Известие

Collapse
No announcement yet.

Проект 147 1.9 JTD 8V Z-Еdition до към 200++

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kelesha Покажи съобщение
    Бобо според мен се бъркаш, няма вариант с тва турбо колата да направи пик на момента при същите обороти при които го прави със сток турбото т.е 500 оборота по надолу, но ако имаш графика на колата за която говориш пусни да я видим ? А иначе налягането на което финализирахме е 1.9бара, а скрииншота с буста не е актуален т.е не е финалния, тва е скрииншот от настройките там и мощността все още е с около 20kw надолу
    Възможно е да се бъркам Тони ма сега като гледам кво си писал за бууста - май разбрах кво става Начи графика нямам щото е на хартия и си е в клиента, но колата вървеше на 1.5 налягане с тая турбина и просто 1,5 бара турбината ги прави на около 2200 и затва е и ефекта с нм Другото е че незнам дали сте пипали геометрията от там е възможно да се постигнат леко по-добри резултати в ниските
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Темата ще бъде почистена и от тук нататък стриктно по правилата.
      145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

• Змей да питам
        сега като си с този МАП сензор
        от къде четеш температура на въздуха
        от дебитомера или от МАП сензора?
        Last edited by голямата риба; d.m.y г., 01:39.

Comment

• Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
          Змей да питам
          сега като си с този МАП сензор
          от къде четеш температура на въздуха
          от дебитомера или от МАП сензора?
          Моите уважения, но на гатанки ли ще си играем или ще се изпитваме?
          SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
          SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
          SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

• не
            доколкото знам си с ЕДЦ15Ц7
            при който се мери само температура на постъпващият въздух, като датчика е в дебитомера
            докато на този МАП който ползваш ти има вграден също температурен датчик, който мери температура на въздуха в пълнителният колектор
            като второто според мен е доста по добре, защото дава по ясна представа за нещата.
            при него вариант ЕКУ-то малко или много ще хване ако има промени по железата(кулер, голяма турбо и т.н.)

просто питам дали някой е минал по този път или ще съм пионер
            Last edited by голямата риба; d.m.y г., 01:38.

Comment

не
              при който се мери само температура на постъпващият въздух, като датчика е в дебитомера
              докато на този МАП който ползваш ти има вграден също температурен датчик, който мери температура на въздуха в пълнителният колектор
              като второто според мен е доста по добре, защото дава по ясна представа за нещата.
              при него вариант ЕКУ-то малко или много ще хване ако има промени по железата(кулер, голяма турбо и т.н.)

Аве пионере как ще смениш алгоритъма в еку-то който смята температура в засмукването оригинално - на всичкото отгоре мапа е от ЕДЦ16 което има алгоритми за смятане и на студеното и на топлото
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

не

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Аве пионере как ще смениш алгоритъма в еку-то който смята температура в засмукването оригинално - на всичкото отгоре мапа е от ЕДЦ16 което има алгоритми за смятане и на студеното и на топлото
                Както Бобо уточни на EDC15-генетично, посредством мас метъра му е заложено да измерва температура на постъпващия в смукателя въздух, а измерващия температура 4-ти пин на мап сензора ми е просто изолиран...

Иначе рибока е прав, при (0 281 002 437) нещата са доста по-усъвършенствувани, като всичко разбира се започва от EDC16 и май само, най-най-видните пионери знаят това...
                Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 11:30.

Comment

• Време е да разбуним малко духовите, да не земе си помисли някой, че спя зимен сън...

Та така момчета, ситуацията е като в онази реклама..."Ееее нааай-накрая го открих...истинския 8C цвят"!

От известно време колата е в бокса и се подготвя за (дай Боже) финалното си боядисване.

Прилагам малко работни снимки и няколко проби на него...The Precious!

Ефекта го вижгдате сами...потресаващ!!!
                  Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 01:18.

Comment

• Другата година може да спечелиш първо място на Итал феста за тунинг.
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

• Ааааа, кефите ме, няма отказване докато не се постигне желания резултат.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                        Другата година може да спечелиш първо място на Итал феста за тунинг.
                        Дано!
                        Май и тази година трябваше, ама ... нейсе
                        sigpic

Comment

• Мале... цвят трепач
                          Евала
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ааа супер! Кога да да я чакаме на срещите, да я видим с новия цвят
                            Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

• Змей, май още не си сменил тротоарния бояджия?
                              Ей, не взимаш от дума
                              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                                Другата година може да спечелиш първо място на Итал феста за тунинг.
                                На всички стана ясно, че таз година журето бе купено, но догодина и тва нема да им помогне...

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                                Ааааа, кефите ме, няма отказване докато не се постигне желания резултат.
                                Така е колега, до последно бой с нескопосаните бояджии...

Първоначално публикувано от badmadafaka
                                А защо "истинският", какво му беше на стария цвят, доколкото имам спомени и той беше 8С, или...?
                                Иначе на снимките изглежда интересно но все пак не мисля, че може да се разбере от снимка какъв е точно ефекта "на живо"... Все пак от снимките се загатва, че говорим за "ефекта WOW"
                                Изискващата се при първото ми боядисване многослойна технология на пръскане и спецификата на самия цвят 8C (VR202B), бе по силите на много малко бояджии в БГ, включително и на тогавашния ми, та заради полувинчатия резултат малко време останах с него и прибягнах до друг "бояджия" и друг тип боя...

Иначе снимките са 6 мегапикселови макро изображения, които обаче няма как на 100% разбира се да пресъздадат истински смразяващия отенък на боята...

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                                Змей, май още не си сменил тротоарния бояджия?
                                Ей, не взимаш от дума
                                Ти баткааааа, мигача остави на нас, щот пилците се брояяяят...знаеш кога!
                                Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 09:48.

Comment

Working...
                                X