Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 145 Touring

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• продължаваме...

---------- Post added at 12:22 ---------- Previous post was at 12:14 ----------

Първоначално публикувано от xctr Покажи съобщение
    Интересно изглежда, но за цялостен ефект ще трябва да се направят и престилки и заден дифузиор както и колата отдолу.
    Нено, ще може ли да направиш една снимка отвътре на мястото където излизат тръбите на кейджа отиваши към макферсона примерно от дясната страна. Трябва да знам къде няма смисъл да се заварява допълнително като тъй или иначе ще се реже... То няма да е зле да дойда да погледна, ама все пусто време не остава...
    най-добре ела

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Отиде хубавата броня на 33-ката

Всеки гони максималко малките килограми а в момента отпред е със 2 брони не става ли много тежка бронята по този начин??? Иначе е станало много яко
      Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

• Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
        Отиде хубавата броня на 33-ката

Всеки гони максималко малките килограми а в момента отпред е със 2 брони не става ли много тежка бронята по този начин??? Иначе е станало много яко
        Бронята не е от 33 !!!!!!!!!!!!!!
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• От 155 ца е Калпазани такива ))) Нено ти да не си разглобил твоята 155 ?

Comment

• Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
            От 155 ца е Калпазани такива ))) Нено ти да не си разглобил твоята 155 ?
            Стига сте гадали,и 2-та бъркате Бронята е къстъм мейд по проект на Нено...........
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Бронята е правена след изследване в аеродинамичния тунел на Байкунур, иначе тежи наполовина от оригиналната, просто защото е от фибростъкло.

От каква кола е ... оставам всеки да си мисли

Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Може би е от Байкунурска кола ...............
                Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                ех.. Малкото КуВе
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
                  Всеки гони максималко малките килограми а в момента отпред е със 2 брони не става ли много тежка бронята по този начин???
                  Извинявай, ама точно за тая кола да видя коментар за килограми (че може би са и много)... Може би не си я виждал на живо..?

А тая броня от кола ли е изобщо..?

Comment

• Нено, само да те попитам, мислил ли си за потока въздух след като мине след радиатора?

При мен на 145цата, мислим в/у подобен въпрос. като най вероятно ще направим отвор отгоре на капака.

Мисля си дали ако се сложи "сплитер", който да разделя въздуха на две. Едната посока е поток от въздух под радиатора (и под моста), а другия поток да си мини през радиатора.

Въздуха м/у радиатора и двигателя е много горещ (заради колектора и топлия радиатор) , та ако се отвори "джоб" в капака м/у гредата и двигателя, въздуха би трябвало да бяга нагоре (по-лек) и със скороста (по правите особенно) , челното съпротивление би трябвало да се намали с поне малко.

Мисълта ми, дали си мислил в/у подобна идея? и дали ще има ефект? (освен по доброто охлаждане)

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                    AR 155 2.0 16v SUPER
                    Toyota Corolla 2014 S Premium
                    Moskvich 2140

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                      Бронята е правена след изследване в аеродинамичния тунел на Байкунур, иначе тежи наполовина от оригиналната, просто защото е от фибростъкло.

От каква кола е ... оставам всеки да си мисли
                      На мен ми прилича за прототип да е ползвана предна броня от 75-ца
                      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

• Тонимире, мислил съм по подобни теми много, но реално при мен не е имало нужда.

Сигурен съм в едно, че топъл или горещ въздух значи едно - ниско налягане, въпроса е къде е по-добре да ти е ниско налягането. Говорим си просто. Ще се посъветвам по въпроса.

В друго което съм сигурен е че потока в коша охлажда и кутията. Тава е много важно също. Чел съм за много 4х4 чарианти, които са имали проблем с охлаждането на трансмисия след неправилни дупки в капака, но не са били италиански коли.

Ако стигнеш до идя сподели, респективно и аз.

При мен целта беще по-малко челно съпротивление и въздухът, който навлиза в коша да се използва максимално правилно.

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:35 ----------

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                        На мен ми прилича за прототип да е ползвана предна броня от 75-ца
                        ПЕЧЕЛИШ!

Comment

• Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
                          Нено, само да те попитам, мислил ли си за потока въздух след като мине след радиатора?
                          При мен на 145цата, мислим в/у подобен въпрос. като най вероятно ще направим отвор отгоре на капака.
                          Да поспамим малко - махни си гуменото уплътнение дето е между капака и корите на чистачките......отваря се достатъчна пролука за излизане на горещ въздух......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• А според мен може и радиаторче за парното да си сложиш тая година в колата, че ...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                              А според мен може и радиаторче за парното да си сложиш тая година в колата, че ...
                              ако е лошо времето ще чопля семки

Comment

• Варела отново в сериза....
                                Click image for larger version

Name:	IMG_3950.jpg
Views:	1
Size:	94.4 Килобайта
ID:	2322474

Comment

Working...
                                X