Известие

Collapse
No announcement yet.

Качеството на бензин/газ в България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Помпата съм е сменял миналата година, тогава и чистих резервоара, нямаше почти кой знае какви боклуци, все пак е пластмасов.....преди това сумати пъти съм свършвал бензина....не е кой знае какъв проблем....това е моята кола, а не на някой друг....не би трябвало да се тревожите толкова много.....
    Като ти свърши бензина, когато караш на бензин, не е страшно, защото го усещаш веднага и помпата няма време да се стопи.

Лошото е когато караш на газ, пък помпата върти на сухо.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Лично аз така и не разбирам смисъла на предложеният експеримент! В смисъл - ако се тества едно и също по спецификация гориво - добре. Ще разберем дали в бензиностанция 1, горивото е по зле/по добро от това на бензиностанция 2. Ама случаят не е такъв.
      Боби твърди че си "усеща" колата и тя работи по добре с по качествено гориво, като иска с това да докаже, че "навън" горивото е по качествено. Дотук - добре. Обаче като доказателство трябва да послужи тест на две различни горива у нас, като се надява че това косвено ще потвърди твърдението му. Междувремено - Боби се съгласява че пътните условия могат да променят с до 30 процента консумацията на едно и също гориво, но твърди че усеща повишена консумация с 1/100 заради по качествено гориво. Без да взима предвид пътните условия, разбира се.
      Ако 2-те коли са с различни гуми , експеримента вече е безсмислен, да не говорим и за износване на двигател скорости и спортни лепенки..... Само Еко може да спечели 2 бири....
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        Ако 2-те коли са с различни гуми , експеримента вече е безсмислен, да не говорим и за износване на двигател скорости и спортни лепенки..... Само Еко може да спечели 2 бири....
        Нямам против Еко да пие бира на аванта, заслужава си го, но... иде реч за една и съща кола. Смисъл обаче все така липсва. Или трябва да се тества гориво "отвън" срешу съответното нашенско, или да се тества "усетът" на Боби в съответните условия.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Е така е като не си чел цялата тема или спора за самият облог.....колата е една, горивата са различни и шоферите пак са различни.....а да видими сега, как ще вземеш 300 лв... който ги желаеше по назад.....
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Е така е като не си чел цялата тема или спора за самият облог.....колата е една, горивата са различни и шоферите пак са различни.....а да видими сега, как ще вземеш 300 лв... който ги желаеше по назад.....
            Е нема, хванахте ме, не съм я чел. Четох заглавието и реших че искате с 2 коли да проверите коя ще стигне по далече с бензин от различни бензиностанции.....
            Разминах се с кинтите мамка му...
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Като ти свърши бензина, когато караш на бензин, не е страшно, защото го усещаш веднага и помпата няма време да се стопи.

Лошото е когато караш на газ, пък помпата върти на сухо.
              Разбрах, какво имаш предвид....колата ми никога не е карана на газ...за 26 години това е трета помпа, която сменям....естествено...първата кара най дълго...

---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
              Е нема, хванахте ме, не съм я чел. Четох заглавието и реших че искате с 2 коли да проверите коя ще стигне по далече с бензин от различни бензиностанции.....
              Разминах се с кинтите мамка му...
              Що бе... може да пробваш....то е като национална лотария България...)

Comment

Що бе... може да пробваш....то е като национална лотария България...)
                Добре де, а как ще върнете колата в началната точка за 2-та проба? Или 1-я път по баира нагоре, 2-я надолу ?
                Предлагам този който има повече нужда от пари да кара надолу....

Comment

Добре де, а как ще върнете колата в началната точка за 2-та проба? Или 1-я път по баира нагоре, 2-я надолу ?
                  С междинно доливане, което допълнително усмисля експеримента.

Comment

Може и да е дърпаме....)....Иван ти каза....не бъдете перфекционисти, че при едното измерване ще има 5 л. товар повече....при второто ще го изравним с бира за Екото....)

Comment

Може и да е дърпаме....)....Иван ти каза....не бъдете перфекционисти, че при едното измерване ще има 5 л. товар повече....при второто ще го изравним с бира за Екото....)
                      Олеле! Ами..... то.... бирата я бях пропуснал.
                      И мезето! Ако ще го карате да пие бира без мезе, ще осведомя съответните правозащитни организации.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Олеле! Ами..... то.... бирата я бях пропуснал.
                        И мезето! Ако ще го карате да пие бира без мезе, ще осведомя съответните правозащитни организации.
                        )...а бе ще му вземем чипс, че е по лек...)

Comment

)...а бе ще му вземем чипс, че е по лек...)
                          Зависи колко чипс яде.....
                          Ама пак ся кое е по леко 300 грама чичс или 300 грама овчарска салата....

Comment

Хайде да не влизаме в народният фолклор за кило памук и кило олово.....шопа казал памука е по лек, другият спореш казал не, еднакво тежат....тогава шопа пояснил, нека на твоята глава да падне кило олово, а на моята кило памук....

Comment

Чипс докато чака да източвате - нормално. Ама за бирата ще му трябва мезе. По презумпция, у нас - печено агне. Понеже не обичам, допускам че и Еко може да не обича. В такъв случай може на теле да отидем, може на омари(2 бири-2 омара) или... знам ли. За адвокатите е важно да има, каквото там си избере.

Comment

• ...така и нашият спор, да, ама не...

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:21 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Чипс докато чака да източвате - нормално. Ама за бирата ще му трябва мезе. По презумпция, у нас - печено агне. Понеже не обичам, допускам че и Еко може да не обича. В такъв случай може на теле да отидем, може на омари(2 бири-2 омара) или... знам ли. За адвокатите е важно да има, каквото там си избере.
                                Стига бе...аз съм му предложил допълнителен бонус.....по напред в темата....добре, че не ме обвиниха в подкуп...но повечето четат през ред.....и споделят това което мислят, а не осмислят, това което им се казва...)

Comment

Working...
                                X