Известие

Collapse
No announcement yet.

Столична община пусна калкулатор за данък МПС за 2019 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Столична община пусна калкулатор за данък МПС за 2019 г.

Столична община пусна калкулатор за данък МПС за 2019 г.

Всеки собственик може да изчисли какъв данък ще дължи по новата формула

В момента калкулаторът може да бъде намерен на адрес: https://cartax.uslugi.io/#София/СТОЛИЧНА.

Моят данък пада със 125лв.!!

Думите са излишни... аз съм доволен
    Attached Files
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Тия от много умуване са се самопрецакали или калкулаторът е грешен.

Нали искаха да облагат старите и замърсяващи коли с по-висок данък, за да сме супер стимулирани да си купум нови?

Даже на 20 годишната 146-ца Euro 2, данъкът ми е по-нисък...
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

И според мен има грешка.

Comment

Всичко е заблуда за да не се вдигне народа както в Франция.Но като иде всеки в общината тогава ще е секирата
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

....ще си говорим догодина, за сега само догадки...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Изчисленият данък е на база основните параметри на превозните средства и може да не отговаря на определения от общинската администрация. Последната има право да изисква документи, които да удостоверяват факти и обстоятелства, имащи значение за определяне размера на данъка.

За изчислението са използвани следните коефиценти и ставки:

Ставка на киловат - 1.10 лв.
              Коефициент за възраст - 1
              Екологичен коефициент - 1.00
              Това четохте ли го?

То е ясно, че няма да са това данъците. Направо са безплатни в тоя калкулатор. Няма шанс.
              Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
                Това четохте ли го?

То е ясно, че няма да са това данъците. Направо са безплатни в тоя калкулатор. Няма шанс.
                Не само това а излизат по ниски от преходната година, спрямо калкулатора...

Comment

Качената наредба на сайта на СО, все още е старата, т.е. не може да видим какви са цените за 1kW, какви коефициенти ще сложат и т.н.т.

От този калкулатор става ясно, че:
                  По НАРЕДБА за определяне на размера на местните данъци на Столичен общински съвет съгласно чл. 41 за коли над 110kW се плащаше 1,54лв./kW, a в този калкулатор излиза 1,23лв./kW, колкото е минималното съгласно чл. 55 от новия Закон за МДТ

По калкулатора са хванали минимума, който ще се плаща. Ще чакаме от СО да публикуват наредбата с нейните изменения. А дано намалят цената на kW, поне да компенсират увеличението, ама надали!
                  Last edited by Friday; d.m.y г., 10:10.
                  Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Очаквано е на масовите автомобили, които са над 74кВ да поевтинее, защото го няма това отрязване с нож на границата на ставката, при която печелиш облекчение.
                    И сега въпросът ми е да кажем на хибрида ме дестимулират с около 2-3 лв. увеличение да го сменя с автомобил като дизеловият ми, защото на дизела данъка му пада с 3 цифрена сума. Сега екологично ли ме стимулират или финансово?
                    Но нека видим крайните суми след 2 месеца какви ще са, за да правим и точните калкулации.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

В София данъка винаги е бил на минимума от тарифата.
                      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Силно недоверие ме изпълва към този калкулатор. Миналата година за 6 месеца на Пежото ми взеха 188 лева а сега показва 132 за цяла година
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

1:1 с тазгодишния?
                          1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                          и делта

Comment

Някой да е ходил до общината да пита за таз годишният данък, за да видим на къде отива тоя калколатор...?)))

Comment

Относно калкулаторите в интернет (като този)- "Общините все още не са приели съответните наредби, а изчисленията са направени на база "Проект за наредба за местите данъци" на съответната община. Очакванията са повечето общински съвети да гласуват и приемат наредбите в края на януари или първата половина на февруари 2019г."
                              Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Working...
                              X