Известие

Collapse
No announcement yet.

Лек проект Алфа 145 от 1.4 т.с. до 2.0 турбо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• С такива коли от 100 нагоре е интересно Не им е силата драга.......

Майстора го поздравих вече,поздравления и за собственика,ще я видим ли на Трак дей-я?
    146 Turbo

Comment

• Освен да ви кажа едно - браво и със здраве да и се радвате
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ето и едно видео, компилация от няколко рън-а: http://www.youtube.com/watch?v=6o8bb2JBONM Дано ви хареса

Иначе колеги много ви благодаря за хубавите думи!
        След няколко месеца (почти 6 месеца) мъдрене, обсъждане, търсене на различни варянти, излязохме с този резултат С много труд, много старание и много емоция е вършен този проект!

Това което остана сега по колата е да се навърже отново музиката. Да се сложат новите гуми /street гуми/, че сегашните вече са на години и не мога да разчитам на тях на 100%. Както и остана да се измие хубаво интериора, че от доста време не е чистен.

Живот и здраве, ще може да видите колата на трак дей-а на 7ми септември на Калояново.

Колкото до драг мероприятията тази неделя, мислех си да се пусна, но се отказах поради факта, че още не съм на 100% свикнал с колата. Още имам време за да реша, но по съм склонен да подготвя колата за 7ми сеп. от колкото да ходя в неделя на драг

Иначе вчера, в пътя си към София, Алфата наказа по най-жестокия начин едно Audi 6 3.0TDI (последния модел) , едно жалко BMW 530 (модела около 2002ра), който буквално се гаврех с него, опитва се да ме догони, и в този момент ускорявах и правех 200-300 метра и го чакам ... като ме настигне (50 метра), пак засилвам, и така
        И най-готината гонка която се получи, когато един пич със Mercedes-Benz W124 E 500 , много лъскав на външен вид. На края на дългата права в баира след Севлиево, преди няколкото гадни завоя. го минах на 5та с някъде 240-250 /наклона е леко нагоре, но въпрек и това Алфата си набираше стабилно!/
        Признавам, че си беше доста мощен, и не го минах така леко както Ауди-то и БМВ-то, но не беше кой знае какво. Хубавото, че времето беше хладно, и колата в баира си държеше 1.4 бара стабилно.
        Мерца опита след гадните завоии да ме гони, но за жалост толкова бързо се изстреля колата, че минах доста коли , които той не успя да мине на време, и до там беше с гонката.

ЕДИТ: Само да поясня за BMW-то ... нямаше да го базикам така, ако не беше седял в лявата лента на магистралата, като не реагирваше на светкането ми да мине в дясно, при условие, че има цял километър празен отдясно ... та ме накара да дам десен мигач, да мина в дясно и да го мина.
        Last edited by Tonimir; d.m.y г., 11:51.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
        AR 155 2.0 16v SUPER
        Toyota Corolla 2014 S Premium
        Moskvich 2140

Comment

• Сигурен ли си, че е бил истински Е 500..? Виждал съм как върви такава кола в много добра кондиция и ако сте карали с еднакъв "хъс", 145-цата трябва верно МНОГО да върви за да го накаже...

Comment

• много готини моменти и ъгли има в клипчето
            Иначе с тия много мощните висок клас коли обичам да карам на влакче, да ме водят бързо по пътя и да ги гледам как се опитват да бягат по някой стръмен баир

---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Сигурен ли си, че е бил истински Е 500..? Виждал съм как върви такава кола в много добра кондиция и ако сте карали с еднакъв "хъс", 145-цата трябва верно МНОГО да върви за да го накаже...
            нищо чудно няма в това, само да подчертая че Алфата на Тони дава същите коне на гуми както моето Типо, та работата откъм вървеж е сериозна

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
            YouTube
            evo2 600

Comment

• Как се е кротнала на диното , все едно кара към морето на автопилот
              Поздравления за резултатите , труда и нервите
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                Сигурен ли си, че е бил истински Е 500..? Виждал съм как върви такава кола в много добра кондиция и ако сте карали с еднакъв "хъс", 145-цата трябва верно МНОГО да върви за да го накаже...
                Ооо .. със голям хъс и още как
                И съм напълно склонен да вярвам, че си беше Е 500, защото като бях зад него, изпреварихме ТИР, и по начина по който ускорихме от 140 до почти 250, не беше лесна глътка! колата си беше на пълен капацитет (1.4 бара) и беше бавно изпреварване. (мах. разлика от 20 км/ч да е имало)
                Ако беше примерно Е400 , щях да го мина както БМВ-то , нямаше да ми направи впечетление.

Първоначално публикувано от ICI Покажи съобщение
                много готини моменти и ъгли има в клипчето
                Иначе с тия много мощните висок клас коли обичам да карам на влакче, да ме водят бързо по пътя и да ги гледам как се опитват да бягат по някой стръмен баир
                И аз понякога правя така, но вчера беше всичко в името на науката

Само да добавя, че направих и един тест спиране от 240 до 0 (имам дори свидетели , брат ми и Тонов) , колата си спря много прилично за много късо разстояние! При това въобще не вибрираха колелата! (както ми правеха сток накладките) Не съм мерил точно разстояние, но си спря за около 250 метра при наклон надолу! Дисковете станаха леко виолетови

AR 155 2.0 16v SUPER
                Moskvich 2140

Comment

• цвета на диска трябва да е виолетово-кафеникаво-сив когато накладките са работили интензивно.
                  Тоя цвят е от трансфер на феродо върху диска и така спирачките работят най-добре.
                  Нанася се след няколко интензивни спирания.
                  Когато се кара дълго време само с много леки пипвания на спирачката, тоя трансферен цветен слой се изтрива от диска и цветът му става сив като на нормален метал.
                  Тогава накладките работят малко по-слабо и свирукат понякога.

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
                  YouTube
                  evo2 600

Comment

• Браво
                    Аз за катърите познах, сега да ти кажа ли ивремето ти на пистата в с.Калояново Или да ти го оставя за изненада от 0.59сек. до 1.005сек.
                    Опел Кадет GSI
                    166 2,4 JTD
                    ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

• Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
                      И най-готината гонка която се получи, когато един пич със Mercedes-Benz W124 E 500 , много лъскав на външен вид. На края на дългата права в баира след Севлиево, преди няколкото гадни завоя. го минах на 5та с някъде 240-250 /наклона е леко нагоре, но въпрек и това Алфата си набираше стабилно!/
                      Признавам, че си беше доста мощен, и не го минах така леко както Ауди-то и БМВ-то, но не беше кой знае какво. Хубавото, че времето беше хладно, и колата в баира си държеше 1.4 бара стабилно.
                      Мерца опита след гадните завоии да ме гони, но за жалост толкова бързо се изстреля колата, че минах доста коли , които той не успя да мине на време, и до там беше с гонката.
                      Браво добре се е получила колата, но кажи дали беше червено-черно до скоро беше с Търновски номер Чочонето че ако е така имам изненада за тебе иначе реално е500 е по тежка и с по малко коне от тебе, въпреки това си е чочон

ПП: Лепни пак 1.4ТС нека ги е яд повече
                      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 14:09.
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Браво добре се е получила колата, но кажи дали беше с търновски номер Чочонето че ако е така имам изненада за тебе иначе реално е500 е по тежка и с по малко коне от тебе, въпреки това си е чочон
                        Нямам спомен да ти кажа честно. Не знам защо имам спомен, че беше софийска рег. Но си беше пичага дет я кара. Дет се вика без никакви драми, спазване на треактория, дори като се прибирах обратно в лентата, дадох мигач, пича отпусна леко газта, че да не ме притеснява. А и идваше завой след правата. Много уважавам такива водачи, които слагат вниманието на пътя пред всичко.

AR 155 2.0 16v SUPER
                        Moskvich 2140

Comment

• Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
                          Нямам спомен да ти кажа честно. Не знам защо имам спомен, че беше софийска рег. Но си беше пичага дет я кара. Дет се вика без никакви драми, спазване на треактория, дори като се прибирах обратно в лентата, дадох мигач, пича отпусна леко газта, че да не ме притеснява. А и идваше завой след правата. Много уважавам такива водачи, които слагат вниманието на пътя пред всичко.
                          Червено черна ако беше Да ти издам че не е е500, а от редките Е60 AMG 124-ка с 6,0 V8 381 кончета
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Червено черна ако беше Да ти издам че не е е500, а от редките Е60 AMG 124-ка с 6,0 V8 381 кончета
                            Не , беше си черен металик.

AR 155 2.0 16v SUPER
                            Moskvich 2140

Comment

• Първоначално публикувано от rijko Покажи съобщение
                              Браво
                              Аз за катърите познах, сега да ти кажа ли ивремето ти на пистата в с.Калояново Или да ти го оставя за изненада от 0.59сек. до 1.005сек.
                              Ама ще ми трябваш като навигатор на борда Ако си навит и съгласен, заповядай да направим този резултат!

AR 155 2.0 16v SUPER
                              Moskvich 2140

Comment

• Не е му мястото тук, но се лепваш зад Венцислав Чилингиров , с Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm 16v и даваш газ, и си готов.
                                А, ела да ти дам едната седалка и колана, нищо,че са червени мерси, не пия, ям кюфте. Хахахааххах
                                Опел Кадет GSI
                                166 2,4 JTD
                                ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

Working...
                                X