Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов член на форума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов член на форума

Здравейте,
    От 1 седмица имам Алфа 156, 1.9 JTD '98.

Колата е много приятна, но си има неща за оправяне - климатикът е празен, стрелката за налично гориво не работи, не ми светят доста от нещата по таблото, тръбата от интеркулера към турбото е повредена, пепелникът не работи.

Аз успях да си оправя сам един бутон на радиото - пластинката беше изкривена, смених с такава на по-неупотребяван бутон.

Ключът е оригинален на алфа, но в изключително занемарено състояние. Изчистих го. Бих желал да сменя дръжката. Вътре имаше платка, реших, че е имобилайзер, но се оказа централно. Платката работи, макар, че малкото бутонче е счупено и трябва да се подмени.

Вчера се оказа, че акумулаторът е празен и се наложи днес в това неприятно време да я дърпаме до сервиз. Приключение си беше.

Та още известно време ще трябва, за да я вкараме в идеално състояние.

Всички проблеми са дребни, затова едно по едно ги оправяй и се радвай на колата
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от raz0r Покажи съобщение
      Здравейте,
      От 1 седмица имам Алфа 156, 1.9 JTD '98.

Колата е много приятна, но си има неща за оправяне - климатикът е празен, стрелката за налично гориво не работи, не ми светят доста от нещата по таблото, тръбата от интеркулера към турбото е повредена, пепелникът не работи.

Аз успях да си оправя сам един бутон на радиото - пластинката беше изкривена, смених с такава на по-неупотребяван бутон.

Ключът е оригинален на алфа, но в изключително занемарено състояние. Изчистих го. Бих желал да сменя дръжката. Вътре имаше платка, реших, че е имобилайзер, но се оказа централно. Платката работи, макар, че малкото бутонче е счупено и трябва да се подмени.

Вчера се оказа, че акумулаторът е празен и се наложи днес в това неприятно време да я дърпаме до сервиз. Приключение си беше.

Честито за колата и добре дошъл при нас!

Ако нямаш нищо против, ще преместя темата в подходящия раздел.

Comment

Ха честито и от мен
        Със здраве да й се радваш точно толкова време, колкото ти е по сърце

...
        Чудесно желание - стискам палци да го постигнеш, макар че с нашите капризни глезанки, винаги има поне още една емоция за дооправяне

За добро или лошо, това е част от тръпката
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Честито!Много усмивки с италианката!!!

Comment

Пожелавам ти много безаварийни километри
            Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
            Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Comment

Честито!!! Мого безавариини и много щастливи моменти с коптора
              Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Честита Алфа,и като оправиш проблемите това да са последните
                Alfa 155 1.7,1.8 ex
                Alfa 166 2.4 3 ex
                155 1.8 MY 95 sport

Comment

Честито и добре дошъл.Добър избор на автомобил си направил въпреки лошата ходова част ще останеш много доволен от поведението и на пътя.Човек веднъж качи ли се на читава Алфа остава верен на марката.А и между другото много готин цвят и хайде честито и много добри моменти, километри и спомени да си натрупате заедно.
                  Alfa Romeo 156-2.4jtd 'Турбо Въглища' Alfa Romeo 145-1.6 Boxer 'Италианското Порше' Alfa Romeo 156-2.0 Twin Spark 'Донора' Aprilia SR 50 H2O 2006 'Баси резачката'Honda CBR 600 F2

Comment

Благодаря.
                    Откъде мога да си купя нова кутия за ключ (атачната снимка)? Искам да си оправя ключа и централното.

Освен това къде мога да подменя минибутона на платката на централното в ключа?

Искам и втори ключ да си извадя, та ако някой ме насочи къде мога да свърша всичко наведнъж, ще съм благодарен.

Търсих такива кутиики в китайските сайтове, но не намерих.
                    Attached Files

Comment

На много места предлагат да ти извадят червен ключ, на който може да се сложи чипа на имобилайзера, но те нямат място за платката. Аз съм с отделна аларма.
                      Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
                      Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

И аз съм с отделно дистанционно за алармата, но в ключа има платка, която чрез проба и грешка открих, че е дистанционно.

Не знам дали в моя ключ има имобилайзер. Как да разбера?

Отде да намеря кутия за платката?

Comment

добре дошъл,колега...и аз съм от скоро във форума и това да има с кой да си говориш за любимата колата ,прави притежанието и още по-приятно на Алфа....
                          sigpic

Comment

Честитка! Да си я караш с "КЕФ"
                            Un Amore Grande!
                            Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
                            Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
                            http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

И аз съм с отделно дистанционно за алармата, но в ключа има платка, която чрез проба и грешка открих, че е дистанционно.

Не знам дали в моя ключ има имобилайзер. Как да разбера?

Отде да намеря кутия за платката?
                              Първо добре дошъл при нас и да ти е честита колата.

А сега .. имаш имобилайзер можеш да се убедиш по следния начин - като дадеш на контакт ти светва лампа CODE с ключ над нея , когато лампата изгасне ключа е разпознат и можеш да запалиш Колкото до кутийката на ключа - по-добре отиди да ти направят прибиращ се (мисля , че има и с червени кутии ако имаш претенции)
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Working...
                              X