Известие

Collapse
No announcement yet.

Истината и факти относно случая "СТАВИСКИ" ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Истината и факти относно случая "СТАВИСКИ" ...

Ето това се появява днес, какво ли ще стане утре когато всички очевидци се престрашат да говорят?
    ---------------------
    от ФИАТ форума:
    http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic. ... 952#167952

Ето разказ на очевидец (и за малко участник) на катастрофата:
    http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=60

"отговарям късно но сега се връщам от море

Буквално секунда ме раздели от това и моето име сега да се споменава по медиите. Бях предната кола пред аудито и сивика. Ето и пълната истина за това което се случи!

Нямаше изпреварване, колона или каквото и да е. Просто завой който аз бих взел със 70км/ч Максим се опита да вземе с около 160км/ч!!!
    Естествено тази скорост я казвам по преценка на око и не гарантирам за верността. Но беше абсолютно очевидно че беше прекалено висока за този завой. Още преди да го видя се чуваше фучене и свирене на гуми, а мина толкова бързо че въобще неможах да видя какъв е джипа. Още преди да се разминем почна да изпуска завоя и мина на няколко сантиметра от мен. В следващата кола, аудито, се удари странично. В по-следващата, сивика, челно. След това сигурно е имало въртене при което е закачил леко един бус и се удря със задница в едно дърво, което е на 2 метра от реката. Метър в ляво или в дясно и щеше да се озове на дъното на реката, както и може би заслужаваше.....

Когато обърнахме и спряхме на мястото, той още не беше излязъл от хамъра.
    Тук вече ми се губи точната хронология но ще нахвърлям определени факти.

Двигателя на сивика пушеше, а отзад имаше газова.
    Максим твърди че е бил сам, но с него имаше още двама души. Една наточена мадама и някакъв мургав тип, които на бързо се дръпнаха и се смесиха с хората по назад.
    Именно този мургав тип извади пожарогасител от хамъра с които ние загасихме двигателя.

Максим твърди че бил помагал.....е ако обикалянето напред назад, държането за главата и викането "мале, какво стана" е помагане.....
    е към 30 мин по късно реши наистина да помага ама с ритници точно там където беше шофьора, който беше толкова затиснат и смазан, че само главата му се подаваше изпод волана, който беше стигнал някъде до предната седалка.....

Полицаите които дойдоха, очевидно го познаваха. Той им каза "Просто не ми говори"

По някое време заяви че имал 2 пищова в колата, когато куките го пратиха да ги донесе, на половината път се върна и каза "Абе единия съм го оставил НЯКЪДЕ"

По мое лично и субективно мнение, освен пил, Максим беше и надрусан....

Друго разминаване с информациата по медиите. Двете момчета бяха от пред, а момичетата отзад.
    Именно хората в лявата страна на сивика пострадаха най-много, тъй като хамъра ги смаза предимно в ляво. Шофьора е мъртъв, момичето зад него в кома. 2-мата в дясно бяха в съзнание.
    Само тях успяхме да извадим в началото, тъй като другите бяха прекалено затиснати и имаше опасност да им навредим още повече.
    Тук идва и картинката при която едва се сдържах да не се разплача, по-младото момче лежи на асфалта във видимо лошо състояние, супер трудно приказваше, но единственото което казваше е "къде е БРАТ ми"
    Как да му обесня че брат му е на 3 метра от него, смазан в колата, в безсъзнание и плюещ кръв и пяна........

Полицаите които доидоха през повечето време само гледаха, цивилни помагаха и стояха при ранените. Цивилни извадиха газовата от колата...

Първата линейка дойде след около 15 мин, втората след може би 30мин.....

Браво на лекаря който дойде от някъде с лична кола (мисля) и постоянно тичаше напред-назад, напълно се раздаваше. Именно той с малко помощ успя да извади шофьора

Взеха алкохолна проба с дрегер може би час по-късно....а кръвната сигурно е била часове след това

Максим беше по анцунг и потник, и нямаше нищо общо с интелигентния тип на който се прави по телевизията. Не бих го познал ако не ми бяха казали че е той. Честно казано преди ми беше симпатичен, т.е. образа по телевизията....

Не гарантирам за пълна точност на нищо от казаното, бях в състояние в което едва ли съм имал много правилна преценка за каквото и да е....."
    -------------------------
    Нямам думи
    sigpic

ДРОГАТА

ВЕЧЕ.... един не по-малък и не по-рядък от алкохола виновник за подобни драми

На пътя за пияния.....дрегер. А за надрусания
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
      ДРОГАТА

ЗАТВОР
      sigpic

Comment

[quote=Dodo 155]
        Първоначално публикувано от "Nasko_77":1rnraz3n
        ДРОГАТА

ЗАТВОР [/quote:1rnraz3n]

дано не му се размине..........
        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Как ми се иска, ако хванат шофьор с повече от 0,2 промила (все пак алкохол в кръвта не се полъучава само от пене) да му взимат книжката до живот и повече да не му я връщат НИКОГА!!!!!!!
          Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
          Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
          Alfa Romeo 90 2.0 '87
          sigpic

Comment

еее 0.2 си е малко пък и е разрешено. Но за над 1.2 съм за!
            sigpic
            Alfa Romeo 156 2.4JTD
            Mazda CX-5

Comment

Първоначално публикувано от botsos
              Как ми се иска, ако хванат шофьор с повече от 0,2 промила (все пак алкохол в кръвта не се полъучава само от пене) да му взимат книжката до живот и повече да не му я връщат НИКОГА!!!!!!!
              0.3 ми е показвало и от сиропа за кашлица на дрегера. А 0.1 ми показва само заради това че съм пушил - без да съм близвал с дни.Малко е крайно 0,2
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от botsos
                0.3 ми е показвало и от сиропа за кашлица на дрегера. А 0.1 ми показва само заради това че съм пушил - без да съм близвал с дни.Малко е крайно 0,2
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

трябва да почнат да разстрелват за над 1.0 в кръвта! Само по този начин ще направи впечатление на тия дето карат така!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

трябва да почнат да разстрелват за над 1.0 в кръвта! Само по този начин ще направи впечатление на тия дето карат така!!!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Добре де...
                      За алкохола все пак си има някакво противодействие. Спират те, надуваш дрегера и...... понякога те наказват
                      А за онези "пилоти" дето се грабват в Петък от София или Пловдив с лъскави летящи чинии и много бързат за "якото парти" на Какао или в Мания и чертаят още в колите по пътя.... а на връщане в Неделя е още по-омазан щото два дена не е спирал да шмърка и минутка не спал...... Кво праим?
                      Или мислите, че тея ся рядкост
                      Чичкото от КАТ с лошия мустак дето амфетамин му звучи като нещо от аптеката като го спре някъде между селата... наиш как ша го разпознае Да бе да.
                      П.С Ей го наш Максимчо си е бил баш надрусан кат магаренце май
                      sigpic
                      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Добре де...
                        За алкохола все пак си има някакво противодействие. Спират те, надуваш дрегера и...... понякога те наказват
                        А за онези "пилоти" дето се грабват в Петък от София или Пловдив с лъскави летящи чинии и много бързат за "якото парти" на Какао или в Мания и чертаят още в колите по пътя.... а на връщане в Неделя е още по-омазан щото два дена не е спирал да шмърка и минутка не спал...... Кво праим?
                        Или мислите, че тея ся рядкост
                        Чичкото от КАТ с лошия мустак дето амфетамин му звучи като нещо от аптеката като го спре някъде между селата... наиш как ша го разпознае Да бе да.
                        П.С Ей го наш Максимчо си е бил баш надрусан кат магаренце май
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от ivansirakoff
                          Ти не искаш ли за 0,5 да режат ръце!? Всимко е от чувство за безнаказаност, не че санкцийте са малки, просто лесно може да се измъкнеш. А пък на Максим, познайте дали ще му се случи друго освен една условна присъда.
                          146 1.6 Boxer '96

Comment

Ти не искаш ли за 0,5 да режат ръце!? Всимко е от чувство за безнаказаност, не че санкцийте са малки, просто лесно може да се измъкнеш. А пък на Максим, познайте дали ще му се случи друго освен една условна присъда.
                            146 1.6 Boxer '96

Comment

Първоначално публикувано от nikola_n
                              да проблема е безнаказаността, ама пияните водачи са като луд с картечница, т.е. това си е опит за непредумишлено убийство, а поняког и директно убийство! Следователно и мерките трябва да са такива.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                              X