в перформанс тунинга и немога да кажа че се ползва само за баланса на автомобила Мисля че ясно съм написал какво сме правили и подобни нарицателни - защото това не е и конкретен термин даже, немогат да конкретизират по добре това което е правено
        Направих аналогия за себе си с нещо, кото ми е познато от автомобилния радио моделизъм. Там се казва "Chassis tweak" и се проверява най-лесно на четири електронни везни

И наистина се регулира с натегнатостта на пружините и височината на окачването.
        Тази настройка при умалените модели има голямо значение за движението на модела направо при ускорение.
        Аз дори не знаех, че се прави такава настройка на истински автомобил. Ама при твоя тип регулируемо окачване явно може и има нужда от такава настройка.

Грешно си зададох въпроса явно. Исках да разбера дали за същото нещо става дума.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
        EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

• И при автомобилите се мери по абсолютно същия начин и се смеятат проценти на преден мост/заден мост, диагонали и тн.
          Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

• Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщение
            Направих аналогия за себе си с нещо, кото ми е познато от автомобилния радио моделизъм. Там се казва "Chassis tweak" и се проверява най-лесно на четири електронни везни

И наистина се регулира с натегнатостта на пружините и височината на окачването.
            Тази настройка при умалените модели има голямо значение за движението на модела направо при ускорение.
            Аз дори не знаех, че се прави такава настройка на истински автомобил. Ама при твоя тип регулируемо окачване явно може и има нужда от такава настройка.

Грешно си зададох въпроса явно. Исках да разбера дали за същото нещо става дума.
            Toчно за това става въпрос + реглажи на наклони и сходимости
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
              Днес някой е ходил на дино - да си казва бързо за резултатите
              Бобо изловен близо до проспийд
              Обаче стойката на колата е брутална,сега остава бобо да ни зарадва с едни хубави снимки на злата гад!!!
              AR Type 939 2.4 JTDm TI Q-Tronic DPFon
              AR Type 932 2.4 JTD Distinctive
              sigpic

Comment

• к'во става бегачката в движение ли е?
                Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

• Чакай бре да не е само тя Има всички части даже новата турбина пътува, тея дни сваляме мотора да може тенекиджийте да я поизправят
                  sigpic

Comment

• Да си подновя темата Тенекиджийте и бояджийте се справиха перфектно Благодаря на Рок§Ролл сервиза

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...4&postcount=85
                    sigpic

Comment

Да си подновя темата Тенекиджийте и бояджийте се справиха перфектно Благодаря на Рок§Ролл сервиза

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...4&postcount=85
                      Що не каза да ти дам една задна броня,или тая ти харесва повече?
                      Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                      Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                      Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                      Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                        Що не каза да ти дам една задна броня,или тая ти харесва повече?
                        Тая си ме кефи повече Предната я смених по други причини, старата ме кефи повече но новата е много по функционална и предната маска ми е от фейса
                        sigpic

Comment

• Браво,браво чакаме още снимки обаче!
                          EX 156 1.6 TS

Comment

• Първоначално публикувано от DJraceman Покажи съобщение
                            Браво,браво чакаме още снимки обаче!
                            Ще има ма предния капак е специален и още не е готов
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka
                              Супер е... Това Corso Rosso ли е..? Или Alfa Rosso..?
                              Незнам ма е уникално красиво Бояджийте ми са виртуози само те си знаят кво е - на мен ми прилича на Rosso Pastelo от 159, само дето е с лак с воден ефект
                              sigpic

Comment

Незнам ма е уникално красиво
                                Кое си е вЕрно си е вЕрно...

Comment

Working...
                                X