Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде живеем....???!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

леле писнало ми е от тия глупости за младите 6офиори. не зависи на колко години си а какви умения има6. веднъж като дигнах 140 преди Ботевград на неква отсе4ка с завои и на6те ме гледаха се 1 сам запалил цигара пред тех. мое да сам луд ама не сам самоубиец.

иам книжка от 7 м но карам от втори клас

и ако някои мое мо обясни тоя опит с кво толко 6е ми помогне да дигна 200 6е съм благодарен, 6тот примерно моита кола я познавам отли4но и моа да я паркирам и на купола на Ал Невски дори (примерно)
    по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

то това е проблема, че можеш да вдигнеш 200, но в опасна ситуация е много вероятно да не успееш да реагираш адекватно и да се чудя как да изстържа после не само теб, но и мой близък приятел (примерно) от асфалта.
      Докато един шофьор с 15 години и двеста хиляди километра зад волана, със сигурност е попадал в ситуации (с по-ниска скорост) и знае какво да направи, ако стане нещо - ако спука гума, ако малоумен тираджия изведнъж реши да навлиза в лява лента, ако излезе куче или друго животно на пътя.
      Това е - не го приемай като лична нападка. Шото в града, дори и да ме чукнеш и да ми огънеш ламарините, само ще попсувам, но ако убиеш някого, заради много превишена скорост...
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman
        леле писнало ми е от тия глупости за младите 6офиори. не зависи на колко години си а какви умения има6. веднъж като дигнах 140 преди Ботевград на неква отсе4ка с завои и на6те ме гледаха се 1 сам запалил цигара пред тех. мое да сам луд ама не сам самоубиец.

и ако някои мое мо обясни тоя опит с кво толко 6е ми помогне да дигна 200 6е съм благодарен, 6тот примерно моита кола я познавам отли4но и моа да я паркирам и на купола на Ал Невски дори (примерно)
        По груби изчисления аз имам почти толкова шофьорски, колкото ти имаш житейски стаж навремето на шофьори с под 2 години стаж задължително им се поставяше знак 'удивителна ' на предното и задно стъкло и те бяха длъжни да се движат с по 10 км/ч под ограниченията. Има си резонна причина за това

Аз също съм бил 'млад шофьор' и знам какво е. Също съм карал автомобил доста преди да стана на години за книжка, но не парадирам с това. вярно е това, което казваш за уменията, но те не са всичко. ОПИТЪТ си е опит, а той се натрупва с годините. Най-малкото, ако имаш мозък в главата, ти помага да имаш по-уравновесено държание на пътя. После има каране на хлъзгав, заснежен терен и т.н. Там също ти трябва пробег за да разбереш как да се държиш в дадена ситуация

А относно карането с 200км/ч, малко опит с пукане на предна гума при висока скорост би ти влял доста разум надявам се за тези 7 месеца не ти се е случвало и ти пожелавам никога да не ти се случи.

Също така рутината в паркирането няма нищо общо с карането с висока скорост.

Надявам се да ме разбрал правилно
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman
          Я си погледни първо начина на писане (не за да се заяждаме за правопис, а да си видиш отношението и уважението към другите)!
          Е точно заради това отношение народа се трепа като гламав по пътищата, защото всеки си мисли, че правилата за него не важат и че НА НЕГО НЯМА ДА МУ СЕ СЛУЧИ!
          А опита какво помага ли, най-малкото намалява времето на реакция и вероятноста от неправилна реакция... а това при висока скорост е ЖИЗНЕНОважно.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

някой да заключи темата, че цялата стана оффтопик....
            Аlfa Romeo 156 1,8 TS
            Fiat Bravo - 1,6
            Hyundai i20 - 1,2

Comment

Те ти он топик... разбита глава на миньор от същия простест.
              http://www.zazz.bg/play:9faf1c04
              Ако някой не е разбрал за какво иде реч, да гледа клипчето внимателно.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от blank_jack
                Няма няма....... Човека дето заключваше офтопиците си подаде оставката и напусна заради такива като тебе! Между другото аз съм се возил при него спазва всички ограничения (най често доста отдолу ако е с дащеря си), не с 51!

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
                  Първоначално публикувано от blank_jack
                  Няма няма....... Човека дето заключваше офтопиците си подаде оставката и напусна заради такива като тебе! Между другото аз съм се возил при него спазва всички ограничения (най често доста отдолу ако е с дащеря си), не с 51!
                  пич нищо лично "заради такива като мене" или коментирай по темата или въобще не се заяждай ... въобще не ме интересува така да кажа малко по-културно как кара, къде кара и кого кара... темата беше една и не беше изместена от мен, така че ... не си хаби излишно клавиатурата
                  Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                  Fiat Bravo - 1,6
                  Hyundai i20 - 1,2

Comment

Е това за младите шофъори не е съвсем така!Много е общо да се слагат всичко под един знаменател,пък и това че някой има 10 год.шофъорски стаж(примерно) не е гаранция,че е по-шантав в главата от някой,който има само няколко месеца(примерно)!То всякакви ги има,така че... Всичко е въпрос на култура и си е до човек!

Има хора,които имат книжки от 10,15-20 години и имат много по-малко изминати километри от други,които нямат този "стаж".Така че смятам,че не сте съвсем прави в тези изказвания.Аз също като млад шофъор не предирам,че съм много можещ,но за разлика от повечето поне имам съвест и се стремя да спазвам правилата за движение по пътищата.Не искам да се заяждам с никого,но не е проблема само в младите шофъори по пътищата!
                    Поздрави!
                    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Gogata
                      Е това за младите шофъори не е съвсем така!Много е общо да се слагат всичко под един знаменател,пък и това че някой има 10 год.шофъорски стаж(примерно) не е гаранция,че е по-шантав в главата от някой,който има само няколко месеца(примерно)!То всякакви ги има,така че... Всичко е въпрос на култура и си е до човек!

Има хора,които имат книжки от 10,15-20 години и имат много по-малко изминати километри от други,които нямат този "стаж".Така че смятам,че не сте съвсем прави в тези изказвания.Аз също като млад шофъор не предирам,че съм много можещ,но за разлика от повечето поне имам съвест и се стремя да спазвам правилата за движение по пътищата.Не искам да се заяждам с никого,но не е проблема само в младите шофъори по пътищата!
                      Поздрави!
                      То проблема ако беше само с младите лесно щеше да се реши.
                      И не срещу тях е изказването, а срещу тия дето си мислят, че морето им е до колене.

Comment

Вчера по Нова телевизия даваха репортажи и специално за пребития миньор, ако е провокирал полицаите, действията им са правилни. Но, както за всичко останало, не можем да съдим кой крив, кой прав само от репортажите, защото медиите винаги покзват фактите само от изгодната за спонсорите им страна.

Колкото до офтопика, ще си позволя да призова някои колеги да преосмислят пуританските си изблици. Това, че някой е вдигнал 220, не го обрича на гражданска смърт, нали? Според мен е положително, че 19-годишен младеж и то явно в нелошо материално състояние, се замисля над социални и граждански въпроси и няма защо да бъде отблъскван.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ха да изровим старата тема, тя почна с едно мина през второ и накрая къде свършва. Днес попаднах на интересна статистика:

Материала е взет от тук:
                          http://auto.dir.bg/2007/07/26/news1930454.html

43% от катастрофите са предизвикани от младите
                          26 Юли 2007, 12:07 /
                          Вероятността да причинят катастрофа е 3 пъти по-голяма при младите шофьори на възраст между 15 и 24 години, отколкото при тези над 65 години, съобщават изследователи от Института Ранд, цитирани от БГНЕС.
                          Статистиката на института сочи, че възрастните хора в САЩ са 15% от общия брой на шофьорите в САЩ. Те са отговорни само за 7% от 330 хиляди фатални автомобилни катастрофи за изминалите 25 години. В същото време водачите на превозни средства под 24 години /13% от общия брой/ са предизвикали 43% от нещастните случаи по пътищата. Получените данни явно опровергават разпространеното мнение в обществото за взимане на книжка от възрастни хора, заявяват експертите.

За изминалите 20 години в САЩ се прилагаше по-строга политика за получаване на книжка от възрастните хора над 60 години, защото се смяташе, че с възрастта отслабва тяхното зрение и реакции. Новото изследване обаче доказва, че възрастните шофьори нанасят значително по-малки вреди както на другите автомобилисти, така и на пешеходците, за разлика от младите. Специалистите твърдят, че възрастните почти винаги шофират през деня, не минават на червено и избягват да карат при лоши климатични условия.
                          И какво излиза? Обобщено водачите с превозни средства под 24 години /13% от общия брой/ са предизвикали 43% от нещастните случаи. Доста е показателно особенно като се има напредвит че бройката на катастрофите в тази статистика е 330 хиляди!
                          Та умната момчета и по-бавничко, че големи сакатлъци стават напоследък
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                          X