Известие

Collapse
No announcement yet.

катастрофата на магистрала тракия !16+!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=Слав]
    Първоначално публикувано от "Lame_0ne":2uabl8x7
    Ти ги изкара тея автобуси и камиони да карат с 160
    Точно с толкова си карат малоумниците и не е никак смешно [/quote:2uabl8x7]
    верно е, бачкаторите дават газ като малоумни..... случвало ми се е тирове да ме изпреварват по цариградско, ако карам с ограни4ението.
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0
      Първоначално публикувано от pr_00f
      Но ето че има правила, чието неспазване причинява 1000 смъртни случая годишно. Ако ги заобиколите, един от тези случаи може да е свързан с вас или ваш близък. Защото, ако не спазваш правилата, ти си убиец на пътя.
      Няма нужда от повече думи. Казано е точно и ясно.
      Не е казано грам ясно !!! трябва да ви кажа че на страшно много места из страната има СТРАШНО безмислена маркировка! Аз лично съм бил свидетел как коли се разминават на по огледало разстояние точно поради недомислицата на тоя дето проектира пътната маркировка... иначе казано, на участък където привидно има видимист (а дефакто никаква(леко възвишение)) хората са решили да сложат прекъсната линия.. и си представете един млад шофиор.. тръгнал за морето.. 30 градуса жега... два камиона пред него... 1 час му лазят по нервите и карат с 70.. и в един момент ЧУДО... отсреща няма коли, маркировката позволява изпреварване... и ГАССС... изпреварва 1-вия камион.. - маркировката е все същата.. привидно видимост има... защо да не изпревари и втория?! И в един момент отсреща се задава или някои с "Мерцедес" последен модел караики с приблизително 160-180... или някои луд турски тираджия(всички знаем как карат.. но това сега да не го коментирам) Таааа... въпросното младо момче дето минава за 1-ви път по този път как да знае всичките тези очастъци където НЕТРЯБВА да изпреварва въпреки всичките подлъгващи знаци и маркировка... оофф изгубих си мисълта...
      аиде със здраве... и помислете по въпроса, преди да изтъквате спазването на закона !!!!
      За маркировката съм абсолютно съгласен с теб....понеже постоянно карам извънградско съм се нагледал на толкова безумни маркировки, като например десен завой никаква видимост изпреварването разрешено...или изкачване и пак никаква видимост, изпреварванео пак разрешено....

Според мен тези които правят маркировките си играят с огъня, защото са на принципа да прецакаме другите. Да не говориме на колко места има перфектното място за изпреварване а то е забранено.

Като елементарен пример за лоша маркировака...или въобще пътна сигнализация, погледнете новия булевард от люлин на светофара с пазара димитър петков...според маркировката имаш право на ляв завой според знака не....светофара го сменят и вече не помня според него какво беше.

На следващия светофар на реката и този на одрин е същата работа, там постоянно стават зверски катастрофи.
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Как може да пуснеш такова нещо на показ,бе,това не сме хора!ЦРУ,това за първата помощ е нож с две остриета-колкото можеш да помогнеш на някого,два пъти повече може да му навредиш,освен ако не си медик.А ти нямаш право по темата да говориш много след като непрекъснато споменаваш с какви скорости се движиш!Понимаеш?
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Иакм да ви кажа, че не само по големите магистрали е така!!!

Случката която ще ви споделя се случи в началото на февруари месец тази година в София! Пътувайки от Дианабад към Лозенец по Симеоновско шосе (малко преди Семинарията има ляв завой), един много "готин" и "симпатичен" голфаджия караше в насрещното (посока Симеоново) срещу мен! Другите ленти бяха свободни. В последния момент аз успях да се размина с него, като АЗ минах в насрещното платно. За жалост пича зад мен нямаше този късмет и се удариха челно. От колите нищо не остана и по чудо нямаше смъртен случаи.

Веднага викхан линейка и отидох да видя какво става!!! А, докато стигна до там, те вече бяха успяли да се скарат!!!

Слава богу, че нямаше жертви!!!

Хора - карайте много внимателно по пътищата!!!! Има ги всякакви луди!!!
          Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
          Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
          Alfa Romeo 90 2.0 '87
          sigpic

Comment

значи по отношение на тировете могада кажа че от човек до човек има разлика,аз см тираджия и какво значи си карам камиона с 200 така ли? Че аз да не съ камикадзе.За БЧКто съ за.
            А по отношение на помоща но пътя ще ви кажа един случай.
            Малко преди Атина един колега с тир заспа на волана,изпадна от пътя и нацели един километричен камък и се обърна на една страна.
            Аз съответно изплашен и стресиран пускам авариини и спирам,след мене спират 5 гръцки коли хората излизат но никой не не тръгва към камиона,хората седяха и гледаха как се мъчада извада човека от камиона.Извадих го слава бого почти нищо му нямаше само се беше нарязал от стъклата,обръщам се и гледам ония как само си седят е гледат отстрани.
            След 20 мин. един се престраши и дойде,оказа се блгарин и аз го питам,абе що не дойдехте да помогнете а той ми вика; тука в Грция при такъв слукаи могат да те осъдат за това че си "помогнал" и човека е умрял.Ако стане така те казват че ако не си го пипал е могло да оживее защото ти не можеш да знаеш дали има вътрешни разкъсвания,и докато ти се опитваш да помагаш ти можеби убиваш човека.Ами ако му е счупен врата и ти го мръднеш и му прекъснеш някой нерв то тоя човек остава инвалид.Незнам вече кво да мисля,спирам спирал съм и ще продължавам да спирам обаче незнам кое е по правилно да спреш и да помогнеш или да изчакаш компетентните органи да дойдат.Незнам вече и аз

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Първоначално публикувано от pe6kata212
              Незнам вече кво да мисля,спирам спирал съм и ще продължавам да спирам обаче незнам кое е по правилно да спреш и да помогнеш или да изчакаш компетентните органи да дойдат.Незнам вече и аз
              Сигурно си прав че може и да навредиш на пострадал с некомпетентната си помощ, но тук в БГ хората въобще не спират!!! Хората, които минават с колите си покраи размазаната кола не си мислят " аз няма да спирам защото мога да навредя на бедните хорица с моята помощ" а си мислят " Ебаси маиката, добре че не ми се е случило на мене това" или пък "те ще доидат сега линейки, няма смисъл да спирам". Това е потресаващото и показва що за народ сме - единаци, които не искат да мислят за другите! Според мен единствената промяна може да дойде със смяна на поколенията, защото хората които живеем в момента в БГ болшинството сме такива. В Турция преди 10 години сме закъсвали с кола на пътя и спряха няколко души за да помогнат, кво остава ако се удариш или нещо друго!!!
              sigpic
              === 75 1.8 T '86 ===
              === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Лоши пътища, тъпи полицаи , бавни линейки... още някое извинение няма ли да има??? Българска работа, все с нещо да си измием ръцете
                Дано тези малоумници където карат с 200 да се изтрепят по-бързо (и дано покрай тях няма много жертви)
                За едно отиване и връщане до морето преди две седмици видях повече предпоставки за катастрофи отколкото за цяла година в чужбина....
                http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Доста гадно...
                  Не знам дали ви направи впечатление но е снимано от автобус (след 1 минута се вижда ясно голямо огледало и врата на автобус), та приказките защо не са спрели точно снимащите не са коректни.
                  Иначе обездушаването и оскотяването ни нямат нужда от коментар.
                  А за причините за ПТП, скороста като такава е много важен фактор, но защо - защото просто нямаме нито пътна мрежа нито контрол в/у движението, за това и сме с безумни ограничения... които обаче ако не се спазват, стават тежки проишествия, които масово медиите отразяват като причинени от скорост и алкохол, а маркировка, знаци и платна не се споменават изобщо... акцията определено обслужва корупционни интереси, а не безопасност.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Aquila
                    Дано тези малоумници където карат с 200 да се изтрепят по-бързо (и дано покрай тях няма много жертви)
                    За едно отиване и връщане до морето преди две седмици видях повече предпоставки за катастрофи отколкото за цяла година в чужбина....
                    Тези, както ти наричаш "малоумници" много по-трудно ще пострадат. Защо в Германия, където няма ограничение на скоростта има най-малко ПТП? Всеки трябва сам да преценява с колко да кара. А за маркировките се сещам преди няколко месеца пътя за Враца нямаше никакви маркировки, че е станал двупосочен. Да не говорим за катастрофата на магистрала Хемус...
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                    http://bendidas.hit.bg/

Comment

Първоначално публикувано от pipi
                      Първоначално публикувано от Aquila
                      Тези, както ти наричаш "малоумници" много по-трудно ще пострадат. Защо в Германия, където няма ограничение на скоростта има най-малко ПТП? Всеки трябва сам да преценява с колко да кара. А за маркировките се сещам преди няколко месеца пътя за Враца нямаше никакви маркировки, че е станал двупосочен. Да не говорим за катастрофата на магистрала Хемус...
                      Защото скороста трябва да е съобразена с пътната обстановка. След като е лош пътя се кара по-бавно, за съжаление начина на каране на много хора е опасен ( колите им също) - въпрос на култура
                      http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Истината е че страната се напълни с всякакви автомобили годни или не е друг въпрос но също така се напълни с всякакви който мнават курсовете и взимат книжки и после аиде по пътщата да се докажем колко сме велики и с колко можем да караме после защо имало катастрофи?
                        Най-тъжното е ,че покрай такива майстори си отиват и невинни хора!!!
                        EX 156 1.6 TS

Comment

Тоя уикенд от София до Пловдив и обратно ми се случи около 5! пути някой брутално да ме засече от средна в лява лента, включително и рейс, тея хора не са у ред, седят си в лентата през цялото време освен когато ги изпреварвам!!! Така стават гадните катастрофи....
                          sigpic
                          === 75 1.8 T '86 ===
                          === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

ША ма извинявате ма ....

Моа кажа на всички дето плюят по адрес на загиналите и на участниците в катастрофата да го духат и да си го турат...

На всеки може да се случи със 130 да те затиснат до мантинелата по нанадолнище и край.........
                            Никой не знае какво се е случило и какво може да се случи...

Кой помагал кой не..... В такива ситуациии времето спира и нормалния човек действа механично... Всякакви обвинения се детски и меко казано глупави....

ПОТРЕСЕН СЪМ ОТ ОЛИГОФРЕНИЯТА НА ТЕЗИ ДЕТО СЪДЯТ

И модераторите да затрият темата щото аз ко си видя детето ми да лежи на асфалта и некви които въобще си нямат представа за какво става въпрос и си чипсят чипса пред комповите ще ми иде през сълзи да ги удоша....

НЯМАТЕ ЛИ СРАМ!

Това са хора като мен и вас... тези неща са се случвали, случват и ще се случват.... ЖИВОТ Е СМЪРТНИ СМЕ правим бели.....

Нима никой от вас не кара бързо, не пие, не пуше, не друса, не ходи по курви, не дава рушвети, не гледа жената на ближния, не краде и т.н.

Аве всечки сме еднакви просто като не ти е в къщата може си храним колкото си искаме...

ако ми моделирате мнението ще докажете ОЛИГОФРЕНИЯТА СИ!

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                              Нима никой от вас не кара бързо, не пие, не пуше, не друса, не ходи по курви, не дава рушвети, не гледа жената на ближния, не краде и т.н.
                              Да, има и такива - които не правят нищо от изброеното. А не разбрах гледането на жената на ближния какво общо има със случая?
                              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Нено тая вечер определено не си е изпил синьото хапче....

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
                                1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Working...
                                X