Първоначално публикувано от d1am0nd
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Фиат Брава проект
Collapse
X
-
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
Тааа отново неприятен развой на събитията, този път се предадох с полирането защото не можах да намеря парцалче за полиране и отидох до един човек да го свърши набързо, оказва се обаче, че самия метал ще стане на петна след около месец. Човека каза, че е пробвал по подобен начин някакви тръбички и ги е пръскал с лак и пак са ръждясали.... Та минаваме на вариант - никелиране/хромиране
Обаче някой може ли да ми каже някакви ориентировъчни цени и места за тези неща ?
Не е важно колко имаш под капака, а колко имаш в главата !
Comment
-
Такааа, благодаря на модератора който поразчисти последната страничка и сега, следващия въпрос като оставим на страни двигателя който вече съм решил да е 20V Turbo предполагам от някоя Kappa. И така главата на двигателя от Капа може ли да бъде сменен с такъв от Купе (просто за да пише FIAT а не LANCIA) и другите въпроси - Волан, странични огледала и салон от Купе стават ли на Брава ?
Не е важно колко имаш под капака, а колко имаш в главата !
Comment
-
Първоначално публикувано от d1am0nd Покажи съобщениеТакааа, благодаря на модератора който поразчисти последната страничка и сега, следващия въпрос като оставим на страни двигателя който вече съм решил да е 20V Turbo предполагам от някоя Kappa. И така главата на двигателя от Капа може ли да бъде сменен с такъв от Купе (просто за да пише FIAT а не LANCIA) и другите въпроси - Волан, странични огледала и салон от Купе стават ли на Брава ?
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Пич, не бях чел темата защото мислех, че е мултимедия тунинг, което мен лично не ме влече, но сега чета тука Ти и Бобо пишете за некви турбо мании...
Без да се засягаш (защото съм абсолютно наясно, че всеки има право да се занимава и харчи парите си където и както си иска), но просто си купи Фиат Купе Турбо, Ланча Нова Делта турбо (има и 5 врати), Алфа 155 Ку 4, Ланчии Капа / Купе турбо и т.н. Кеф ти 16V и 20V. Стегни си въпростната кола и си готов. Тия коли с изключения може да си намериш до 10 000 лева в добро състояние, да не кажа, че има и за 3-4 хиляди лева.. па после им сложи колкото искаш бас каси и светлини
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1gj9e2
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1gj9qw
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1gja1u
Ако мислиш, че ще си направиш хубава Брава с поне два пъти повече пари от съвета ми по-горе, няма да се справиш.
Тия коли - окачвания, траснмисии и т.н. са ги мислили хората.... не търси топлата вода
Успех иначе, крастата си е краста...
п.с. Имай на предвид, че Бравата е най-евтино изработеното купе от тази платформа.
п.с.2 Тва с надписа ме изкърти....Last edited by ne0; d.m.y г., 19:53.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениеПич, не бях чел темата защото мислех, че е мултимедия тунинг, което мен лично не ме влече, но сега чета тука Ти и Бобо пишете за некви турбо мании...
Без да се засягаш (защото съм абсолютно наясно, че всеки има право да се занимава и харчи парите си където и както си иска), но просто си купи Фиат Купе Турбо, Ланча Нова Делта турбо (има и 5 врати), Алфа 155 Ку 4, Ланчии Капа / Купе турбо и т.н. Кеф ти 16V и 20V. Стегни си въпростната кола и си готов. Тия коли с изключения може да си намериш до 10 000 лева в добро състояние, да не кажа, че има и за 3-4 хиляди лева.. па после им сложи колкото искаш бас каси и светлини
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1gj9e2
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1gj9qw
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1gja1u
Ако мислиш, че ще си направиш хубава Брава с поне два пъти повече пари от съвета ми по-горе, няма да се справиш.
Тия коли - окачвания, траснмисии и т.н. са ги мислили хората.... не търси топлата вода
Успех иначе, крастата си е краста...
п.с. Имай на предвид, че Бравата е най-евтино изработеното купе от тази платформа.
п.с.2 Тва с надписа ме изкърти....
Нямаш никаква идея какъв е филма в който искаш да влезешMercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от d1am0ndЗа парите е така, но те и до сега не са наляти малко по нея. Както сам каза крастата си е краста.
При такива проекти, ако не си наясно с финансовата част още от самото начало, то има голяма вероятност колата ти да остане на трупчета и разглобена бая време или най-лошото да си остане във вечен проект...
Естествено, няма по-голям кеф от това да направиш нещо, което само по себе си е уникално и не се вижда всеки ден по улиците (сам каза, че няма друга Брава 20в турбо в БГ), но всичко е въпрос на финансова възможност преди всичко, защото части и хора, които да ти направят колата, такава каквато си поискаш има, така че прецени си и действайЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Колега с риск да прозвуча и аз като черна станция, ще ти кажа, че колегите те съветват правилно. Единственият начин при който нещата да станат "като истински" е да имаш под ръка кола донор, от която да си свалиш постепенно всичко(до болтчетата и щипките за кабелите ако щеш). Защото в процеса на работа ще изникнат още 1000 неща и проекта ще стане доста по-скъп, тъй като ще купуваш частите на парче, също така и доооста по-дълъг.Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
Само ще кажа едно нещо, което всички не са споменали
Колега, замислял ли си, че ще дойде един хубав момент в който ще искаш за себе си кола ежедневка? Просто кола да я товариш с багаж и да я дрънкаш насам натам.
От опит ти го казвам, ако искаш кола ежедневка, то до 150 коня кола е просто повече от достатъчно! хем има динамика (не като турбо кола, но си е пак динамика), хем с газова уредба, може и да не минаваш границата от 10 литра на 100 км газ.
Турбо кола (тунингована с по 200-250++++ к.с) за ежедневка , просто няма как да стане. дори за дълги разстояния ще става само ако имаш тиха генерация и комфортно окачване. А ти предпоалгам ще искаш не само турбо кола за драг.
Нено те съветва много добре, ако си решил да имаш кола "за кеф" , ако имаш мерака, желанието както и финансите да си го позволиш, взими си примерно едно фиат купе 16в турбо.
Правиш му една пълна ревизия (мога ти помогна по това отношение) , стягаш колата, бюджета ти трябва да почва с поне 7000 лв. , и вече ще имаш кола за кеф , както и кола за ежедневието!
Това е.
Мисля, че този въпрос го изчерпахме, когато решиш и вземеш решение, може ни питаш нещо конкретно и ще видим с какво може да помогнем
---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:16 ----------
Сетих се за трети варянт ...
зимаш едно Пунто за ежедневка и Бравото го правиш турпедо
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Ами аз вече имам кола ежедневка за това подготвям Бравата за нещо по така, но като гледам май доста пари ще хвърчат.... Догодина се надявам да хвана студентска бригада та да мога да осъществя турбо проекта, ако не... остава чистия петак и така ....Не е важно колко имаш под капака, а колко имаш в главата !
Comment
-
Ай ся, да направил това а не онова.....
Ми да си купи направо Алди S3, кеф му после 300к.с. кеф му 600к.с.......
Момчето явно си държи на Бравата и иска да си е направи както му е кефффффф!!!
Ся аз мноооо ни ги разбирам, но ще предложа един друг вариант дет подочух че става!
Взимаш си Браво HGT за донор и си прехвърляш всичко нужно на Бравата, по нататък си купуваш ковани карантии за този мотор, правят ти колектор турбинка и т.н.........
До колкото разбрах имало такива Бравота направени и то сполучливо......
Ся не казвам, че това ще е лесно или мнооо евтино просто е вариант.....
Щом ти е на сърце, имаш желание и възможност, направи си е като искаш.....
Мога да те поздравя за проекта и ти пожелавам успех за напред!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Интересно ми е дали на 20V turbo мотора буталата са заводски подсилени или са същите като на атмосверката и само е разреден мотора. Ако са подсилени заводски, може да си търси направо нови оригинални колегатаEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
Comment