Известие

Collapse
No announcement yet.

Леко раздвижване на 2.0TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
    Тоа па пак сипа с черпака
    Стига отказвахте човека от колата бре, има си мерак, нека си я посъживи малко. Ся че тоя мотор нее няква бигачка е ясно, но си мисля че малко коли ще си изкарат заводските коне на диното. И както той си каза за 2 бона толкоз- сега ще попитам пък за 2 бона какво да си купи човека дето да е по-добро от тая алфа... няй опел астра ли дет освен мотора и няма нищо хубаво в нея и той дори нее произведен от опел...или па гоуф ГТИиии
    Аз никога несъм бил фен на Свинспарка, но в случая за коли до 3 бона си е вариант

Епа ако сиромах човек - джей... ти... ди... сто и петнаееесе конье с един чЕп ще прибива почти всеки леко моднат с така познатите до болка "чип, филтЕр и генерация" туин спарк

Ако пък си по-ларж за 3500-4000 скачаш на джей... ти... ди... 1.9 16в, чипосваш и 2.5-ците почват да притреперват
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Aбе тея 115 коньовите мъртъвци леко ме съмнява да бягат повече от спарк в кондиция ама айде, да кажем че не разбирам.
      Иначе и 300 да вдига за 12 секунди жейтиди, пак ще си остане неприятен тракалник.
      Не всичко е вървеж в тея коли, има и звук и риспонс и обороти и вибрации... и душа ако щете.

Уж сте алфисти, а разсъждавате като голфаджии с тди-та.
      156 2.0TS

Comment

Темата ти е в тунинг проекти - тоест, ако трябва да си пишем сериозно, ще е за модификации отнасящи се до подобряването на вървежа или на право, или на писта със завои. ----> http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40265

Тези неща за душата, сърцето, за това колко са ни хубави, здрави и прекрасни 15--16 годишните каляски и прочие е за раздел Общи Приказки...

Виждам по аватара, че си от Плевен Като си в България пиши - аз почти всеки месец имам път към града, тъкмо да сверим 2.0-ката ти със 1.9 115ка. За звука се съгласявам, че е по-добър на бензиката, само ако вариатора ти е в добро здраве и не трака
        Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 01:45.
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
          Aбе тея 115 коньовите мъртъвци леко ме съмнява да бягат повече от спарк в кондиция ама айде, да кажем че не разбирам.
          Иначе и 300 да вдига за 12 секунди жейтиди, пак ще си остане неприятен тракалник.
          Не всичко е вървеж в тея коли, има и звук и риспонс и обороти и вибрации... и душа ако щете.

Уж сте алфисти, а разсъждавате като голфаджии с тди-та.
          115-ка jtd с ремап хич не е мъртво да ти кажа. И аз се кафя на респонса и оборотите на атмосферка бензин ама за да се развърви twin spark-а си трябват всичките неща, които ти реши да не правиш (валове, маховик, колектор, т.н). Също грозната истина е, че ако парите за едни валове и генерация ги налееш в едно jtd ще има дооста по сериозен краен резултат. А наистина тази тема защо е в този раздел?
          Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
          Fiat Brava JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Темата ти е в тунинг проекти - тоест, ако трябва да си пишем сериозно, ще е за модификации отнасящи се до подобряването на вървежа или на право, или на писта със завои. ----> http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40265

Тези неща за душата, сърцето, за това колко са ни хубави, здрави и прекрасни 15--16 годишните каляски и прочие е за раздел Общи Приказки...

Виждам по аватара, че си от Плевен Като си в България пиши - аз почти всеки месец имам път към града, тъкмо да сверим 2.0-ката ти със 1.9 115ка. За звука се съгласявам, че е по-добър на бензиката, само ако вариатора ти е в добро здраве и не трака
            Раздела е за тунинг, а темата е за 2.0ТС. Така че няма нужда да намесваме агротехниката повече.

Иначе няма проблем, ще се обадя.

Лятото пробвах една А3-ка 1.9TDI 131 с чип...
            Взе ми старта, 2ра го изравних, 3та го минах и на 4-та остана много назад... Два пъти повторихме, същия резултат.
            Колкото повече се увеличава скоростта, толкова повече се увеличава разстоянието.

Не мога да преценя в какво състояние ми е навеса, щото не съм карал много такива, но в сравнение с на един приятел 1.8тс , моя върви доста по-добре.
            Спокойно си прави 200 на 4-та , на 5та не съм пробвал колко ще стигне.

Вариатора не трака, дебитомера(бош) и свещите са на 20к км, катализатор няма, карана е само с 10в60 досега.
            138к реални км от втори собственик я взех, евтинко заради проблеми със съединителя.
            Рикамби оригинали комплект съединител, лагер помпа, горна помпа и tutela течност и няма такъв проблем вече

Първоначално публикувано от Mony Покажи съобщение
            А наистина тази тема защо е в този раздел?
            Защо не?
            Питам каквото ме интересува, който има желание си споделя знанията.
            Колегата онзи ден, който обясни за главите и гарнитурите беше много полезен и му благодаря.
            Има и друга систематизирана информация за колектори и валове...
            Някой друг ако реши да тунингова 2.0тс ще отвори тази тема и ще му е полезна и на него.
            Не вярвам да пречи на някого. : )
            Last edited by dhtj; d.m.y г., 02:15.
            156 2.0TS

Comment

Класика, JTD vs Twin Spark скоро не се беше случвало.........

Comment

Абе по-скоро класическата сентенция : "Кога стана циганче, кога ти почерня гъза?"

FIAT Coupe 16VT

Comment

Не виждам защо хвърляте човекът,който е с атмосферка,срещу турбиниран двигател? Аз предлагам на тая 115-ка да и клънцем охлювчето,и да видим тогава "на кой му е по голям".Що пък да не пробваме и с 2.4?Някой желаещ?
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

На пътя като те набара някой с турбо кюмбе, да не би да му даваш аварийки, къси-дълги и да го отбиваш в дясната лента, за да му откачаш охлюва Обикновено, никой не те пита атмосферка ли си, турбо ли си. Като си решил да даваш газ, настъпваш, колкото може и се вижда "на кой колко му........................................... бега колата"

FIAT Coupe 16VT

Comment

• И двамата сте прави по принцип.
                      На пътя наистина ниой не го Е..е кво има под капака ти и щом си 'захапал" или караш или гледаш отзад. Но и другото е вярно че видиш ли никой не сравнява турбо бензин с турбодизел ,ами все приравняваме с атмосверни бензинояди....
                      в крайна сметка кой квото го кефи си кара и всеки според сиромашията както се казва. аз съм си решил проблема и карам турбо бензин и то Нее някой 1.8-2литра за да не ме отупа някой умрело 3.0тди
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• По-скоро темата не трябва да се казва "Леко раздвижване на 2.0TS", а "Как да върнем избягалите коне в конюшната"
                        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                          Но и другото е вярно че видиш ли никой не сравнява турбо бензин с турбодизел ,ами все приравняваме с атмосверни бензинояди....
                          Никакъв проблем не са турбо дизелите...
                          Във времето на тоя ТС - 98г , дизеловите печки, които алфа са предлагали са били 136 и 105 коня, пълна скръб.
                          Бмв имаха известния Тдс 2.5 143 коня, а ВАГ 90 и 110 коня тди... И душегуба в аудитата 2.5 150 коня, който е по умрял и от ТДС-а

Всичките доста по-спрели от ТС. Ето и какво са мислили хората за тях по това време. https://youtu.be/DkyWrT5HE_w

И 20 години по късно тея антиавтомобили идват в България, затапват се всички възможни ЕГР-и, ДПФ-и и катализатори и Ганьо си мисли че кара спортна кола... Докато трови останалата част от населението с черни сажди.

Айде нема нужда. Кларксон за дизеловите алфи казва че са за хора, които биха харесали Мона Лиза с мустак... Хора лишени от вкус

Друга беше целта на темата де, не знам кой намеси ДАП-аджийската техника, но той е виновен.
                          156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение

Ето и какво са мислили хората за тях по това време. https://youtu.be/DkyWrT5HE_w

И 20 години по късно тея антиавтомобили идват в България, затапват се всички възможни ЕГР-и, ДПФ-и и катализатори и Ганьо си мисли че кара спортна кола... Докато трови останалата част от населението с черни сажди.

Друга беше целта на темата де, не знам кой намеси ДАП-аджийската техника, но той е виновен.
                            От клипа, който си дал поне аз, с моя скромен английски разбирам, че чичката първоначално се чуди как може в алфа да сложат дизелов двигател, но после като покара каза, че звука е най-добрият, който е чувал от дизел, и че е впечатлен от динамичните характеристики на колата. Накрая посланието е - покарайте и вие - може напълно да си промените представата за "дизела".

От чисто любопитство да те питам тази твоята 156-ца Туин Спарк първа кола ли ти е? Ако е така, разбирам ентусиазма ти.

Иначе за кюмбето (JTD) е мнооого далече е от определението "спортна", също толкова далеч, колкото е и туин спарка. Но фактите са, че с чип жтд-то върви доста по-приятно от туин спарк също с чип. Ти не се съгласяваш, в което няма лошо. Единственият начин е да се убедиш на живо.

Каквото и да си говорим единствената 156-ца, която може да се нарече спортна е GTA, всичко друго са си средностатистически 15-18 годишни МПС-та

Сега остава колегата да туинингова 2.0 TС-а и да покаже нагледно в темата какво и как е направил, за да не стане и тази поредната, в която само си хабим клавиатурите

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Както и факта че JTD без чип е същата работа като TS-ка.
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                                Както и факта че JTD без чип е същата работа като TS-ка.
                                Така е. Съгласен съм. Аз написах и по-горе нито едното, нито другото е критерии за "бърз" автомобил. Нормална кола, за да си вършиш ежедневната работа и да стигаш от т.А до т.Б.

Въпроса беше, че колегата иска да туинингова ТС-а. Което в пари, за да се случи нещо трябва да вкара поне едни 2000лв (валове, генерация, работа по главата, преправяне на софтуера). Докато в жтд, ако се налеят същите тези 2000лв, резултата ще е доста по-добър.

С оглед на това се опитахме няколко човека да му подскажем да не се хвърля в "тежкия" тунинг на ТС, а като има мерак да я чипоса и да спре до там, но пак нещата се объраха на дизел-бензин.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                                X