Първоначално публикувано от Бобби
Покажи съобщение
Обаче има елементарна логика. Не може да продадеш фирма, която има милиони дългове за много пари. В един момент, държавата(аз, ти , той) или трябва да плати дълговете и да пусне
фирмата на търг(пазарна стойност), или да търси инвеститор, който да я придобие на символична цена и да плати дълговете.
Нали точно в условията на държавна собственост тая фирма е натрупала дълговете бе!? Какъв ресурс е нещо, което ти бърка в джоба? Я виж БДЖ! И не само, ама да не става дълго...
Неее, износът на всеки струг е струвал толкова на нещастният българин. Посочи ми една причина, някой(който и да е той), да придобие фабрика(която и да е тя) и да я разсипе, ако може да печели от нейното производство.
Всяка една машина която доживее смяната на технологията е вече скрап. Никакъв смисъл няма да "пазиш" един стар струг, ако конкурентът ти ползва роботизирани линии за производство. Пазарната икономика налага старото да си ходи в Надин.
Мисленето ни обаче, няма как да се подмени. Поне не лесно.
Често казваш - няма закони. За Крум напоняш. Хайде ми кажи - какво като по закон ако крадеш ти режат ръката, ако няма палач, да ти я отреже. Нали като влизахме в ЕС, се отваряха едни глави. Какви бяха тия глави според теб?
п.п. Айде да ти дам още "за дъвкане". Преди да приватизират комуникациите, в БТК така и не дочаках да ми открият собствен пост. 15г чакане. Две години след като я приватизираха имах и АДСЛ вече. 15 г по късно и мобилен и стационарен и интернет. Да , вярно, технологиите се развиха бурно тъкмо тогава. Ама телефонът отдавна е измислен. Дуплекс! Може да си градиш асоциации.
Comment