Известие

Collapse
No announcement yet.

Леко раздвижване на 2.0TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    До 100 обаче е страшно времето.
    2.5 193 коня по каталог е 7.3 до 100, а това е слязло до 7.04...

Иначе наистина ли може 14.4 със 185 коня?
    Щото един приятел имаше алпина 280 коня и даваше 14.8-14.9с
    Според мен преди да се пристъпи към добавяне на коне към туинскрапа, задължително трябва да се направи основен ремонт на мотора. Защото като се прави нещо, то да се направи като хората и после да няма изненади.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• На мен ми е интересно какъв е този "чип", който се обсъжда в темата.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Ремап.
        Пренаписана горивна карта, променени моменти на запалване, на вариатора и на клапите на колектора.

При стоков мотор се печелят 8-12коня в целия работен диапазон.
        Може и повече ако нямаш катализатори и имаш друг филтър.
        156 2.0TS

Comment

• Блажени са верующите

Comment

Ремап.
            Пренаписана горивна карта, променени моменти на запалване, на вариатора и на клапите на колектора.

При стоков мотор се печелят 8-12коня в целия работен диапазон.
            Може и повече ако нямаш катализатори и имаш друг филтър.
            Нищо не се печели,в най-добрия случай,просто заместваш "умрелите" коне.И в крайна сметка се връщаш в началото.
            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

• Коя фирма го е правила? Как да разбера дали и моята кола, не е дошла ремапната от чужбина?
              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Имаше едно клипче в ютуб , но сега не мога да го намеря.
                Французин мисля че беше с правен колектор, друг регулатор на горивото, чип, откачени балансиращи валове, правен интейк мисля че като моя, олекотен маховик и шайба даваше 7.04 сек до 100.

185-190 коня беше, ще го потърся пак, един с боядисан капак на мотора....
                Тия коне само с това правено ще излязат ама някой друг път от ТС. Или с 20% корекция на стенда
                А да нападаш тук хората, които са ти отговорили, че не могат е малко несериозно, защото може би всички, които са писали по темата са видяли доста повече в тунинга от теб.
                Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                Fiat Brava JTD

Comment

• Той колегата ако знаеше , че стоково ТС е доста далече от обявените 155кс...

Comment

• Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
                    Коя фирма го е правила? Как да разбера дали и моята кола, не е дошла ремапната от чужбина?

С MES излиза коя е датата на последната промяна на софтуера на ECU-то.
                    Също може са видиш и къде ти е ограничителя на оборотите.

Иначе спарка може да даде малко коне, ако има заминали свещи, дебитомер или ламбда основно.
                    Не нападам никого, само споменавам че хората в Европа са ги мерили и правили тея коли, когато ние в Бг още сме ги гледали по списанията и сме припадали.

Вади си точно 154-155 коня 2.0 спарк Евро 2 ако всичко му е както трябва.
                    Следващите версии с трите катализатора вече са по скопени и вадят 142-3 коня мисля.
                    1.6 пък има 2-3 коня повече от обявеното, а 3.2 - 7-8 повече. А jts-а е 20 назад...
                    Обяснявах го това преди няколко страници и дино графики качих.
                    156 2.0TS

Comment

• Защо ли не се учудвам... Никой от "знаещите и разбиращите" професори не ми отговори ма въпроса, а само се подиграват на колегата и изкарват някакво чудо на техниката Тс и никой никога не е изкарвал 190коня от него. Явно пак спирам да следя форума.. Със здраве!

Comment

• ne0 е изкарал 192 коня, като пише, че е със стокова електроника и още няколко стокови работи. Наистина прекалявате.. Не знам какво му е правено по мотора ама не мисля, че е викан ядрен физик.
                        Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                        Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                          Защо ли не се учудвам... Никой от "знаещите и разбиращите" професори не ми отговори ма въпроса, а само се подиграват на колегата и изкарват някакво чудо на техниката Тс и никой никога не е изкарвал 190коня от него. Явно пак спирам да следя форума.. Със здраве!
                          Честно да ти кажа и аз не знам какво се чудиш...На няколко пъти се каза в темата, че за да стане над 170-180 реални , а не виртуални коне на кола с 2.0ТС трябва да се смени почти всичко между предния и задния регистрационен номер

Ако някой от вас, които сте все на контра на това, което ви се говори, постигне РЕАЛНИ 190+ коня с препилване леко на главъТЪ, чип, филтЕР и генерация, моля покажете си творенията замерени на дино стенд или пък на 400м на някой от официалните кръгове по Драг, където техниката си е техника, а не клипс у вебокса или тубата с чичо Гошо, къде си снима по нанадолнище километража 0-100 = 7сек
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщение
                            ne0 е изкарал 192 коня, като пише, че е със стокова електроника и още няколко стокови работи. Наистина прекалявате.. Не знам какво му е правено по мотора ама не мисля, че е викан ядрен физик.
                            На ненко наистина много малко неща са му останали стокови за тези коне. Положени са доста труд и средства докато стане това кое е.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• В крайна сметка, не е ли жалко, че в раздел "Тунинг проекти" видяхме за 17 страници, един спарк, с нов дебитомер и ламбда, чиито собственик има съмнения, че има ремап?
                              А ще видим ли нещо наистина наточено, различно от средностатистическия заглъхнал спарк?
                              Виждал съм извънземни, но няма!

Comment

• Да се направи един атмосферен спарк 190+ к.с. са нужни около 3500-4000 лв.

Дали ще видиш такъв?
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X