Известие

Collapse
No announcement yet.

Проект 147 FaceLift тип Rosso 8C Competizione

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проект 147 FaceLift тип Rosso 8C Competizione

Много хора ще ме попитат защо?!?

Защото една Алфа просто трябва да бъде червена! (Zmeycho)

Всичко започна с нахлуване на налудничевата идея в главата ми, че искам цвят 8C Competizione да заблести на палавницата ми!

След некратко щуро ровене из Италиански и Английски форуми за издирване на името и номера на боята случайно нещеш ли взема, че изгря слънце и на моята нивка!

Тук вече започва истинския филм и последваха толкова премеждия и перипетии, че бояджията ми от бодър и жизнерадостен човек в началото, за кратко се превърна в дълбоко нещастен и депресиран такъв...
    Защо ли...?!

Та общо взето всички оплътнения,кори,врати,капаци,брони,фарове и т.н. бяха тотално разглобени за основна смяна на цвета!

По каталог боядисването се оказа 6 слойно +3 слоя лак в общо 12 ръце!

Самата боя по рецепта е ацетонова и иска черна основа, а не сива както искат обикновените червени металици!
    След това се нанасят 2 слоя определен червен тембър +2 слоя сиво-прозрачен металик с лъскави частици и накрая се пръска самата червена боя, която по принцип почти няма покривност и е съставена от 80% биндер!

Технологията на боядсиване се оказа невероятно сложно нещо, като пръскането на последния слой задължително се извършва под ъгъл 45 градуса, в противен случай всичко отива по дяволите!

Снимки на заводския ми сребрист металик преди вълнуващия епизод на "Пълна Промяна"

Малко работни снимки с екшън елементи в тях...

Ако някой се зачуди защо, на някои от снимките колата ми има и сив и черен шприц ще му отговоря:

Получи се така, защото в началото майстора ми знаеше, че искам червен цвят...нооо незнаеше каква умопомръчаваща идея се зараждаше в главата ми и още по-малко знаеше, какво точно го очаква завалията...

Та след месец и нещо на родилни мъки идеята ми бе осъществена!

Разбира се с някои дребни забележки, като например това, че цялата ми предница след интервенцията е леко поразместена,ноо всико ще се оправя в движение...

Следват някои официални снимки на завършения, вече проект Rosso 8C Copmetizione 202/B

Надявам се, че ви харесва...
    Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 23:35.
    SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
    SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
    SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Супер е колата Няма нещо , което да не ми харесва в нея , а и дори да има не мисля , че трябва да се съобразяваш с мнението ми Голяма красавица е
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

Убавица.
      alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Колега ,това е първия 8ц в България
        Евала за ентусиазма и търпението което имаш.
        Евала и за страхотната идея.
        Би ли споделил на лично,колко долу-горе излиза подобна интервенция,че ми вкара много лоши идеи с този твоя проект
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Да не би да си махнал страхотните джанти или си със зимно гуми на новите снимки ?
          П.С. Страхотна е колата !
          Un Amore Grande!
          Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
          Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
          http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Първоначално публикувано от bokota Покажи съобщение
            Да не би да си махнал страхотните джанти или си със зимно гуми на новите снимки ?
            П.С. Страхотна е колата !
            Благодаря колеги!

На снимките колата просто е с 16-ките, които ги ползвам на зимните ми гуми
            За нищо на Света не бих се разделил със 17-ките от 8C

Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 15:41.

Comment

Змейчо луд, трябва ти слънчев ден, хубав апарат и някой , който може да снима !
              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Уникалната
                Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK '99 selespeed
                Създадена, за да впечатлява

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                  Змейчо луд, трябва ти слънчев ден, хубав апарат и някой , който може да снима !
                  Еххх бате Митко...бате Миткооо

Поради независещи от мен причини слънце както виждаш няма и затова се задоволих с това, което има...

Апарата ми не е "уж" semi-професионален като твоя, но прави задоволителни снимки...

Колкото до коментара ти за "този който може да снима" шш'мЪ извиниш, ма той брутално ще бъде подминат от моя страна...

п.п. Ни ми са плюнчи в темите ми земи са оправяй,че неделната среща наближава...
                  Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 23:06.

Comment

Ми най-смисленото дето мога да кажа е............неАм думи
                    мене ме нема, в целата схема........

Comment

браво за ентусизма,и наистина страхотно се е получило накрая
                      Но след всичко това как ще ти даде сърце да я караш,особенно в това зимно време-имам предвид постоянно хвърчащи камъчета и луга от други коли...
                      или недай си боже някой заплез да я натисне или одере
                      146 Turbo

Comment

Браво, уникално и стои тоя цвят.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Еххх ... просто уникална и аз имам намерение да боядисам моята ама сега с др. проект съм се захванал
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Представям си със 17-ките как ще изглежда..........
                            Би ли споделил колко пари ти излезе всичко? Ако искаш не отговаряй, но и на мен ми предстои пребоядисване, но в същия цвят, та трябва да поопипам почвата!
                            ОЛИЧНА РАБОТА И УНИКАЛЕН РЕЗУЛТАТ
                            Много се радвам като видя такива ентусиасти със добри идеи
                            147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

брат невероятно но факт една от наи красивите е в целия форум :O

Comment

Working...
                              X