Известие

Collapse
No announcement yet.

Петиция в подкрепа на образованието

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Old Fox
    Първоначално публикувано от koolio
    1. Никой не говори да се оставят деца без образование Идеята е- най-просто изразено- ако иам три първи класа с по 10 ученици да се слеят в един с 30.
    2. Зор е да. Но има начин. Успехът от зрелостните изпити е такъв. Сигурно има и други, но не разбирам толкова. Има хора, които ще дадат по-добри идеи, стига да има воля да се реализират.
    3. Защо мислиш, че причината е в частните учебни заведения? Въпросът е в приоритетите и учебните програми, които могатда бъдат стандартизирани.
    4. Не ми харесват демотивираните учители. Не ми харесва начина, по който се одобряват учебните планове и програми и учебниците. Не ми харесва да се учи информатика на компютри отпреди 10 години. Не ми харесва тоталната липса на контрол над учителите от страна на държавата, както и над средствата, които постъпват в училищата.
    Друго?
    1) Вече ти отговориха колегите
    2) Успехът е най-неправилният отговор. Аз не съм лош учител ако тая година ми са се паднали идотчета, а догодина ще съм супер щот съм случил на деца
    3) Не е в частните училища. Получава се следното: неколцина имат добро образование. Масата се обучава от хора, които ти цитираш в точка 4. Резултатът
    4) Тия работи и аз ги виждам и мен ме дразнят: Обаче ще направя някои уточнения: Учителите не правят програмите, а що са демотивирани. Ами ниски заплати и неразбиране от обществото. Ти как ще се почувстваш ако някой бакшиш каже че нищо не правиш по цял ден. То не бяха глупости за 18/22 работни часа на седмица, за 4 месеца отпуска и кво ли не. Работи дето не са така ама се дват като аргумент. Реформа трябва да има ама не долу при редовия учител, а много по-горе.

@ bass чак сега намерих време да ти прочета линка. Мии... нали си знаеш, че сме на различни мнения
    !. И аз им отговорих, така че не мисля, че трябва да се хващаме за думата.
    2. Не е речено, че точно успехът е критерият, но също не е маловажен.
    3. Мисля, че изложих аргументите си в по-предния си пост. И ако се замислиш, при едно частно училище, което осигурява срещу таксата учебници, униформи(колкото и да съм против вътрешно), прилична база и преподаване, при което няма нужда от частни уроци, разходите на родителите ще са по-малки от тези при сегашното положение. Същевременно училищата на изцяло бюджетна издръжка ще разполагат с повече средства и там нивото ще се вдигне.
    4. За мен който каже, че учителите не правят нищо, защото работният им ден е 6 часа, е кретен и няма нужда да го коментираме. Иначе за реформата п-горе- нали и аз същото казвам .
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Уоооууу...стоп стоп.
      Мисля, че се разбрахме, че това с частното образование не работи.Ще затъпеем като нация.Примери много.Най-пресен пример - САЩ

Училището, което е с униформи не е частно, а е към министерство на Културата.Откъде знам?Там учих и аз.
      И знаете ли какво?Един лев не съм дал за частни уроци.Ама там учителите получваха и преди и сега не високи, но прилични заплати.Пак е държавно, значи може

Щом Министерството на културата може защо Министерството на образованието да не може???

И още нещо - не е задължително да ходиш на частни уроци, за да станеш човек.Трябва само едно нещо - вкъщи да са те научили на уважение и любознание

Нещо, което учителите не могат да свършат.Вършат го хората в детските градини или родителите със свободно време.(въпросните първи 7 години, които смея да твърдя 70% от хората нямат)
      Това, че някои хора са оставяли зверчетата си вкъщи да се зомбират пред компютъра или телевизионните игри си е лично техен проблем, за който учителите не са им виновни

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

• Айде краЙ!!!

http://news.ibox.bg/news/id_878072004
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• След като всичко свърши, ето и мнението на един заслужил:

Заслужил учител (17.10.2007 г. | 15:54ч.)
          За жалост не постигнахме много. Заплатите ни трябваше да станат поне 1000лв. Нищо, от частни уроци ще си ги докарваме. А всички роби работещи в частния бизнес, да живуркат с жълтите си стотинки и минималните си осигуровки и стига сте ревали, че пълните бюджета с вашите данъци.Това е пълна заблуда и лъжа. Очакваме мързеливите ви и бездарни дечица от понеделник. До нови стачки....и събирайте парички за частни уроци, че ще си остатат прости дечицата.

П.П. Нищо лично към никого, но просто леко ме дразни. Всеки да си го възприема както намери за добре!
          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS
            ...
            Трябваше още в началото да си го кажат точно по този начин, таксиджийската, със свирките, та да стане ясно какво и с какви аргументи се иска. 1000 лева му е майката и да го духат тъпите данъкоплатци и дебилните им дечица.
            Що им трябваше на стачкуващите да се крият зад клети учителки с възрожденски фрази и провинциален акцент...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

• Първоначално публикувано от SIS
              След като всичко свърши, ето и мнението на един заслужил:

Заслужил учител (17.10.2007 г. | 15:54ч.)
              За жалост не постигнахме много. Заплатите ни трябваше да станат поне 1000лв. Нищо, от частни уроци ще си ги докарваме. А всички роби работещи в частния бизнес, да живуркат с жълтите си стотинки и минималните си осигуровки и стига сте ревали, че пълните бюджета с вашите данъци.Това е пълна заблуда и лъжа. Очакваме мързеливите ви и бездарни дечица от понеделник. До нови стачки....и събирайте парички за частни уроци, че ще си остатат прости дечицата.

П.П. Нищо лично към никого, но просто леко ме дразни. Всеки да си го възприема както намери за добре!
              Незнам това от къде го изрови, но от където и да е- е твърде несериозно и повърхностно изказването на една персона да се слага за етикет на цялата учителска гилдия.Всеки е свободен да говори каквото си ще, освен това се намират всякакви психопати(особено из интернет) и изявления от подобен род са присъщи на такива типове.Аз не мога да повярвам, че достоен учител би изрекъл нещо подобно.Ако наистина това са думи изречени от учител(което много ме съмнява),то със сигурност този "учител" за нищо не става.
              И прогнозата ми е, че ако се удовлетворят поне частично исканията ни, то много скоро, до година,две некадърниците в нашия бранш(а такива за съжаление има и то доста)ще бъдат принудени да напуснат.И това ще стане по естествен път и то по много прост начин.Работата на учителите така и така псотоянно се атестира(от инспектори,директори, ученици и редица други фактори)и когато има сигнали, че някой колега злоупотребява, то няма да е хич трудно да му се намери цаката и да го шътнат.А няма да има и притеснения от страна на директора, че трудно ще се намери нов колега(както е в момента).Защото за 7 години съм свидетел на нещо много жалко.Обявява се свободно място за учител по даден предмет и кандидатсват 5,7 или най -много 10 -15човека, зависи от предмета.Повече от половината от тях даже не са с точната диплома, а с някакви квалификации за учител(взети за 6 месеца или за година максимум).И други кандидати не идват,а директора е принуден да назначи все някой,само и само да не стои мястото свободно и да не стоят учениците без учител.И така разни негодници се набутват в системата и се загнездват в нея с години.
              А наистина хората ,които смятат ,че не заслужават,а и не могат да си позволят да работят за тези мизерни заплати се преориентират към всякакви други професии.И това е твърде обяснимо- в настоящия момент в България все пак е от огромно значение какъв е дохода на човеки дали с него ще може да се oправя или не.
              Свидетел съм как мои колеги и приятели,които намирам за изключително кадърни и себеотдайни хора , напуснаха макар да имаха голямо желание да упржняват професията за която са учили.И причините са жалки, че с тези пари те не могат да издържат себе си,а какво ли остава да осигуряват семействата си.И отидоха да работят по фирми,където стартовата им заплата е най-малко двойна на учителската.Това са просто факти.
              Та в този ред на мисли съм сигурна, че ако заплатата на учителя е прилична(не кзвам висока, защото висока няма и да стане ,поне в близките години) ,то тогава професията ше стане по привлекателна и за едно учителско място ше има много повече кандидати.А повече кандидати ,означава по -голям избор и по-голяма конкуренция.А когато има избор естествено вероятността да се намери по качестен представил е доста по голяма.В това съм абсолютно убедена, защото това важи за всички сфери в живота.
              Но за този процес е нужно време, няма как да стане веднага.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
              Втора национална среща на 155

Comment

• Цитираното мнение най-вероятно е провокация. Но за съжаление се намират и учители, наистина разсъждаващи по този начин . Както и да е. Азпак казвам, че беше абсурдно учителските заплати да са по 300 лева. За съжаление хората трудно ще се зарадват на увеличението, защото ако инфлацията е с такива темпове, 650 лева догодина ще са каквото са сега 300. И какво правим тогава?
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Скрита лимонка е тая работа " Възможно е " не е като " СТАВА " , а и доколкото разбрах нищо не е свършило.Въпросните 650 лева според властимащите е средната брутна заплата за заетите в образованието .

ПП.Ако имаха малко повече смелост учителите да напуснат и да земат да преподават само при плата в кеш много ще ми е забавно какво ще стане.
                  Плащането да се определя на око и според пазарните фактори (ток,парно,бензин,лизинга на колата,Партамента на унуката,вилата на морето,цената на Ляба да не влиза ,щот ша лапат само пасти)
                  Alfa Romeo 155 1.7TS 09.95г. нема кожа ,джакузи ,хладилник и теглич !!

Comment

• започна епизод II
                    честито на печелившите
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

• Първоначално публикувано от bass
                      Първоначално публикувано от SIS
                      ...
                      Трябваше още в началото да си го кажат точно по този начин, таксиджийската, със свирките, та да стане ясно какво и с какви аргументи се иска. 1000 лева му е майката и да го духат тъпите данъкоплатци и дебилните им дечица.
                      Що им трябваше на стачкуващите да се крият зад клети учителки с възрожденски фрази и провинциален акцент...
                      Боже колко злоба има по тоя свят.
                      Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa Pilot
                        Боже колко злоба има по тоя свят.
                        Не е злоба бе, колега. Просто реакция срещу мнение на човек, който за мен олицетворява активистите на тази стачка (па било то и провокация).
                        Аз просто не мога (ама по никакъв начин, нивгЪС) да си представя моите учители и директор да тръгнат мърляви и със свирки по пътищата. Повечето от тях подкрепиха стачката от солидарност към колегите си и с надеждата, че тя ще предизвика някаква реформа (а защо не и реално повишение на заплатите). В този ред.
                        За тези хора и 1000 бюджетни лева са малко.
                        Нямам навика да гледам на хората в паничките и да злобея, яд ме е само когато някой друг наднича в моята и се пробва да гребе оттам наготово. Плъховете първи напускат кораба, дет се вика, и ако кресльовците поседят гладни, ще бегат. За останалите учители с призвание съм готов да отделям и лични средства, ама никой от тях не би приел такова нещо - просто са хора с достойнство.
                        За сметка на това родителски настоятелства могат да участват в разпределението на средствата за училищата. Някой горе беше казал, че не можело секви идиоти да определят кой учител колко бил квалифициран и да му слагат заплата. Да, ама родителите знаят кои учители са пияниците на квартала, по кои предмети НЕ се налага да плащат за частни уроци, от кой учител децата им имат респект и го цитират вкъщи...
                        Просто да се искат едни пари, само за да могат получателите им да продължат да съществуват по същия начин, е безсмислено. След някое време парите пак няма да им стигат. И нито свестните учители ще спечелят, нито (да ме прощавате за мръсната дума) данъкоплатците-родители.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

• През цялото време твърдяха че заплатата е 300 лева ии искат 100% - сега при 650 (средна) се оказва ,че не са я дигнали достатъчно защото преди е била средно 444 лева и 650 не е 100%.
                          Не е лошо да работят с еднакви цифри. С облагане, без облагане - ама да ползват еднакви цифри .
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• едното било с чистачките бе
                            само не разбирам като 80% от учителите са неграмотни кви 5 лева къв кон на втория етаж
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Ами ето как стоят нещата точно.Първо - не ние, и не синдикатите не сме знаели какво искаме ,или първо сме искали едно пък после друго.
                              А точно Станишев на своя глава без участието на синдикати е направил изявлението,че има споразумение и че всичко е Ок и вече средната брутна заплата за учителите е 648 лв.Да, но точно такова споразумение никой нито е чул , нито видял ,а не е и искал.Ние още от първия ден на стачката настояваме за поетапно увеличение през тази и следващата година касаещо целия сектор,а не само учителите,тоест всички работещи в отрасъл Образование.А това означва следното в цифри.

реален пример с мойта заплата:
                              В момента брутната ми заплата със 7 години стаж като учител е 326 (а среднта брутна в момента е 444 лв за учители).Министерството предлага поетапно увеличение за периода 1.10.2007г -1.07.2008г с 45 % ,в които влизат 2 диференцирани заплащания по 5 %=10%(които ще получат само наши -ваши на шефката ,а това не са със сигурност "най-добрите") и едно от 10 % за 1 юли,което е за целия бюджетен сектор(тоест то се полага на абсолютни всички бюджетни,не само на нас) ,значи остават 27 % .Да,но още преди да започне стачката министерството ни предлагаше 20 % увеличение за този период и ние за това започнахме да протестираме .А сега излиза ,че сме "извоювали" едва 7 % за целия този период .
                              E с тия 7 % ние не можем да си покрием само загубите на заплати и осигуровки за месец септември и октомври.Тогава за какво говорим,как да се съгласим?Ние не сме искали това.Искали сме съвсем друго и сме го заявили многократно и министрите много добре знаят какво касае то,но се правят вечно на неразбрали с цел да манипулират обществото ,медиите ,а и нас самите ,спрягайки някакви измислени цифри.
                              Излиза ,че по тяхната схема на 1 юли 2007г. аз ще получвам 396 лв брутна заплата ,или чисто най -много 320 лв.Говоря от мое име и от името на всички млади колеги ,които имат не голям стаж.(но 7 години в образованието да не е пък малък?Значи ще чакам да минат още 31-32 години,че да дойде най -щастливия ден, когато евентуално ще получа по -добра заплата)))Та се чудя да се смея ли или друго.
                              А колегите,които сега влизат в образованието ще са с 0 години трудов стаж и ще вземат още по-малко.Около 350 лв.Е 350 лв брутна заплата за 1 юли 2008 г. за млад учител мотивираща ли ви се вижда .Съпоставена на тогавашната инфлация, тя ще отговаря на 220 брутна.
                              Единствено колeгите,които имат над 30 години стаж(тоест са на възраст над 58 години) ще получават тавана -около 700 лв брутна заплата.
                              Искахме съвсем друго и то е заявено многокрано ясно и точно , но различните медии и министри го спрягат по различен начин , така както им е угодно.Но ние искахме 3 пъти по 25 % и в крайна сметка склонихме и на 3 пъти по 20% ,което с натрупванетое 70 %,а в тях също влизат 3 диференцирани заплащания по 5 % (които знам със сигурност кои ги получава-със сигурност не този ,който ги заслужава),а влизат също и 10% задължителни за целия бюджетен сектор от 1 юли 2007г.Значи реално се оказва ,че искаме 15 % +15 + 10 % , което е точно с 20 % повече от това което те предлагат .Е това толкова ли е много ???Толкова лие нереалистично????

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                              Втора национална среща на 155

Comment

• Първоначално публикувано от milenamr

медийте

мии
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X