Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин 4 стотинки (98 октана) - дизел - 2 стотинки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бензин 4 стотинки (98 октана) - дизел - 2 стотинки!

http://www.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1070158

Еххх мечти, мечти
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

беше ми много приятно но се местя, паля алфонсо и ставам пришелец в Туркменистан
    Lexus Is200
    Honda CBR 600 F4i

Comment

Офффф. Аман. Темата е Супер ама ми писна вече да се убеждавам в това колко сме зле. Що така бе мама му стара ни е орисията в тая Държавичка До кога? Доста годинки минаха вече от тоя преход а никакви подобрения за народа. Ама аз вече наистина започвам да си мисля, че власта която и да е тя през годините, полага грижи народа да е зле. Бива себеугодност, но чак наглост.

П.С Наглост е бледа дума.
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
        Офффф. Аман. Темата е Супер ама ми писна вече да се убеждавам в това колко сме зле. Що така бе мама му стара ни е орисията в тая Държавичка До кога? Доста годинки минаха вече от тоя преход а никакви подобрения за народа. Ама аз вече наистина започвам да си мисля, че власта която и да е тя през годините, полага грижи народа да е зле. Бива себеугодност, но чак наглост.

П.С Наглост е бледа дума.
        Аватарчето ти е идеален коментар по случая.
        Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

аз пък си мисля, че положението ни е съвсем нормално
          не сме производител на петрол
          вече не сме република на СССР, та да ни къпят в петрол и газ
          държавата не е цъфнала, че да дотира тоя бизнес, а напротив гледа как да си лапа акциза (сега къде реално отива след това е друг въпррос)

радвайте се, че не сме стигнали турция, великобритания и другите там дето не им е лесно, само дето техният стандарт е различен, дори на турция и %-но те не усещат така тия цифри, дето нас ни мъчат
          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim
            държавата не е цъфнала, че да дотира тоя бизнес, а напротив гледа как да си лапа акциза (сега къде реално отива след това е друг въпррос)

радвайте се, че не сме стигнали турция, великобритания и другите там дето не им е лесно, само дето техният стандарт е различен, дори на турция и %-но те не усещат така тия цифри, дето нас ни мъчат
            То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи. Да не говорим , че освен че взема от там с оскъпяването на транспорта се оскъпява и крайната цена на стоките - заначи още повече ти вземат
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
              То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи.
              еми крайно време е да се премахнат преките данъци
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи.
                еми крайно време е да се премахнат преките данъци
                Да, ама не щат - правят се на загрижени за екологията и уж затова слагат акцизи

Comment

тц ... пълнят си бюджета и после "наши" фирми усвояват пари по проекти ...
                  147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от mim

То това ясно - ама да знаеш , че с всеки литър бенз - държавата ти взема 1 лев (50%) данъци и акцизи. Да не говорим , че освен че взема от там с оскъпяването на транспорта се оскъпява и крайната цена на стоките - заначи още повече ти вземат
                    само при падането на акциза нещата ще се промеят в пъти към по добро, но вярвате ли, че нашата "родина" ша си остави магарето в калта? Веднага ще сложат някъкъв нов данък или нещо подобно и цената ще си остане същата!
                    Тая България няма оправия!
                    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Е все пак има и един друг фактор - при незавишени цени с акциза ще се потребява повече гориво и понеже внасяме петрол, ще се влошава външнотърговското салдо (така поне го представят) - ама аз считам , че пък ще имаме повече износ на стоки където цената на транспорта заема голям дял от себестойността.

Та правилното според мен решение , е да се направи анализ и да се намалява постепенно акциза . Намаляват акциза малко - правят анализ за ползите (ама като цяло макроикономически за страната - не за бюджета) ако са добре , се сваля пак малко и така.....да ама не , така им е по лесно - пълнят си бюджета и не ги е еня за развитието на икономиката

Comment

а, къде е тази икономика?
                        ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от Cvetelin
                          а, къде е тази икономика?
                          Aми дори и слаба я има. Е в момента имаме все пак по -висок БВП (при съпоставими цени ) от когато и да било в периода до 1989 , а и след това. И точно когато е слаба, трябва да се поощтрява , а не са се вземат мерки възпиращи развитието и, чрез изземване на средства от частния сектор и потребителите за бюджета (доказано е , че най-неефективно и зле се харчат пари от държавата)

Comment

доказано е , че най-неефективно и зле се харчат пари от държавата)
                            заеби
                            мноо си е ефективно дажи - само дето е за "наши" хора

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Bat Vas браво добре го казваш, но... всички от голямото добрутро никога не мислят за другите.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Working...
                              X