Известие

Collapse
No announcement yet.

АЛФА 156 от2.5v6 към 3.0v6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• АЛФА 156 от2.5v6 към 3.0v6

След дълго чудене,скочих във джаза.Не знам,колко е тунинг този проект,по скоро целта е индивидуалност.Реших мотора да е 3.0,заради звукът и това че не съм чувал за 156 с 3.0 мотор в БГ.Днес извадих "стария" мотор,утре се надявам да кача "новия".За сега толкова.
    Attached Files
    Last edited by radostin_ivanov; d.m.y г., 21:43.
    Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Поздравления.
    155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Успех колега и дано всичко мине по план

Иначе първата снимка с чадъра, който на кадъра изглежда, че е сложен за да е в сянка двигателя, се е получила много яка снимка

И все пак намери малко по-хубав апарат за снимки, че не всеки ден се правят трансплантации на двигатели 3.0 24v

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
      AR 155 2.0 16v SUPER
      Toyota Corolla 2014 S Premium
      Moskvich 2140

Comment

Качването на мотора остава за тази събота,тъй като вчера доста се забавих с лапите и други дреболии.Маховика ще бъде от 2.5,които е с близо 2.5 кг по лек(комплект с съединителя).Относно снимките следващия път ще снимам с апарат.

Comment

Евала,колега!
          Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Звучи много интересно , успех в начинанието
            sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
            155 2.0 16V ....евридейката
            ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
            ex. 155 1.8 8V

Comment

Най-накрая мотора е в коша,още малко и ще палим.Благодаря на хората които безпокоя по телефона.
              Attached Files
              Last edited by radostin_ivanov; d.m.y г., 21:42.

Comment

Успех колега

Comment

Вчера запали.Имам някакъв шум от ролка които те първа трябва да бъде отстранен,а уж мотора е обслужван 4000км преди да дойде в мен.

Comment

Браво колега! Радвам се, че имаш развитие по проекта. Провери много внимателно от къде идва шума, защото ако е от ангренажа може да стане голяма и скъпа беля питай ме как знам ха ха.
                    Много ти благодаря за капака, който ми прати! Днес го измих и почистих, ще седи перфектно най-отпред в коша на 75та
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
                      Вчера запали.Имам някакъв шум от ролка които те първа трябва да бъде отстранен,а уж мотора е обслужван 4000км преди да дойде в мен.
                      Айде честито
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Дано колегата не се разсърди, че използвам неговата тема, но просто не ми се започва нова. Та, въпроса ми е следния: Някой правил ли е конверсия от туин спарк към V6 на 156? Интересува ме 6-ка ще може ли да се кара със скоростната кутия от тс-а и изобщо какво трябва да се преправи като цяло?
                        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Скоростите на ТС са неприложими с В6. Трябва да се направи целия моторен отсек наново. Най-добре се случва с кола донор.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                            Скоростите на ТС са неприложими с В6. Трябва да се направи целия моторен отсек наново. Най-добре се случва с кола донор.
                            Значи стават двигател, скорости, еку и половината дивотиии покраи 6-ка(може би пропускам много неща). Горе доло какви пари би излязла тази интервенция и според вас оправдана ли е финансово?
                            www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Това обаче вече наистина си е за отделна тема. Нека модераторите се погрижат и съм готов да разискваме надълго и широко
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                              X