Известие

Collapse
No announcement yet.

Шо не мое да се пише на латиница у форума а мое да се...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Според мен пунктуацията е далеч по-важна от това дали се пише на 'селски', градски или не знам си какъв още диалект. Става ми тъжно, когато видя постове без грам точка и запетайка. Щото даже и на руски да пишеш, стига да има препинателни знаци, все ще е по-разбираемо. В този ред на мисли подкрепям колежката Роберта, но смятам, че не само 'някакви елементарни правила', а всички, които човек е учил в училище и е успял да ги съхрани в главата си, да се прилагат. Все пак сме българи.
    Разликата между IRC / IM чат и писането във форума е огромна, но често пъти не се прави разлика
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

тоа па пунктоация
      ам че то наш къф процент от хората тук са неграмотни?
      демек и да искат да пишат правилно не могат
      и то проблемът е че неграмотността е повсеместна и не е само до нашия форум

и то за най-елементарни неща
      като видя написано "идей" и ми иде да застрелям някого примерно ...
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

това с "й" накрая в мн.число е като троен интеграл за някоИ ...
        147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от viki
          На мен пък ми става супер интересно като прочета нещо на диалект Обогатявам си културата, започвам да търся ,за да разбера коя дума от къде идва и какво означава
          Понеже аз доста се лигавя и пиша -ей тъй на ..по главата си искам да кажа,че го правя съвсем умишлено

Умея и доста добре да се превземам -всичко според ситуацията
          Те в началото всички го правят умишлено, ама след 5 години умишлено правене идва момент, в който вече не е умишлено, а човек почва да си говори така..
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
            Те в началото всички го правят умишлено, ама след 5 години умишлено правене идва момент, в който вече не е умишлено, а човек почва да си говори така..
            Силно се съмнявам това да ми се случи,освен в случай,че средата ми на живот и работа започват да го изискват
            Тогава пак ще е премерено
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от arieca155
              Първоначално публикувано от trustworthy
              Първоначално публикувано от valjo
              Първоначално публикувано от koolio
              .. Ти мани другото, ми вече всеки говори на баце и "къ мислиш ти"
              да бе и то се хора, дето не са от нашия край
              a vie ot koi krai biahte,zashtoto az sam ot nashiia.
              Човекът е дал линк на предната страница
              govoria s valjo
              като говориш с Вальо ми пиши на лично,а тук по темата и на кирилица

Comment

Comment

_______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                    govoria s valjo

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      тоа па пунктоация
                      ам че то наш къф процент от хората тук са неграмотни?
                      демек и да искат да пишат правилно не могат
                      и то проблемът е че неграмотността е повсеместна и не е само до нашия форум

и то за най-елементарни неща
                      като видя написано "идей" и ми иде да застрелям някого примерно ...
                      Темата е стара, но става все по-актуална напоследък. Струва ми се, че неграмотността бавно превзема тоя форум и въобще тук вече няма какво да се прави/чете. За какво да чета теми с по 2-3 правописни грешки още в заглавието?! Дали този, който пуска такава тема допринася с нещо за това форума да стане по-интересен и по-полезен?! Не мисля така. Според мен е добре модовете да трият всички теми със сгрешено заглавие или поне да ги преместват в друг подраздел.
                      Освен това е добре, регистрацията във форума да стане по-трудна. Би могло и да се забрани на новорегнатите юзъри да постват мнения първите 2 месеца примерно. Първо да почетат и после да пишат. Иначе важната информация се губи в море от спам. Аз вече чета постовете само на определени хора, нямам нерви да чета наред.
                      Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 12:57.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Ами то е ясно защо се пише по селски,повечето хорица толкова могат да пишат,изключвам някой които го правят умишлено,но пък затова си има "кавички", за да се подчертае дадена фраза,израз и т.н. Аз нямам претенций че мога да пиша вярно,опитвам се колкото мога.Случва се човек да сбърка,но повечето пъти преди да поста мнението си го прочитам,и си редактирам ако има нужда,нещо което много малко хора правят.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Всеки бърка понякога, и аз не правя изключение, даже и Пинко може да сбърка ама не е там проблема. Има все повече мнения, за които се чудиш за кво става въпрос аджеба. То, бива свобода на словото, ама заприличва на една помия вече - елементарни грешки, абсолютно невярна информация, 1000-кратно повтарящи се теми...
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Не е проблема в умишленото лигавене на редовните потребители, а при тия неграмотните (в повечето случаи нови), които макар на кирилица, пишат като първокласници. Епа немоим ги разберем кво пишат а=ъ шт=щ д=т ю=ио т>у и т.н.
                            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                              Не е проблема в умишленото лигавене на редовните потребители, а при тия неграмотните (в повечето случаи нови), които макар на кирилица, пишат като първокласници. Епа немоим ги разберем кво пишат а=ъ шт=щ д=т ю=ио т>у и т.н.
                              Точно това имах предвид, като създавах темата едно време
                              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                                Освен това е добре, регистрацията във форума да стане по-трудна. .
                                Един прикачен тест по български език за пети клас би свършил отлииична работа
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                                Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                                Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Working...
                                X