Известие
Collapse
No announcement yet.
Петиция в подкрепа на образованието
Collapse
X
-
Извинявам се предварително, но защо нямаше петиция в подкрепа на медиците (не на тези в Либия, а на'ште си)?! Или по - добре страна пълна с учители и нито един доктор?! Вярно е, че са ниски заплатите на учителите, но завеждащ детска шокова зала в Пирогов не е нормално да взема 320лв.!!!!!!!!!!!!!!!Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от СлавAз се записах веднага.Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
Hyundai Coupe 1.6i 16V '03-следващата,много скоро
Kawasaki ZX9R 154 к.с '01г
Имам две фръцли,една италианка и една българка!
Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...
Comment
-
Благодаря ви за подкрепата ,колеги.Наистина образованието е от първостепенна важност за изграждането на един човек като личност.Загърбвайки точно тази сфера управляващите обричат нацията на тотално мозъчно изветряване и един единствен порив на човека -да консумира.(което не е особено обнадеждаващо ...поне така мисля аз)
Утре сме на протестен митинг пред министерски съвет в София(ще се събират учители от цялата страна) и се очаква да искаме оставките както на Вълчев, така и на други министри.Нашият протест е не само относно невъзможните заплати(с които голяма част от нас са принудени да работят на още няколко места..), но и до голяма степен е насочен към арогантното отношение на министъра към образованието като цяло и в частност към нас самите.Вече не се издържат тези постоянни обиди, унижения, упреци и нападки от негова страна към учителите.Сякаш очаква от нас да сме божествени,а ако може и да не получаваме заплата ще е най -добре.Но уви - това е невъзможно.И ние сме хора като всички останали, и за да съществуваме най-напред физически ни е нужен поне един минимум (до които сегашните заплати изобщо не се доближават ),а да не говорим как може един човек на прага на физическото си оцеляване да се усъвършенства и духовно, да възпитава, да поучава, да бъде за пример.Малко нещо не се връзват нещата,защото учителят за да бъде ефективен и пълноценен източник на възпитание и наука трябва сам по себе си да бъде спокоен уравновесен човек и с поне малко самочуствие .
Политиката на министерството се опитва всячески да налага цензура и върху медиите за да се потули истината , че в момента в действителност 95 % от учителите в цялата страна са в протест срещу това вулгарно отношение и са се обявили в безсрочна ефективна стачка. За моя радост този път като никога учителите сме единни и сме решили категорично да се борим до край , въпреки умишлените опити на министерството да ни разединят чрез фалшивите информации ,че едва 35-38% от учителите стачкуват, и чрез дефектно измисленото от тях диференцирано заплащане например.А с това целят да се обострим един срещу друг и да се създадат интриги и всякакви безпокойства между самите нас и по този начин да забравим да си търсим правата там, където трябва.Този път сме решили, че няма да се отказваме от идеята си каквото и да ни струва ,колкото и да ни струва - и без това с тези мизерни заплати просто няма какво да губим А ако спечелим - ще спечели цял един народ ..както е казал Левски
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Освен да пожелая УСПЕХ друго .... !
Подиграха се с учителите ,учените и основно с българщината,ако сега не докарате работата до край ... незнам.
ПП.Ако блокирате Панаира обещавам да не псувам!
Alfa Romeo 155 1.7TS 09.95г. нема кожа ,джакузи ,хладилник и теглич !!
Comment
-
Първоначално публикувано от milenamrБлагодаря ви за подкрепата ,колеги.Наистина образованието е от първостепенна важност за изграждането на един човек като личност.Загърбвайки точно тази сфера управляващите обричат нацията на тотално мозъчно изветряване и един единствен порив на човека -да консумира.(което не е особено обнадеждаващо ...поне така мисля аз)
Съгласен съм с идеята да се увеличат заплатите на учителите, но както каза един колега по - горе, не само те имат нужда от такива увеличения. Хубаво е да се покаже на политиците и обществото, че не може така да се продължава. Но не покрепям идеята да се проваля учебната година ! Представете си лекарите да не отидат на работа и да измрат сумата му и хора за една седмица, защото лекарите спасяват ежедневно десетки животи ...
100% увеличение на какво и да било е нереално и неизпълнимо. Според мен учителите трябва да се замислят за промяна на исканията си, ако искат да постигнат нещо !Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06
Comment
-
Първоначално публикувано от JK100% увеличение на какво и да било е нереално и неизпълнимо. Според мен учителите трябва да се замислят за промяна на исканията си, ако искат да постигнат нещо !
Ако сметнем, че един учител взема 300лв, то за да се доближи заплатата им до желаната двойна стойност, са нужни 3 (три) увеличения от по 25% - което пък не виждам да е особен проблем впредвид на "огромните" учителски заплати. И да ви поясня (в случай че някой не може да го сметне ...)
- I-во увеличение - 25% на 300 лв = 375 лв
- II-ро увеличение - 25% на 375 лв = 469 лв
- III-то увеличение - 25% на 469 лв = 587 лв
Предполагам сега на всички им е станало малко по-ясно под косата за какво иде реч. И не забравяйте все пак, че и учителите са хора. И те имат семейства и гледат деца. И те плащат сметки и имат разходи за пътни, храна и т.н. И когато следващия път погледнете фиша за заплатите си, и помислите, че тия пари не ви стигат, спомнете си за тия хорица, които имат голяма роля в превръщането на всички нас в разумни и начетени хора. Да не говорим, че бъдещето на народа ни е в техните ръце също. Затова те заслужават именно нашата подкрепа и уважение, а не гаврата и потъпкването от страна на управленците - защото заплатата на министъра на образованието (официална и неофициална) по груби сметки се равнява на сбора от заплатите на едно средно училище в среден град...
Comment
-
Първоначално публикувано от botsosИзвинявам се предварително, но защо нямаше петиция в подкрепа на медиците (не на тези в Либия, а на'ште си)?! Или по - добре страна пълна с учители и нито един доктор?! Вярно е, че са ниски заплатите на учителите, но завеждащ детска шокова зала в Пирогов не е нормално да взема 320лв.!!!!!!!!!!!!!!!
Истината е че не трябва да се делим... докато всеки дърпа кокала към себе си ще стоим на едно място....
Comment
-
Първоначално публикувано от rammstein4oПървоначално публикувано от botsosИзвинявам се предварително, но защо нямаше петиция в подкрепа на медиците (не на тези в Либия, а на'ште си)?! Или по - добре страна пълна с учители и нито един доктор?! Вярно е, че са ниски заплатите на учителите, но завеждащ детска шокова зала в Пирогов не е нормално да взема 320лв.!!!!!!!!!!!!!!!
Истината е че не трябва да се делим... докато всеки дърпа кокала към себе си ще стоим на едно място....
В никакъв случай не казвам, че не трябва да се подобрят условията на учителите! Просто питах защо никой не подкрепи медиците?!
П.П. Относно 50те лв. за предаването на урока по литература - до сега не съм бил на изпит в университета ми и да не са ми искали пари!!!! Вярно, че не е училище, но все пак.......Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от botsosКолега, не се сърди или обиждай, но според теб реална ли е заплата 320лв. за човек, който всеки ден спасява деца!!!!!!!!!!! и носи тотална отговорност за човешки (детски) живот?! Искам да ви попитам, защо никой нищо не каза когато прекрасният ни министър на здравеопазването каза, че ще затвори Пирогов 'щото можело и без него?! Кажете ми само една единствена болница в страната, в която има две шокови зали за възрастни и една за деца, отделение по изгарания, или токсикология?! Неможете, нали?! Имате ли си на идея какво беше в детска шокова зала когато стана инцидента в Индиго?! Аз бях там, за да закарам майка ми от нас до там за да помогне на колежките си и знам какъв ужас е това!!! Но никои не каза нито дума!!!!
В никакъв случай не казвам, че не трябва да се подобрят условията на учителите! Просто питах защо никой не подкрепи медиците?!
П.П. Относно 50те лв. за предаването на урока по литература - до сега не съм бил на изпит в университета ми и да не са ми искали пари!!!! Вярно, че не е училище, но все пак.......sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Аз пък мисля, че е изнудване всяко подобно силово настояване за по-високи заплати на който и да било от бюджетната сфера. Никой не е карал тези хора да стават чиновници (общо казано, включвам и учителите), нито ги държи на позициите им насила. Пазарна икономика сме и всеки има свободата да реализира таланта си - учителски, лекарски, полицейски и секъв.
Някак си не ме кефи разни хора без грам инициатива (а огромна част от тях и без потенциал) да настояват всички останали да им повишават стандарта на живот, без самите те да влагат нещо повече.
Има достатъчно частни училища, болници, охранителни фирми и т.н. - има начин можещите да получат реалното възнаграждение за труда си. Ценящите качственото образование, медицинско обслужане и т.н. са (сме) готови да платят за него. Тъй мисля аз.
п.с. Имам преподаватели в семейството и съм стигнал до извода, че един учител е добър или лош независимо от държавната заплата.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от bassАз пък мисля, че е изнудване всяко подобно силово настояване за по-високи заплати на който и да било от бюджетната сфера. Никой не е карал тези хора да стават чиновници (общо казано, включвам и учителите), нито ги държи на позициите им насила. Пазарна икономика сме и всеки има свободата да реализира таланта си - учителски, лекарски, полицейски и секъв.
Някак си не ме кефи разни хора без грам инициатива (а огромна част от тях и без потенциал) да настояват всички останали да им повишават стандарта на живот, без самите те да влагат нещо повече.
Има достатъчно частни училища, болници, охранителни фирми и т.н. - има начин можещите да получат реалното възнаграждение за труда си. Ценящите качственото образование, медицинско обслужане и т.н. са (сме) готови да платят за него. Тъй мисля аз.
п.с. Имам преподаватели в семейството и съм стигнал до извода, че един учител е добър или лош независимо от държавната заплата.Alfa Romeo 155 2.0 16V Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa PilotПървоначално публикувано от bassАз пък мисля, че е изнудване всяко подобно силово настояване за по-високи заплати на който и да било от бюджетната сфера. Никой не е карал тези хора да стават чиновници (общо казано, включвам и учителите), нито ги държи на позициите им насила. Пазарна икономика сме и всеки има свободата да реализира таланта си - учителски, лекарски, полицейски и секъв.
п.с. Имам преподаватели в семейството и съм стигнал до извода, че един учител е добър или лош независимо от държавната заплата.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Нищо не налага това, а и не виждам причинно-следствената връзка между това, което казах, закриването на училища и ученето на кой каквото си иска.
Задължителни програми си има и те си важат независимо кой и къде преподава материала в тях. Предполага се, че са достатъчни за покриването на някакъв си образователен минимум (и евентуално минаване на държавен зрелостен изпит).
Освен това колкото по-малко останат кандидатите за учители на държавна заплата, толкова по-добре за тях - дефицитът дига цените
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
Comment