Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на алфа ромео

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на алфа ромео

Здравейте,
    Не съм сигурна дали мястото на темата ми е тук, така че ако администраторите решат нека я изтрият. Утре ще си купувам алфа 147 и съм много щастлива, тъй като това ще е първата ми кола(взех книжка преди месец ). И тъй като съм млад шофьор и все пак момиче, което няма никаква представа от коли, а и няма кой да ми помогне искам да попитам каква е процедурата по закупуване и регистрация на колата? Мисля, че не трябва да се сменят номерата тъй като си има номера и продавача е от моя град, но наистина нямам никаква представа. Ще съм безкрайно благодарна ако се намери някой търпелив потребител който може да ми обясни стъпка по стъпка какво да правя и да ми даде представа колко пари ще ми трябват за регистрацията

Първо, добре дошла в клуба и успешна покупка!
    Процедурата накратко е следната:
    Продавачът трябва да е извадил удостоверение за даначна оценка на автомобила.С него и другите документи отивате при нотариус.Заплаща се такса за нотариуса и държавна такса, която е процент от цената записана в договора, най-често данъчната оценка, защото не може да е по ниска от това.Гледаш да са налице всички документи на автомобила - талони/малък и голям/,застраховка,платени данъци.Ако те съмнява нещо по колата, преди прехвърлянето отиваш в сервиз за оглед и диагностика.
    След нотариуса, отиваш в КАТ.Удоволствието е около 60лв, без смяна на номерата.
    От там отиваш при застраховател за застрахователна оценка и до един месец трябва да идеш с всички бумаги в данъчното и да внесеш такса за придобиване 2% от застрахователната оценка за придобиването на автомобила и данък, ако не е платен от предния собственик за цялата година.
    Ми това е.
    Успех!
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Благодаря за отговора
      А трябва ли да плащам еко такса? Гражднската отговорност е платена до 10ти април тази година - и нея ли трябва да платя преди да отида в КАТ?
      И друг въпрос - в Кат с колата ли трябва да отида и мога ли да шофирам преди да съм правила всички документи ( в КАТ, в данъчното...)

Comment

Привет! Моята версия отговори на твоите въпроси - ако колата е регистрирана в България и с български номера, отивате със собственика при нотариус - там се представя големия талон на МПС - то, застрахователна оценка и квитанция за платени данъци, като до юни 2012 г. може да се представя и бележка за платен данък от миналата година т.е.2011 г., т.к. за текущата година данъка до юни е дължим, но не и изискуем (моят съвет е да настояваш за данъка за текущата година или поне за първата му вноска за шестмесечието). Таксата при нотариуса се определя от стойността, която ще искате да посочите с продавача в договора - на 1000 лева продажна цена и 1000 лева застрахователна оценка примерно би следвало да платиш около 115 лева такса, като в сумата се включва нот.такса, местен данък, написване на документите и застрахователната оценка като документ (повечето нот. кантори изготвят застр. оценки). След нотариуса с усмивка отиваш в КАТ където се изисква представяне на старите талони, договора за покупко - продажба, квитанцията за данъка и валидна гражданска (щом е до 10 -ти април, трябва нова). За всяка община е различно, но в Бургас, за смяна на талон се заплащат около 30 лева, за смяна на талон и номера 60 лева. Ако постоянните ви адреси (т.е. тези по лична карта) са ви еднакви т.е. твоя и на продавача, ще смениш само талони в КАТ, без номера, ако ти си от друга Община по постоянен адрес сменяш и талон и номера. Ако ще се сменя само талон можеш да отидеш в КАТ и без колата. Колата следва да се регистрира в срок до 14 дни след сключването и заверяването на договора за покупко - продажба. Можеш да управляваш МПС-то, но задължително с договора за покупко - продажба, за да няма актове. След КАТ се посещава данъчното, срокът за регистрация там е 2-месеца от датата на сключване на договора с продавача. В данъчното се ходи с новите талони вече на твое име, договора, застрахователна оценка и квитанция за платен местен данък, която нотариуса следва да ти даде и се попълва една бланкетна декларация по чл.54 ЗМДТ. Еко такса ако колата е регистрирана вече в КАТ от продавача не следва да заплащаш. Таксата се дължи за коли нов внос, които не са регистрирани в БГ.

Comment

Благодаря за отговорите, много ми помогнаха Дано утре всичко мине по мед и масло! И дано да се окаже здрава машинката, че не се виждам да ходя по сервизи

Comment

Първоначално публикувано от lalagirl Покажи съобщение
            Благодаря за отговорите, много ми помогнаха Дано утре всичко мине по мед и масло! И дано да се окаже здрава машинката, че не се виждам да ходя по сервизи
            За какви пари ти я продава ? Ако не е тайна разбирасе И двигателя какъв е ?
            156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Моля! Щах да забравя покрай обясненията да изразя положителните си впечатления от въпросния модел. Карам 147-ца с дизелов агрегат, не знам ти на какво си се спряла, но колата е приятна за шофиране, икономична (за дизела говоря), красива на външен вид, с малко по-скъпички части, но при редовно обслужване и поддържане не е болка за умиране. Заслужава си машинката ако човек попадне на читав екземпляр. Успех.
              П.С. По повод сервизите, във форума има инфо за няколко препоръчвани горещо от алфисти - не знам дали ще са ти удобни като местоположение, но от малкото опит, който имам ти препоръчвам да караш колата в сервизи, който се занимават усилено и почти само с Алфа, Фиат и Ланчия, за да не те боли главата после от майстори.

Comment

Ето колко си личи че не разбирам от коли Колата всъщност е била 146 не 147 хаха Иначе това е въпросната кола -> http://www.cars.bg/u660168 Мисля, че като за 1ва кола е идеална мммм червеничка

---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 12:12 ----------

тъкмо може да си кажете мнението като разбиращи къде къде повече

Comment

[QUOTE=lalagirl;1067139]Ето колко си личи че не разбирам от коли Колата всъщност е била 146 не 147 хаха Иначе това е въпросната кола -> http://www.cars.bg/u660168 Мисля, че като за 1ва кола е идеална мммм червеничка

Идеална ти е за първа кола :Д
                  156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

ммм дааа и аз така си мисля много и се раджам и нямам търпение да я карам и педалите са мнооого яки има нарисувани дракончета по тях МНОГО Е КРАСИВА!!!!

Comment

ммм дааа и аз така си мисля много и се раджам и нямам търпение да я карам и педалите са мнооого яки има нарисувани дракончета по тях МНОГО Е КРАСИВА!!!!
                      Мда.....щом ти допада всичко е ок! За първа кола е супер!
                      П.С. Моят съвет е да го накараш продавача да си й оправи документите - т.е. гражданската, техн.преглед и данъците, щото цената я е писал за твърда, поне като няма да сваля от нея всичко по колата документално, а и не само да е наред.
                      П.С. Още един съвет, мини задължително през някой сервиз и попитай дали ще могат да ти огледат колата преди да я купиш - една диагностика (оглед) по ходовата част и по двигателя не би следвало да ти коства повече от 20/30 лева. Успех!

Comment

Ще му кажа да ги оправи, но пък да не вземе да каже в такъв случай няма да я продам Ако не иска аз ще си ги платя Иначе за преглед и аз си мислех да я заведем, сега даже се ровя в интернет да намеря къде да я заведем Нямам търпение да идва утре и Алфонсо да е мой

Comment

Колата беше на един съсед! И мисля, че беше 1.6. - първо.
                          Второ - не е нов внос
                          Казват, че поддържана в Италия незнам си кво. Според мен глупости
                          Лично звука не ми харесваше, и не мога да кажа че е поддържана.
                          Всеки да прави каквото си иска Казвам като очевидец
                          Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                          146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                          Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Ако не иска аз ще си ги платя

Това ми звучи доста мазохистично настроено от твоя страна !
                            Има оферти за подобни коли на по - ниски цени, а примерно по-нови години или пък "по - добре изглеждащи" т.е. предложената ти оферта не е манна небесна.....ако ме разбираш!
                            П.С. Що не погледнеш 145 или три врати не те устройват!

Comment

един съвет и от мен,ако ти поемаш разходите по прехвърлянето изтеглиси от нета договор за покупко -продажба ,мисля че и някаква декларация имаше и си ги попълни ти (нищо сложно) така ще спестиш минимум 60-70 лв. ако ти ги изготвя нотариуса
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                              http://vbox7.com/play:mb32a77d3a

Comment

Working...
                              X