Известие

Collapse
No announcement yet.

Ег(б)ати и тъпата държава сме.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Боби няма как да обясни, защото не е икономист, а прост потребител и разсъждава от тая гледна точка......БГА Балкан според мен не струваше 1 лв.....а национално богатство, според мен енергетика, телекомуникации не се отдават на чужди фирми а е ресурс, който трябва да го управлява държавата......относно цифрово програмните стругове не съм запознат, ако се отнася за завода в Радомир......но биха могли да се използват, а не да отидат за скраб, колкото и остарели да са....то и Кремиковци бе грешка, ама го държаха до последно за да лапат от него.....селското стопанство го разбиха, раздадоха нивите на хората, а след това ги излъгаха с компесаторките и им ги прибраха за жълти стотинки.....и всичко това е от липсва на закони.....и това го прави една политическа върхушка за да се обогати.....
    Иване, това съм видял, това съм преживял и не мога да говоря за.....как си представям демокрацията и преходът от централизирана, към пазарна икономика....защото съм живял през това време В България, а не в Норвегия например....
    Ами и аз не съм икономист, и аз тук живях. и аз гледах и виждах.
    Обаче има елементарна логика. Не може да продадеш фирма, която има милиони дългове за много пари. В един момент, държавата(аз, ти , той) или трябва да плати дълговете и да пусне
    фирмата на търг(пазарна стойност), или да търси инвеститор, който да я придобие на символична цена и да плати дълговете.
    Нали точно в условията на държавна собственост тая фирма е натрупала дълговете бе!? Какъв ресурс е нещо, което ти бърка в джоба? Я виж БДЖ! И не само, ама да не става дълго...
    Неее, износът на всеки струг е струвал толкова на нещастният българин. Посочи ми една причина, някой(който и да е той), да придобие фабрика(която и да е тя) и да я разсипе, ако може да печели от нейното производство.
    Всяка една машина която доживее смяната на технологията е вече скрап. Никакъв смисъл няма да "пазиш" един стар струг, ако конкурентът ти ползва роботизирани линии за производство. Пазарната икономика налага старото да си ходи в Надин.
    Мисленето ни обаче, няма как да се подмени. Поне не лесно.
    Често казваш - няма закони. За Крум напоняш. Хайде ми кажи - какво като по закон ако крадеш ти режат ръката, ако няма палач, да ти я отреже. Нали като влизахме в ЕС, се отваряха едни глави. Какви бяха тия глави според теб?

п.п. Айде да ти дам още "за дъвкане". Преди да приватизират комуникациите, в БТК така и не дочаках да ми открият собствен пост. 15г чакане. Две години след като я приватизираха имах и АДСЛ вече. 15 г по късно и мобилен и стационарен и интернет. Да , вярно, технологиите се развиха бурно тъкмо тогава. Ама телефонът отдавна е измислен. Дуплекс! Може да си градиш асоциации.
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:27.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Ами и аз не съм икономист, и аз тук живях. и аз гледах и виждах.
      Обаче има елементарна логика. Не може да продадеш фирма, която има милиони дългове за много пари. В един момент, държавата(аз, ти , той) или трябва да плати дълговете и да пусне
      фирмата на търг(пазарна стойност), или да търси инвеститор, който да я придобие на символична цена и да плати дълговете.
      Нали точно в условията на държавна собственост тая фирма е натрупала дълговете бе!? Какъв ресурс е нещо, което ти бърка в джоба? Я виж БДЖ! И не само, ама да не става дълго...
      Неее, износът на всеки струг е струвал толкова на нещастният българин. Посочи ми една причина, някой(който и да е той), да придобие фабрика(която и да е тя) и да я разсипе, ако може да печели от нейното производство.
      Всяка една машина която доживее смяната на технологията е вече скрап. Никакъв смисъл няма да "пазиш" един стар струг, ако конкурентът ти ползва роботизирани линии за производство. Пазарната икономика налага старото да си ходи в Надин.
      Мисленето ни обаче, няма как да се подмени. Поне не лесно.
      Често казваш - няма закони. За Крум напоняш. Хайде ми кажи - какво като по закон ако крадеш ти режат ръката, ако няма палач, да ти я отреже. Нали като влизахме в ЕС, се отваряха едни глави. Какви бяха тия глави според теб?
      Е то точно при нас липсва палача образно казано и за това тая безнаказаност.....
      Много объркано ми обесняаш....за фабрики и еди какви си задължения....обявени за фалит....три пъти чета и се чудя за какво ми го казваш това....аз споменах само за едно надграждане....е например с БДЖ...ами дай според теб да го фалираме, да върнем релсите в Надин и точка....според мен може да се използва инфраструктората да се развива в посока печалба,, управлението е важно, това е рентабилен и икономичен транспорт....ама ние дай да го съсипем.....след това ще дойдат японците, ще ни спретнат един добър железопътен транспорт и ще им плащат и внуците на наште деца.... а не машиниста да краде нафта, защото му е ниска заплатата или такъв му е мантилета, шефа да подписва вредящи договори, защото така му изнася лично......та точно си трябват Крумови закони........смятам, че си изразявам ясно мисленето.....не казвам, че е правилно...просто така го виждам.....кажи сега, ти как го виждаш....аз ще ходя да си сипя едно....

---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:39 ----------

Така се получава, защото като вкараме каруцата в калта си я оставаме там да затъне, а не се мъчим да е изтеглим.....след като затъне едно предприятие и не се вземат мерки в самото начало се стига до задълженията в милиони и то не защото е нерентабилно, а защото е грешно управлявано, или се търси друг вид печалба от цялата ситуация или има интерес конкуренцията....

---------- Post added at 20:05 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

Та надграждане за мен е да го развиваш, но ти ме зачекна за други неща.....те и телекомуникациите можеше да се развият, а не да се дадат на чужди фирми.....и да ти подскажа....една от тия фирми направи покритие на цялата страна благодарение на старите релейни станции на военните......
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Е то точно при нас липсва палача образно казано и за това тая безнаказаност.....
        Много объркано ми обесняаш....за фабрики и еди какви си задължения....обявени за фалит....три пъти чета и се чудя за какво ми го казваш това....аз споменах само за едно надграждане....е например с БДЖ...ами дай според теб да го фалираме, да върнем релсите в Надин и точка....според мен може да се използва инфраструктората да се развива в посока печалба,, управлението е важно, това е рентабилен и икономичен транспорт....ама ние дай да го съсипем.....след това ще дойдат японците, ще ни спретнат един добър железопътен транспорт и ще им плащат и внуците на наште деца.... а не машиниста да краде нафта, защото му е ниска заплатата или такъв му е мантилета, шефа да подписва вредящи договори, защото така му изнася лично......та точно си трябват Крумови закони........смятам, че си изразявам ясно мисленето.....не казвам, че е правилно...просто така го виждам.....кажи сега, ти как го виждаш....аз ще ходя да си сипя едно....
        Нямам идея как да обясня очевидното. Законът е правило, написано на хартия. Това го "мъдрят" депутатите. Изпълнителната власт се оправя с доказването на престъпленията(полиция и прокуратура), съдебната власт с наказанията и пак изпълнителната с прилагането. Най общо. При нас е хаос. Поне според мен и ...хм...... европейската комисия.
        Даже не съм сигурен - къде се "помещава" "следствието" в момента. Едно е сигурно - законите ни са съгласувани с европейското законодателство. Тоест - не законите са проблем.
        Прилагането е. Има много нюанси. Но е най краткото обяснение на което съм способен.
        Няма значение дали по закон трябва да даваш мигач, когато променяш посоката на движение, ако пред катаджия не го правиш и не те спрат и глобят. Няма значение дали те спират и ти пишат акт, ако обжалваш и делото 7-8 г не вижда съдебна зала.
        Нямам идея как да обясня по ясно, но ще опитам оше вееднъж.
        В условията на държавно управление, дадена фирма трупа дългове. Идва демокрацията, пред министерството стои следната дилема - какво да правим.
        Вариянт 1 - не даваме пенсии на пенсионерите и заплати на полицаите и плащаме дълговете. За да може тоя "ресурс" да продължи да трупа дългове, които да плащаме.
        Вариянт 2 - горното, но като платим дълговете, продаваме на който предложи най много. Поне няма да трупаме дългове
        Вариянт 3 - търсим някой, който да се "навие" да плати дълговете, да вложи някой долар и да управлява разумно тоя "ресурс". Работните места се запазват, пенсионерите и полицаите си получават плащанията.
        Вариянт 4 - плащаме дълговете, прекратяваме всякакви социални плащания и влагаме още няколко милиарда(заем), за да направим това което не е правено години наред, с идеята че ще станем световен лидер във въздухоплаването, щото пазарът ние - никакъв.
        Избери си вариянт или предложи друг.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Пич, Боби.Какви релейни станции те гонят бе? Това кое време и кой свят живееш?
          Нали трябва съвместимост между бг техниката за комуникации и останалият свят?
          През май 1996 г стартира първият GSM оператор в България, в останалият цивилизован свят- САЩ например още през 1988г., Как ще ги съвместиш- аналогов с цифров?

А как смяташ от "директора" на соцпредприятие, изпечен лъжец и крадец, преизпълняващ предсрочно "петилетката" за "третилетка" или за 2 години да създадеш успешен мениджър в пазарна икономика?

Вземи прочети нещо от Алвин Тофлър написано през последните 40 години и, не се излагайте повече.Предсказал е сриването на комунизма/социализма още през 1979 година...

Плановата икономика е икономика основана на лъжа...

Старите "кадри" саботираха "новият ред" и най-вече новото мислене ..
          Не им харесваше "новият ред", защото те вече не бяха важните, нямаха това значение което им се придаваше преди по действието на "старият ред" - БКП не е "ръководна партия" според конституцията, НЯМАШЕ ДУМАТА за съдбата на този народ...

А бре ей, кой се е отказал доброволно от началническа позиция и от власт..???

Власт от комунист и сланина от прасе се взима само с нож и кръв...

Аз от 2009 година досега ползвам само и единствено мобилен интернет и на лаптопи и на телефони...

В Радомир машините са внесени морално остарели...
          Тогава нищо не се знаеше за "енергийна ефективност"...???

От такива машини и "соцдиректори" ли имаш очаквания "да осигурят бъдещето на твоите деца и внуци".???
          Ми то си ги обрекал на имиграция без никакъв шанс за друго...
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
            Пич, Боби.Какви релейни станции те гонят бе? Това кое време и кой свят живееш?
            Нали трябва съвместимост между бг техниката за комуникации и останалият свят?
            През май 1996 г стартира първият GSM оператор в България, в останалият цивилизован свят- САЩ например още през 1988г., Как ще ги съвместиш- аналогов с цифров?

А как смяташ от "директора" на соцпредприятие, изпечен лъжец и крадец, преизпълняващ предсрочно "петилетката" за "третилетка" или за 2 години да създадеш успешен мениджър в пазарна икономика?

Вземи прочети нещо от Алвин Тофлър написано през последните 40 години и, не се излагайте повече.Предсказал е сриването на комунизма/социализма още през 1979 година...

Плановата икономика е икономика основана на лъжа...

Старите "кадри" саботираха "новият ред" и най-вече новото мислене ..
            Не им харесваше "новият ред", защото те вече не бяха важните, нямаха това значение което им се придаваше преди по действието на "старият ред" - БКП не е "ръководна партия" според конституцията, НЯМАШЕ ДУМАТА за съдбата на този народ...

А бре ей, кой се е отказал доброволно от началническа позиция и от власт..???

Власт от комунист и сланина от прасе се взима само с нож и кръв...

Аз от 2009 година досега ползвам само и единствено мобилен интернет и на лаптопи и на телефони...

В Радомир машините са внесени морално остарели...
            Тогава нищо не се знаеше за "енергийна ефективност"...???

От такива машини и "соцдиректори" ли имаш очаквания "да осигурят бъдещето на твоите деца и внуци".???
            Ми то си ги обрекал на имиграция без никакъв шанс за друго...
            Готин, преди да опонираш, помисли и разсъждавай.......относно релейните станции ще се опитам да ти променя мнението, как въпросният мобилен оператор се е възползвал.....за да изгради мрежа с покритие, мобилният оператор поставя клетки....тези клетки по възможност трябва да покриват по голям периметър на обхват, за да се изградят тези клетки и да са функционални трябва да се намерят точните коти(точки) където да се поставят...за тези неща си трябва проучване, средства време и т.н.......но се оказва, че това е бивша разработка на военните както казва бай Шиле в едно познато шоу....тоез, вече има дадена и изградена структура и е нужно въпросната компания само да подмени техниката, какъв, аналогов, какъв цифров те преследва, аз на свой ред да те попитам....)......така и с нерентабилни предприятия и заводи, можеше да се получи, тоез чрез управление на средства, а не да се разграбват и продават за жълти стотинки...не ми се влиза в полемики......относно комунисти, социалисти, социалдемократи и т.н....моля те не ми говори, защото май си правиш грешни изводи от това дет ти говоря.....баща ми, бог да го прости човека е репресиран, точно от този режим е.....офицер от милицията....идва донос, че баща му, тоез дядо ми е бил търговец на кожи в миналото (капиталистическа утрепка)....тоез не става за партиен член, не може да заема ръководна длъжност и го отстраняват....та на времето, имаше кадри и добри специалисти и не зависеше от генералният директор, а от партиният секретар...тоез той беше над всички....и ако той е педал, цялото предприятие са педали.....но не всички бяха такива...ако ме разбираш....имаше, знаещи и можещи хора.....тоез добри кадри.....а кой, какво искал и саботирал си далеч от истината и от кухнята на самата политика след 10 ноември......защото тези който бяха отхвърлени по време на соц режима не потърсиха реванш, а такъв потърсиха тези който бяха отстранени по некадърност и яхнаха новата вълна....и затова 30 години преход и още нищо ....това ти го казвам относно кадрите......и недей ми казва кой да чета.....тоез едва ли на тия години, на който съм ще ми промениш мнението....просто разсъждавам различно, а не това което диктуват медиите при социализма и сега.....в тях няма разлика......но ти май се влияеш от нещо чуто, но не и изпитано.....и пак ще ти повторя ненавиждам комунизма....и не говори за моите деца, как, защо и какво ще стане.....постарал съм се да ги възпитам.....това не означава, ще ще ми наследят виждането.....и накрая преди да цитираш прочети добре какво е написано, осмисли го и тогава го прави, а не да се хванеш за няколко думи и да си изливаш знанията......разбери, аз съм тъп и последователен във всяка тема в която споря....ако се върнеш от начало до край и ми прочетеш постовете ще разбереш смисъла на това.....но не забравяй да си припониш и своите постове
            Поздрави....
            Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:33.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Нямам идея как да обясня очевидното. Законът е правило, написано на хартия. Това го "мъдрят" депутатите. Изпълнителната власт се оправя с доказването на престъпленията(полиция и прокуратура), съдебната власт с наказанията и пак изпълнителната с прилагането. Най общо. При нас е хаос. Поне според мен и ...хм...... европейската комисия.
              Даже не съм сигурен - къде се "помещава" "следствието" в момента. Едно е сигурно - законите ни са съгласувани с европейското законодателство. Тоест - не законите са проблем.
              Прилагането е. Има много нюанси. Но е най краткото обяснение на което съм способен.
              Няма значение дали по закон трябва да даваш мигач, когато променяш посоката на движение, ако пред катаджия не го правиш и не те спрат и глобят. Няма значение дали те спират и ти пишат акт, ако обжалваш и делото 7-8 г не вижда съдебна зала.
              Нямам идея как да обясня по ясно, но ще опитам оше вееднъж.
              В условията на държавно управление, дадена фирма трупа дългове. Идва демокрацията, пред министерството стои следната дилема - какво да правим.
              Вариянт 1 - не даваме пенсии на пенсионерите и заплати на полицаите и плащаме дълговете. За да може тоя "ресурс" да продължи да трупа дългове, които да плащаме.
              Вариянт 2 - горното, но като платим дълговете, продаваме на който предложи най много. Поне няма да трупаме дългове
              Вариянт 3 - търсим някой, който да се "навие" да плати дълговете, да вложи някой долар и да управлява разумно тоя "ресурс". Работните места се запазват, пенсионерите и полицаите си получават плащанията.
              Вариянт 4 - плащаме дълговете, прекратяваме всякакви социални плащания и влагаме още няколко милиарда(заем), за да направим това което не е правено години наред, с идеята че ще станем световен лидер във въздухоплаването, щото пазарът ние - никакъв.
              Избери си вариянт или предложи друг.
              Това, че законите са ни съгласувани с евросъюза е бош лаф...тоез те ни спускат директиви, който нашето законодателство не ебава.....мога да ти дам пример.....трета година водя дело с топлофикация и не ми се говори какъв жмел е...адвокатката ми се обосновава на три европейски директиви и то обнародвани, а съдът и казва кур....е за туй ги чекна тез закони.....няма равни по създаването им.....
              Относно вариантите.....не съм специалист за да взимам решение....Но имам правото като гласоподавател, гражданин, който си плаща данъците да поискам наказателна отговорност, на тези, който са ни докарали до там, за да ми предлагаш тези варианти
              ....и то аз да ги решавам ебати....)
              Все пак ми харесват разсъжденията ти, макар, че по някой път ме объркват....това е може би, защото, моят ценз е по нисък.....умееш да спориш добре....задай ми някое друго въпросче, че на тия горните варианти ще ме скъсаш, ако ти бях студент...)
              Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:28.

Comment

• Споко бе Бобка,даж и Прасето не се палише толкова,а то соцдемократ го дава,демек има и политическа доктрина която да защитава.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                  Споко бе Бобка,даж и Прасето не се палише толкова,а то соцдемократ го дава,демек има и политическа доктрина която да защитава.
                  А бе вярно, какво се обяснявам, все едно съм участвал в някоя политическа формация..)

Comment

• Ако имаше нещо свестно което произвеждаме в телекомуникационната техника комунягите щяха да го изнасят на Запад за $$$$$ и нямаше цял един строй да фалира.

Като гледам последните 75 години има само внос на техника в България.Имам предвид да изнасяме завършен готов за ползване продукт, а не части за такъв...

Да не говорим, че БТК до приватизацията си имаше за "телекомуникационни" централи "Сименс" произведени и инсталирани през далечната 1937 година.Във всички бивши окръжни, сега областни градове БТК бяха с такива централи.Имам познат от квартала влезна през 1993 година студент в "Пощенския" университет, сега по Телекомуникации и далекосъобщения София-град ми те ги учеха на техниката от 1937 година...

Сам си направи изводите какви "специалисти" и "кадри " е произвеждал този "университет".Той някога май беше институт.

Всяка техника си има собствени параметри и изисква ново планиране от начало/основи.То ако ставаше така както го представяш/мислиш Мерцедес щяха още да използват автомобилни гуми и колела от 1937 година в днешните си автомобили...

Новите параметри на новата техника изискват нови обучени кадри...

То по комунизма нямаше и резервни части и всичко се поправяше с подръчни самоделни материали/приспособления...

Такъв "кадър" трудно ще го обучиш в новите правила, практики и начин на мислене...

То и затова България се "метлее" още между комунизма и капитализма - начина на мислене умира най-трудно и трябват едни 40-70 години лутане в пустинята...

А "Сименс" централите ги подмениха едва след приватизацията, като тази от Пазарджик я изпратиха за музея на Сименс, като най-дълго работилата Сименс централа в Света...

А писанията ти са в стил ""Що в заводите за сглобяване на Москвич, не започнахме да произвеждаме Мерцедес S класа???"

Щото тук никой не работеше и не беше научен на това а просто "лъжеше че работи, а те ме лъжат че ми плащат заплата".
                    С такова мислене и световни концерни като Даймлер не могат да се преборят за един ден, месец или година...

Като измре старото поколение, с новото поколение ще може да се градят нови основи на нещо ново...
                    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 10:32.

Comment

А бе вярно, какво се обяснявам, все едно съм участвал в някоя политическа формация..)
                      Още не си се вмирисал от към главата.Само под мишниците. )

Ама, ако ти направят някое предложение (подкрепено с нова Джулия или Стелвио) да не земеш да откажеш
                      Аз пък ще се позиционирам да съм ти опозиция и ще си ги мерим.
                      Last edited by 546; d.m.y г., 13:04.

Comment

• Що ми се струва, че и двамата сте навлезли във възрастта когато омеква и поне според един много близък мой роднина "Нищо не става..."

Не зная защо, но нямам мераци за Стелвио, а от единствената Джулия която харесвам QUADRIFOGLIO .

Единственото което би могло да ми хареса повече би могло да е само новото GTV, ако има такова, макар че винаги съм бил фен на седаните, а не купетата, вагоните, хечбеците или останалите изгъцизи...

Това купе бих го имал с удоволствие...https://www.motor1.com/news/243767/a...oupe-rendered/

https://www.youtube.com/watch?v=E_W5Hp2huzw

Comment

• А на мен ми се струва, че някой се дърви виртуално, като онанист гледайки порно...и още не е опитал.....но иначе има мнение от разкази на други, роднини.познати ....Моля те, не ме занимавай със своите сексуални представи, придобити от друг, а не от личен опит...само ще ти загатна относно спора ни......нещо. което не можеш да го направиш, създадеш, го купуваш и управляваш, но е твое....е това не ме разбра....тоез телекомуникацията трябва държавата да е управлява, заради самата и сигурност, заради сигурността на бизнеса и т.н....не ми се нрави твоето мислене....тоез ние нямаме кадри, не можем да направим нищо, не може да го управляваме и т.н.... е много робско мислене...с две думи навеждаш се и чакаш някой да те оправи...ай стига бе......
                          ....нещото. като не можеш да го направиш, създадеш, го купуваш и управляваш, но е твое....е това не ме разбра....тоез телекомуникацията трябва държавата да е управлява, заради самата и сигурност, заради сигурността на бизнеса и т.н....т

---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

alfa racer GTA....хайде, като не можеш да спориш, не си избивай комплексите.....ако си постнеш годинките в аватара, ще придобия по реална представа за теб....ние с Андро сме си свършили работата спрямо създаване на поколение......но при теб не знам как стоят нещата...та слушай там твоя познат, за да не изпуснеш времето....))

---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:33 ----------

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                          Още не си се вмирисал от към главата.Само под мишниците. )

Ама, ако ти направят някое предложение (подкрепено с нова Джулия или Стелвио) да не земеш да откажеш
                          Аз пък ще се позиционирам да съм ти опозиция и ще си ги мерим.
                          Глей сега кво става...тия младите джендъри, още не определени, не създали поколение, ама имат мнение....)

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

п.п..иначе вчера се обръснах под мишниците, за да не ти мириша...))
                          Last edited by Бобби; d.m.y г., 16:28.

Comment

Глей сега кво става...тия младите джендъри, още не определени, не създали поколение, ама имат мнение....)

---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

п.п..иначе вчера се обръснах под мишниците, за да не ти мириша...))
                            Щом имат мнение значи ......всичко е точно.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                              А к'во и сте се размрънкали бре- Я ПЛАЩАЙТЕ!!!

Тези ще ги "излекуват" с бензиностанциите на самобслужване които ще ги направят безработни...

Във връзка с изложеното в постовете горе да ви се оплача и аз ...

Купувам акумулатор от Макскар по поръчка през нета.Мутлу 90ah/900a/850a .Написал съм колата модела, мощността и дори кой номер цървули нося...
                              Обажда ми се оператора:

-Поръчали сте акумулатор?
                              -да?
                              -Каква е колата?
                              -Написал съм в поръчката.
                              -Да, ама каква е?
                              -АР 159, 2.4 ДИЗЕЛ 200 мустанга .
                              - Алфа Ромео кой модел?
                              - *&#$###* нали току що ви казах!?!
                              -няма нищо пак ми кажете.

- 159!!!!!
                              (щракане по клавиатура 20-на секунди.....)

-Ама вие сигурен ли сте, че този акумулатор става на тази кола?
                              -Вие го изпратете, останалото е моя работа
                              - Кой ви е номера на рамата?
                              -Да не съм в полицията на разпит?!
                              - Вие знаете ли че тези акумулатори Мутлу не са хубави?
                              -Няма нищо вие ми пратете един
                              -имаме по -добри, можем да ви препоръчаме?

- ИМАТЕ ЛИ МУТЛУ ИЛИ НЕ?!!¡!¡!!!!!!!!!!!

- Ама вие знаете ли, че Мутлу ги ПРОИЗВЕЖДАТ В БЪЛГАРИЯ?!!!!!!!

-Знаете ли какво?
                              -Какво?....???

-ОТМЕНЯМ поръчката, СБОГОМ!!!

Най-дългият и тъп начин да ми кажат, че на страницата си в нета използват "зарибяване" за балами със стоки и цени каквито на практика нямат...
                              На другия ден този капацитет акумулатор изчезна от страницата им...

"Вие поръчайте, а ние ще ви обясним колко тъп сте и ще ви продадем това което ние искаме..."

Днес друг Бг сайт отново ми мрънкаха, как "стоката я нямали, ама тя не била и хубава, а те само днес и само на мен ще ми предложат по добра стока от поръчаната на СПЕЦИАЛНА ЦЕНА"...???

Като им казах, че ще поръчам от другаде ги хвана яд в стил "яжте си сам лайната, не ви щем парите..."

Досега само едно момче успя да ме спечели- нямат марката купе филтър който съм поръчал, но веднага ми предложи Валео който беше с 5-6 лева по скъп за цената на поръчания.

Това което не разбирам е как при поръчка за 200+ лева на 3 стоки, най евтината от които я нямат Но ПРЕДЛАГАТ, не направиха отстъпка да ми продадат друга на себестойност без печалба при положение, че цената е 15-на лева на страницата им и можеха да продадат за тези пари друга марка по-скъпа с 5-7 лева, като за другите 2 стоки печалбата си я взимат, ами вместо това се пробваха да ми набутат част която изобщо не излиза на страницата им че е съвместима, а отгоре на всичко отгоре не знаят и размера на частта която ми предлагат да ми набутат вместо поръчаната и се оказа че е по-голяма по размер....

Искат от 3 поръчани части да спечелят и от трите, като 3-тата я нямат, ама само за да спечелят още 5-6 лева са готови да ми набутат нещо което да си ги чукам в главата...

Безпределна наглост...

Търгашеството да върви, оборот да става ...

АМА ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ КЪТ ПОПОВЕ:

https://www.mediapool.bg/bez-tehnich...ews286455.html
                              Хахаха и аз съм имал подобни случаи Не случайно първо питам по форумите нявкой дап репоръча нещо и от къде да го взема, после действам. Имах случай наскоро с другата ми кола... Отивам в една мога в Пловдив да взема едно гумено чудо, питам има ли, изсипа ми една чанта със скъсани и ми вика 70 лв, бройка, а същото нещо с питане го открих за 100-120 лв. ново ама китайско ( оригиналната гума струва 300 лв между другото :Х ). ... А кви бяха тия 70 лв за скъсани гуми, не разбрах.. Теглих му една селска и си тръгнах, другия клиент дето беше вътре погледна облещено, гледам го след 3 минути и той с празни ръце си тръгва.... Иначе баровеца го чакахме да дойде 2 часа, като дойде още с гурли на носа и надути очи едв боботи, такъв все едно му нарушихме висшестоящия покой ...
                              Газ на трабанта! газов инжекцион

Comment

• За съжаление, новото поколение е заразено от една дебилност, по която се доближават плътно до американската младеж. Те повтарят чужди думи, без да знаят изобщо за какво става въпрос.
                                Понеже засегнахте няколко теми, които са ми близки и съм бил в тях, ще ви ги нахвърлям набързо, а пък който се види -да се замисли.
                                В аналоговата телефония заслужаващите внимание системи са "декадно-стъпковата" и "крос пойнт". Има още няколко, но нито една от тях не заслужава внимание. Очевидно първата е най-сполучлива, защото тя е изхвърлена чак, когато навлиза цифровата телефония, защото никой по електронен път не може да вмести 100 поста в обем около 100 кубически сантиметра, при абсолютна нечувствителност от напрежение и ток. Ето за това са я подарили на Сименс. И тя не е последната, защото я имам такава точно над моя кабинет. Почти никой не я използува, но тя си работи.
                                Цифрова или аналогова, информацията се предава не по радио връзки, а по оптични кабели и трасета от релейните кули първи клас, каквито са тая на Конявската планина, Копитото, Снежанка и връх Ботев. Обаче имаше дебили, "напредничави" онанисти, които искаха да ги унищожат и почти успяха. Днес тези кули си доказаха значимостта.
                                Относно "остарелите" стругове. Стругът е нещо консервативно. Той не се е променил особено за последните сто години. Променила се е периферията. Ето аз, преди около 12-13 години в Гърция на шест наши програмни струга им смених управлението. Хеви-метъла си остана , а съвременното цифрово управление ги направи дори по-добри от някои съвременни боклуци, правени от инженери и техници, но после опоскани, оскубани и одрани от икономистите, като тия от УНСС и НБУ.
                                Така е и с хартиените машини и изобщо цялото ни машиностроене.
                                Един завод или предприятие не можеш да го оцениш по моментното му състояние. Обикновено се говори за пет годишен период, а някои сфери се добавя и елемента национална сигурност. Такива са военните заводи, енергетиката, съобщенията, пътищата , наука образование, медицина, БДЖ...., а про по, за последното.
                                БДЖ е на това дередже, защото точно икономистите го съсипаха. Орязаха състава и останаха само пенсионери и хора със занижени критерии. Ето сега се усетиха и започнаха една кампания за набиране на кадри, но откъде да ги вземеш. Те отдавна са избягали. Някой има интерес на нямаме железопътна мрежа. На първо време това са държавите, които съвсем не ни мислят доброто. На второ място са глупаците, които им пригласят, а на трето престъпниците, които се обогатяват от това. Ще се поясня!
                                БДЖ може да се вдигне на крака много лесно, като това ще бъде много по-безопастно за всички.
                                Просто всички автобусни превози да се поставят под лупа. Така, автобусите вместо да хвърчат по пътищата, мачкайки всички и застрашавайки всички, ще започнат да карат с ограничернията на скоростта и спазвайки закона.
                                Ето виждате, че само законът трябва да се спазва и всичко ще е наред.
                                Относно изостаналостта, аз не знам по какви критерии я определяте и с кого се сравнявате?!
                                Сравнявайте се с подобните ни!
                                Last edited by mordohy; d.m.y г., 11:04.
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X