Известие
Collapse
No announcement yet.
Как се прави блок на 8 цилиндров двигател...
Collapse
X
-
Как се прави блок на 8 цилиндров двигател...
sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"Тагове: Няма
-
Мале мале... За бога тая фреза реже все едно масло..С такава лекота..>такава точност... Направо ми е мечта да гледам такава машина наживо...Бахти и кефа прави това нещо :P :P :PAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_ControlА по принцип не се ли леят блоковете?
П.П това лято като гледам ще работя на няколко CNC и Mazaka Nexus-400
EDIT: Ами незнам, но то реално няма друг начин да се направят тия блокове ако не се отлеят първо...Аз мисля, че колегата говореше за по специфичните неща, точно нещата показани на самата обработка с фрезата и образуваните форми в следствие...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
by RUBIG service
Comment
-
Блоковете се ЛЕЯТ, а след това се обработват машинно, няма как да стане без обработки! Едното не замества другото, технологията е такава, леят се в кокили (не калъфи) със топяеми сърца (правят се от пяна, която след изливането на метала се издухва и се получават вътрешните повърхнини, които при един двигателен блок са много и сложни). навремето в МЕИ ни пускаха филми за леене на блоковете на ФИАТ в Мирафиори завода, беше много интересно....sigpic
=== 75 1.8 T '86 ===
=== 156 SW 2.4 JTD '01 ===
If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTIПървоначално публикувано от Mind_ControlА по принцип не се ли леят блоковете?
П.П това лято като гледам ще работя на няколко CNC и Mazaka Nexus-400
EDIT: Ами незнам, но то реално няма друг начин да се направят тия блокове ако не се отлеят първо...Аз мисля, че колегата говореше за по специфичните неща, точно нещата показани на самата обработка с фрезата и образуваните форми в следствие...
За точността на фрезата съм съгласен, но за това, че е по ефтино мисля, че не е точно така. А иначе си мисля, че се леят и после се дообработват контактиращите поврхности, за да се постигне определена точност. Аз поне като си гледам моя блок ми изглежда повече, все едно е лят..Lexus IS200
Comment
-
Естествено,че се леят,и алуминиевите,и чугунените блокове и глави.Известен е и българският метод за леене с противоналягане,което гарантира минимално количество дефекти в материала и струпване на по-малко вътрешни напреженияДообработката се извършва с координатни фрезови машини с ЦПУ и шлайф-машини с ЦПУ
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTIПървоначално публикувано от Mind_ControlА по принцип не се ли леят блоковете?
EDIT: Ами незнам, но то реално няма друг начин да се направят тия блокове ако не се отлеят първо...Аз мисля, че колегата говореше за по специфичните неща, точно нещата показани на самата обработка с фрезата и образуваните форми в следствие...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
by RUBIG service
Comment
Comment